دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
بررسی درمان عصبانیت کودکان با اصلاح تغذیه
2
زمان مطالعه: 5 دقیقه
اگر فرزند شما هم مدام رفتارهای پرخاشگرانه انجام می دهد و بدون دلیل عصبانی می شود، با ما همراه شوید تا روش هایی برای حل این مشکل ارائه دهیم.

چگونه عصبانیت کودکان را رفع کنیم ؟

برخی از کودکان بسیار پرخاشگر و لجباز هستند. ممکن است آن ها عصبانیت خود را با گاز گرفتن یا یا پرتاب کردن ظرف غذای خود نشان دهند. درست است که عصبانیت و پرخاشگری کودکان یک موضوع روانی است اما ممکن است ریشه آن مربوط به مسائل زیستی و جسمانی باشد.

کودکان معمولا دارای دو نیاز زیستی هستند:

  1. نیاز به خواب
  2. نیاز به خوراک

در بسیاری از موارد دیده شده، کودکانی که کم غذا یا بدغذا هستند، آستانه تحمل پایینی دارند و خیلی زود عصبانی می شوند. از این رو توجه به تغذیه کودکان عامل بسیار مهمی است چرا که این موضوع می تواند بر روان کودک اثر بگذارد.

درمان عصبی بودن کودکان

تأثیر تغذیه بر خشونت کودکان

روش های اصلاح تغذیه برای درمان عصبانیت کودکان

1. صبر و تحمل والدین در تغذیه فرزند

اصلاح تغذیه فرایندی طولانی است و نیاز به صبر و حوصله زیادی دارد. بسیاری از والدین هنگام غذا دادن به فرزندشان، مدام عصبانی می شوند و سر او داد و فریاد می زنند. این روش غذا دادن به کودک اصلا مناسب نبوده و موجب بدغذا شدن او می شود.

همچنین بهتر است والدین با صبر و حوصله، به کمک روش های بازی به فرزند خود غذا بدهند تا او به غذا خوردن تشویق شود و اینگونه به درمان عصبانیت کودک کمک کنند.

کنترل خشم در کودکان

نحوه غذا دادن به کودک

2. توجه به غذای مورد علاقه کودک برای درمان عصبانیت

کودکان اگر به غذایی علاقه نداشته باشند، از خوردن آن پرهیز کرده و همین امر موجب عصبانیت آن ها می شود. بهتر است والدین برای جلوگیری از این اتفاق، ابتدا از غذاهای مورد علاقه فرزندشان استفاده کنند.

البته اکثر کودکان به فست فود علاقه دارند، سعی کنید این غذاها را در برنامه غذایی کودک خود قرار ندهید و غذاهای خانگی را تزئین کنید تا کودک به خوردن آن تشویق شود.

پرخاشگری در کودکان

اصلاح تغذیه برای کنترل خشم کودکان

3. پاکسازی خوراکی ها برای کنترل عصبانیت کودکان

بسیاری از والدین وقتی مشاهده می کنند که فرزندشان غذا نمی خورد به او کیک و تنقلات می دهند. این کار باعث می شود که کودک به این خوراکی ها عادت کرده و غذا نخورد. اگر به مرور زمان این خوراکی ها را از برنامه غذایی کودک حذف کنید، او متوجه می شود که باید غذا بخورد و اگر نخورد، گرسنه می ماند.

همین امر سبب اصلاح تغذیه کودک شده و عصبانیت و پرخاشگری در اثر تغذیه نامناسب را برطرف می کند.

درمان عصبانیت کودک

نقش تغذیه در رفتار کودک

راه های درمان عصبانیت کودکان

البته نمی توان تمام عصبانیت کودکان را به دلیل تغذیه نامناسب دانست بلکه عوامل دیگری نیز در این مسئله دخیل اند. شما والدین عزیز به کمک روش های زیر می توانید به درمان عصبانیت کودک خود کمک کنید.

تنظیم زمان خواب برای درمان عصبانیت کودک

یکی از مسائلی که عصبانیت کودک را تشدید می کند، خواب نامناسب است. کودکی که شب ها دیر می خوابد و صبح ها دیر بیدار می شود، در طول روز کسل بوده و مدام به رفتارهای پرخاشگرانه دست می زند.

شما باید ساعت خواب کودک را تنظیم کنید تا او دچار بدخوابی نشود. مدل خواب کودکان از سن سه سالگی، خوابیدن ساعت 9 شب و بیدار شدن ساعت 7 صبح است. آن ها در بعدازظهر نیز یک ساعت استراحت می کنند.

تسلیم نشدن در برابر پرخاشگری کودک

یکی از نکاتی که برای درمان پرخاشگری کودکان بسیار مهم است، این است که نباید در مقابل رفتار پرخاشگرانه آن ها تسلیم شوید. البته این به معنای بدرفتاری و تنبیه فیزیکی کودکان نیست بلکه باید با روش های مسالمت آمیز در مقابل او تسلیم نشوید.

برای مثال اگر فرزندتان شما را گاز می گیرد نباید اجازه دهید این کار را انجام دهد چون در صورت مداومت، گاز گرفتن برای او به عادت تبدیل می شود.

درمان پرخاشگری کودک

روش های درمان پرخشاگری کودکان

استفاده از رفتار جایگزین برای درمان خشونت کودکان

یکی از راه هایی که به درمان عصبانیت کودکان کمک می کند، استفاده از رفتارهای جایگزین است. والدین باید رفتارهای مناسب را جایگزین رفتارهای نامناسب کنند.

برای مثال اگر فرزند شما عصبانی شد و خواست شما را گاز بگیرد و اینگونه هیجانات خود را تخلیه کند، بلافاصله یک بازی را جایگزین گاز گرفتن کنید. مثلا از او بخواهید وقتی عصبانی شد شعر بخواند. اینگونه می توانید از عصبانیت او نیز جلوگیری کنید.

کنترل رفتار اطرافیان برای درمان خشونت کودکان

گاهی اوقات رفتار اطرافیان مثل پدر و مادر و اقوام موجب عصبانیت کودکان می شود. مثلا بعضی از اقوام می دانند که کودک، بغل کردن و فشار دادن را دوست ندارد، باز هم این کار را انجام می دهند و کودک را عصبانی می کنند.

وظیفه والدین در این مورد این است که اقوام خود را قانع کنند که این کارها را انجام ندهند تا از نظر روحی و روانی به فرزندشان آسیبی وارد نشود.

نحوه درمان عصبانیت کودکان

چطور کودک عصبانی را آرام کنیم ؟

برای درمان عصبانیت کودک هیچگاه دعوا نکنید

یکی از رفتارهای نامناسبی که برخی والدین با فرزند خود دارند، این است که مدام او را دعوا می کنند. این یک روش تربیتی ناپسند است و به هیچ عنوان نباید اجرا شود.

اگر والدین فرزند خود را دعوا کنند، او از رفتار آن ها الگوبرداری می کند و با دعوا می خواهد به خواسته های خود برسد. پس یکی از روش های درمان عصبانیت کودکان، رفتار مسالمت آمیز و به دور از خشونت با کودک است.

ایجاد آرامش در کودک برای درمان عصبانیت او

ایجاد آرامش در محل زندگی کودک، باعث می شود که عصبانیت او رفع شود و کمتر دست به رفتارهای خشونت آمیز بزند. والدین باید در خانه با صدای آرام با یکدیگر صحبت کنند و نباید به هیچ وجه جلوی فرزندشان با هم دعوا کنند.

همچنین یکی از راه های ایجاد آرامش، پخش تلاوت قرآن در منزل است که فضای روحانی و دلنشین ایجاد می کند.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.0 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits