دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
شرایط صیغه محرمیت بدون اجازه پدر برای دختر باکره و غیرباکره
1
زمان مطالعه: 4 دقیقه
صیغه کردن و یا صیغه شدن دختر بدون اجازه پدر شرایطی می طلبد که در ادامه مشاهده می کنید .

صیغه محرمیت بدون اذن پدر

عقد کردن جدای از رضایت طرفین، نیازمند به رضایت و اذن پدر می باشد. حال مسئله و سوالی که در این باره مطرح می شود که آیا بدون اذن و رضایت پدر هم می توان اقدام به صیغه محرمیت کرد .

واژه ی اذن و اجازه از نظر معنایی و کاربردی بسیار به یکدیگر نزدیک می باشند و در بسیاری از این موارد به جای یکدیگر به کاربرده و یا اصلا تفاوتی بین آنها قائل نمی شوند.

در این خصوص باید بیان داشت که؛ اذن قبل انجام یک عمل صادر می شود و اجازه بعد از انجام عمل.

برای مثال تا وقتی پدر اذن به ازدواج دختر خود ندهد عملی محقق نمی شود .

اما قانون مدنی این حق و اختیار را برای خانم به وجود آورده است تا درصورت وجود شرایط لازم اقدام به درخواست اذن از دادگاه بنماید.

صیغه بدون اجازه پدر ، شرایط صیغه دختر باکره بدون اذن پدر

شرایط صیغه بدون اجازه پدر

شرط صیغه شدن یک بانو بدون اجازه پدر باکره نبودن اوست . مثلا خانمی که قبلا ازدواج کرده و اکنون قصد صیغه محرمیت با فرد دیگری را کند ، بدون اجازه پدر می تواند به صیغه ی فرد مورد نظرش در بیاید .

باید در نظر داشت که؛ درصورت از بین رفتن دوشیزگی خانم و برقراری رابطه ی جنسی حتی به صورت نامشروع، اذن پدر برای ازدواج از نظر قانونی از بین خواهد رفت.

اما اگر این از بین رفتن دوشیزگی، به موجب یک حادثه بوده باشد(برای مثال در اثر تصادف یا بیماری و هر عامل دیگری بدون رابطه ی جنسی) اذن پدر برای ازدواج لازم است.


صیغه بدون اجازه پدر صحیح است ؟

در مورد این که صیغه شدن بدون اجازه پدر صحیح است یا نه می توان به فتوای علما هم اکتفا کرد.

مثلا از نظر آیت الله مکارم شیرازی : ازدواج دختر باکره (موقت یا دائم) بدون کسب اجازه ولی دختر جایز نیست. منظور از باکره دختری است که قبلا شوهر نکرده است، خواه عضو بکارت موجود باشد، یا نه.
شک نیست که نکاح موقت در شریعت اسلام جایز است، ولى نباید وسیله هوس بازى افراد هوسباز شود؛ و احتیاط آن است تا ضرورتى نباشد اقدام به این کار نشود.

صیغه محرمیت دختر باکره بدون اجازه پدر

اگر دختر باکره نباشد و یا پدر و جد پدریش در قید حیات نباشند، قانون مقرر کرده جهت جاری شدن صیغه ازدواج موقت نیازی به اذن پدر و جد پدری نمی‌باشد.

بر اساس نظر مراجع عظام؛ در صورتی که دختر باکره نباشد و دلیل موضوع، از بین رفتن بکارت به وسیله شوهر قبلی باشد؛ اذن و اجازه پدر در ازدواج و جد پدری برای ازدواج موقت دختر غیر باکره نیاز نمی‌باشد.

همچنین اگر دختر بکارتش را به دلایلی غیر از شوهر کردن از دست داده باشد، همچون؛ ورزش سنگین، تصادف و… بنا بر احتیاط بایستی اجازه پدر در ازدواج لحاظ شود.

برای ازدواج خانمی که پدرش اجازه ازدواج به او نمی دهد می توان اقدام قانونی کرد . البته در نظر داشته باشید که در صورتی که پدر یا جد پدری در محل حاضر نباشند و استیذان (اذن) از آنها نیز عادتاً غیر ممکن بوده و دختر نیز احتیاج به ازدواج داشته باشد، وی می تواند اقدام به ازدواج نماید.

برای شروع به اقدام قانونی در این باره مطابق با آنچه که در قانون مدنی بیان شد، نیاز به طرح دادخواستی با عنوان ” تقاضای صدور اذن ثبت ازدواج به لحاظ مضایقه پدر/ جد پدری ” از اذن به طرفیت پدر خود مطرح سازد.

همچنین به این موضوع هم باید اشاره کرد که برای ثبت دادخواست نیازی به مراجعه به دفاتر دادگاه نمی باشد، بلکه با مراجعه به هریک از دفاتر خدمات قضایی و پرداخت هزینه دادرسی و هزینه های مربوط به سامانه ابلاغ (ثنا) نسبت به ثبت دادخواست اقدام نماید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
1.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits