دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
اگر ضریب هوشی شما بین این ارقام است یعنی آی کیو نرمال دارید
4
زمان مطالعه: 6 دقیقه
برای بسیاری از ما آگاهی از میزان ضريب هوشی نرمال یا آی‌ کیو نرمال بسیار با‌ اهمیت است و ممکن است بارها از خود سوال کنیم که ضریب هوشی من چند است؟ و اینکه بدانیم در دسته افراد باهوش هستیم یا هوش متوسط داریم نیز برایمان حائز اهمیت است.

میزان ضریب هوشی یا آی کیو برای بسیاری از افراد همیشه یک دغدغه بوده است. بعضی افراد تصور می‌کنند که برای موفقیت تحصیلی، شغلی یا فردی باید حتما ضریب هوشی در حد انیشتین (بین 160 تا 180) داشته باشند. اما آیا واقعا این موضوع درست است؟ آیا برای موفقیت حتما به ضریب هوشی بالاتر از حد نرمال نیاز داریم؟
حقیقت این است که خیر. شما حتما باید در کنار ضریب هوشی بالا، سایر انواع هوش مانند هوش هیجانی را نیز تقویت کنید. به این ترتیب است که می‌توانید در هر زمینه‌ای حرفی برای گفتن داشته باشید. در این مقاله از دلگرم قرار است تا با هم بفهمیم آی کیو نرمال چقدر است و چگونه می‌توان با استفاده از راهکارهای ساده کمی آن را ارتقا بخشید.

ضریب هوشی یا آی کیو نرمال چقدر است؟

به طور معمول در تمامی تست‌های IQ ضریب هوشی نرمال برای افراد عدد 100 در نظر گرفته می‌شود. بر اساس تحقیقات به عمل آمده، ضریب هوشی بیشتر افراد تقریبا در یک سطح است. نتایج مقاله‌ای که در نشریه Springer منتشر شده نشان می‌دهد که 68 درصد از مردم جهان ضریب هوشی بین 85 تا 115 دارد. این یعنی نزدیک به 70 درصد جمعیت جهان آی کیو نرمال دارند. از طرفی این موضوع به ما ثابت می‌کند که تنها درصد بسیار کمی از افراد در دنیار ضریب هوشی بالای 130 یا پایین‌تر از 70 دارند. برای درک بهتر این موضوع به جدول زیر نگاه کنید.

آی کیو

اعداد نشان دهنده آی کیو IQ ناتوانی مغزی حاد
25-39ناتوانی مغزی پیشرفته
40-54ناتوانی مغزی نرمال
55-69ناتوانی مغزی خفیف
70-84مرز ناتوانی مغزی
85-114ضریب هوشی یا آی کیو نرمال
115-129تقریبا باهوش
130-144باهوش
145-159تقریبا تیزهوش
160-179تیزهوش
180 به بالا

فوق‌العاده تیزهوش

آیا ضریب هوشی یا آی کیو افزایش می‌یابد؟

شطرنج برای تقویت هوش

خوشبختانه بله. تحقیقات زیادی به ما نشان می‌‎دهند که ضریب هوشی همواره قابل افزایش است. این موضوع در مورد سایر هوش‌ها مانند هوش هیجانی نیز صدق می‌کند. حالا فرصت آن است که حداقل یکبار دیگر به صورت تیتروار به این راهکارها بپردازیم:

  1. انجام دادن بازی‌های ذهنی مانند شطرنج، سودوکو یا حتی برخی پازل‌ها.
  2. یادگیری موسیقی و نواختن یک ساز.
  3. آموزش یک زبان جدید مثال زبان انگلیسی.
  4. کتاب خواندن و مطالعه دروس. (تاثیر مطالعه بر مغز)
  5. ورزش کردن مداوم و روزانه (به خصوص تمرینات هوازی)
  6. مصرف کراتین طبیعی (موجود در پیاز، تخم مرغ، ماهی سالمون، آفتابگردان، انبه و…)
  7. مدیتیشن
  8. داشتن خواب کافی (حتما خلاصه کتاب چرا می‌خوابیم را مطالعه کنید)

 ضریب هوشی

تمامی این نکات به شما کمک خواهند کرد تا به مرور زمان ضریب هوشی خود را افزایش دهید. البته، باز هم تاکید می‌‎کنیم که تنها تقویت آی کیو برای رشد و پیشرفت کافی نیست و ما به بقیه هوش‌‌ها هم به همین اندازه نیاز داریم.

اثر فلین و ضریب هوشی نرمال

جیمز فلین محقق اهل نیوزیلند بود که در زمینه هوش تحقیقات می‌کرد. نتایج تحقیقات او نشان دادند که هوش افراد مختلف در طول قرن بیستم با افزایش روبرو بوده است. این موضوع با نام اثر فلین شناخته می‌شود. در واقع فلین به این نتیجه رسید که پیشرفت بشر و عوامل مختلفی که زندگی را برای او آسان‌تر کرده موجب افزایش میزان هوش سیال و متبلور او شده‌اند. بیایید ببینیم کدام عوامل به زعم فلین باعث رشد و
افزایش ضریب هوشی افراد در طول این سال‌ها شدند؟

1- بهبود سیستم آموزشی

یکی از مهمترین مواردی که موجب شده ما از نیاکانمان انسان‌های باهوش‌تری باشیم همین است. با گسترش علم و درک بهتر علوم شناختی در قرن بیستم، سیستم‌های آموزشی هم دچار تحولات زیادی شدند. موضوعی که تاثیر مستقیم و مثبتی بر روی میانگین ضریب هوشی نرمال افراد داشت. در واقع مدارس و دانشگاه‌های بهتر با استفاده از روش‌های تدریس به روز توانستند باعث افزایش قدرت یادگیری مغز دانش‌آموزان و دانشجویان شوند. اما این تمام ماجرا نبود. برخی دیگر از عوامل هم به همین اندازه در این اتفاق شریک بودند.

حتماً بخوانید:
علت پایین آمدن ضریب هوشی

علت پایین آمدن ضریب هوشی

کارهایی که باعث پایین آمدن ضریب هوشی ( آی کیو ) می شود هرچقدر هم که باهوش باشید عادت های ناسالم می تواند ضریب هوشی تان را پایین بیاورد.هرچقدر هم که…

2- گسترش امکانات رفاهی

دومین عاملی که فلین برای این خیز بلند متصور شده است امکانات رفاهی و زندگی بهتر افراد نسبت به نیاکان آن‌ها است. پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های ما در دنیای زندگی می‌کردند که گاهی صرف زنده‌ ماندن هم برای آن‌ها دشوار بود. از مریضی‌های ناشناخته و واگیردار گرفته تا نبود تکنولوژی لازم برای درمان برخی بیماری‌ها، همگی جزو دغدغه‌های زندگی این افراد بودند. اما گسترش تکنولوژی باعث شد بخشی از نگرانی‌های آن‌ها از بین برود و حالا این فضای فکری برای تفکر در مورد چیزهایی مهمتری باز شده بود. فکر کردن به مسائل عمیق و انتزاعی و دوری از افکار منفی به مرور زمان تاثیر مثبتی بر روی میانگین ضریب هوشی گذاشت.

3- تغذیه و مکمل‌ها

با رشد و پیشرفت علم، انواع مکمل‌های غذایی هم راه خود را به زندگی مردم باز کردند. همانطور که پیش‌تر هم گفتیم مواد غذایی و ویتامین‌ها نقش مهمی در بهبود عملکرد مغز و افزایش هوش ما دارند. به همین دلیل هم با گذشت زمان و افزایش مصرف این مواد غذایی، انسان قرن بیستم بیش از پیش افزایش ضریب هوشی را تجربه کرد. همچنین اهمیت بیشتر مصرف لبنیات و حتی سبزیجات نسبت به گذشته، توانست رژیم غذایی افراد را هم دگرگون کند. مجموعه این اتفاقات هم باعث بالاتر رفتن میانگین ضریب هوشی یا آی کیو نرمال شدند.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.8 از 5 (4 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits