دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
دوحه چگونه دوحه شد؟! صحرایی خشک که به بهشت تبدیل شد را ببینید‎‎
2
زمان مطالعه: 12 دقیقه
دوحه (به عربی: الدوحة) (به انگلیسی: Doha) پایتخت و پرجمعیت‌ترین شهر کشور قطر است. این شهر در سواحل خلیج فارس قرار دارد.

دوحه پایتخت و پرجمعیت‌ترین شهر کشور قطر است. دوحه که در آخرین سرشماری انجام شده در سال 2018 دارای جمعیتی بالغ بر 2 میلیون و 400 هزار نفر است، بیش از 90 درصد جمعیت 3 میلیونی قطر را در خود جای داده است. مجله مانی کو انگلستان دوحه را به عنوان دومین مقصد ساحلی مهاجران برای زندگی و کار معرفی نمود. این شهر که به عنوان مرکز اقتصادی قطر فعال است در حاشیه خلیج فارس قرار دارد و از سال 2017 میلادی دچار افزایش جمعیت شده که این افزایش جمعیت را می‌توان مرتبط به عملکرد قوی دولت قطر در امر اقتصاد و توسعه زیرساخت ها از سال 2008 تا به امروز دانست.
صندوق بین‌المللی پول در سال 2019 قطر را به عنوان کشوری که دارای بیشترین سرانه تولید ناخالص داخلی است معرفی نمود. در سال 2020 قطر به همراه امارات برای دومین سال پیاپی به عنوان امن ترین کشورهای منطقه انتخاب شدند و مجله اکسپات لایف در معرفی لیست شهرهای جهان بر اساس کیفیت مشارکت عمومی در کار، دوحه را بالاتر تر از ریاض، مسقط و دبی در رده بیست و پنجم جهان قرار دارد. سنگ بنای توسعه دوحه بعد از استقلال قطر از سال ۱۹۷۳ آغاز شد. در همین سال دانشگاه قطر با فرمان امیر قطر افتتاح شد و در سال ۱۹۷۵ موزه ملی قطر در جایی که در ابتدا کاخ حاکم بود ساخته و افتتاح گشت.

در طول دهه ۱۹۷۰، تمام محله‌های قدیمی دوحه با خاک یکسان شد و ساکنان آن به مناطق جدید حومه‌ای مانند الریان، مدینه خلیفه و الغرافه رفتند. در سال ۱۹۸۳، یک هتل و مرکز کنفرانس در انتهای شمالی کرنیش توسعه یافت. هتل شرایتون تا سال ۱۹۰۰ به عنوان بلندترین سازه شهر مطرح بود. دوحه در سال 2006 میزبان بازی‌های آسیایی بود که از این رو منطقه و شهر ورزشی اسپایر در دوحه ساخته شد.
در دهه گذشته طرح‌های مدرن‌سازی شهر مانند ساختمان‌های تجاری و مسکونی با حمایت از بنگاه‌های املاک و همچنین توسعه مراکز فرهنگی بخصوص شهر آموزش که در حال حاضر هشت دانشگاه بین‌المللی معتبر در آن به فعالیت می‌پردازند، رونق گرفت.

همچنین کتابخانه ملی قطر که با بیش از یک میلیون کتاب و پانصد هزار نسخه دیجیتال، در مساحت ۴۲ هزار متر مربع، کارمندانی از ۳۹ کشور مختلف و ۱۴۴ هزار عضو فعال، به عنوان بزرگ‌ترین کتابخانه موجود در خاورمیانه محسوب می‌شود در محوطه شهر آموزش قرار دارد. یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌هایی که توسط دولت پایه‌گذاری شد، ساخت جزیره مصنوعی مروارید قطر در سواحل خلیج غربی بود که اولین منطقه آن در سال ۲۰۰۴ راه‌اندازی شد.
مساحت این جزیره ۴۰۰ هکتار است و پس از پایان این پروژه، ۳۲ کیلومتر ساحل تازه به کرانه‌های کشور قطر افزوده شده‌است. این شهر مقر بسیاری از سازمان‌های داخلی و بین‌المللی از جمله بزرگترین شرکت‌های نفت و گاز کشور، همچون قطر پترولیوم، قطرگس و راس‌گس است که بیشتر آن‌ها در منطقه خلیج غربی دوحه ‌قرار دارند.

مجله فرچون دوحه را در لیست بهترین ۱۵ شهر جدید برای تجارت در سال ۲۰۱۱ گنجاند و همچنین مجله آرچ رکورد در سال 2020 دوحه را سومین شهر مشتاق به توسعه در جهان معرفی نمود. دوحه در حال حاضر دارای یک فرودگاه بین‌المللی به نام حمد است که مجله فوربس، فرودگاه بین‌المللی حمد را به عنوان یکی از مهم‌ترین و بهترین فرودگاه‌های جهان در سال ۲۰۲۱ معرفی کرد. این مجله افزود که فرودگاه بین‌المللی حمد برنده جایزه بهترین فرودگاه جهان در سال گذشته شد، زیرا در جوایز فرودگاه جهانی اسکای تراکس ۲۰۲۱ به مقام اول دست یافت. توسعه حمل و نقل شهری با احداث متروی دوحه و گسترش شبکه های اتوبوسرانی نیز به صورت بی وقفه در در قطر در جریان است.

دوحه

به گزارش لوموند فرانسه، مترو دوحه با پتانسیل رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت یکی از سریعترین متروهای بدون راننده در جهان خواهد بود. دوحه از دیرباز به عنوان یکی از مقصدهای میزبانی رویدادهای ورزشی مطرح جهان بوده که جام جهانی فوتبال 2020 نقطه عطف لیست بلندبالای میزبان‌های دوحه مدرن ترین شهر قطر است. قطر هشت استادیوم را برای برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ در نظر گرفت که برای ساخت آن از فناوری‌های دوستدار محیط زیست برای خنک کردن استادیوم‌های جام جهانی استفاده کرده است.

هرکدام از استادیوم‌های جام جهانی قطر دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است که با به روزترین تکنولوژی دنیا ترکیب شده‌است. پس از اهدای داوطلبانه امیری قطر توسط حاکم وقت حمد بن خلیفه آل ثانی به فرزند خود تمیم بن حمد آل ثانی، سند چشم انداز 2030 قطر پایه گذاری شد و در این جهت گام های بلندی برای تحول و شکوفایی کشور و شهر توسط شیخ تمیم تجددخواه برداشته شد. به گزارش روزنامه الاهرام مصر شیخ تمیم بن حمد آل ثانی به عنوان رهبری باهوش، صبور و عملگرا معرفی شده است. امروزه این شهر، در کشور کوچک قطر به عنوان رقیبی سر سخت برای همتای عرب زبان خود یعنی دبی تبدیل شده است
ساخت و ساز و توسعه فیزیکی شهر به همراه حمایت از منابع زیست محیطی و افزایش مشارکت شهروندان در همه امور شهری و افزایش سرمایه گذاری حداکثری داخلی و خارجی از افکار تمیم بن حمد آل ثانی بوده که امروزه دوحه را به عنوان یکی از مدرن ترین و پیشرفته ترین شهرهای جهان تبدیل کرده است. دوحه در سال 2022 در لیست بهترین شهرهای جهان با صعودی خیره کننده یازده پله ای بالاتر از ابوظبی شیکاگو، سیدنی، آمستردام و میلان به عنوان دوازدهمین شهر برتر جهان توسط رزونانس انتخاب شد.

آب و هوا دوحه

دوحه دارای آب و هوای کویری گرم با تابستان های طولانی، بسیار گرم و زمستان های گرم و کوتاه است. میانگین دمای بالا بین ماه های مه تا سپتامبر از 38 درجه سانتیگراد فراتر رفته و اغلب به 45 درجه سانتیگراد نزدیک می شود. کمترین میزان رطوبت در ماه های می و ژوئن است و دمای نقطه شبنم می تواند از 30 درجه سانتیگراد در تابستان فراتر رود. در مدت تابستان، شهر تقریبا بدون بارندگی است و در ماه های دیگر میزان بارش کمتر از 20 میلی متر می باشد. میزان بارندگی در کل کم و 75 میلی متر در سال است و بیشتر در بین ماه های اکتبر تا مارس رخ می دهد. روزهای زمستان نسبتا گرم هستند، در حالی که روزها آفتابی و شب ها خنک است. دمای هوا در دوحه به ندرت به زیر 7 درجه سانتی گراد می رسد.

separator line

5 جاذبه‌ گردشگری دوحه قطر

1. قلعه الکووت دوحه (AlKoot Fort)

 قلعه الکووت دوحه

قلعه الکووت که بیشتر با نام قلعه دوحه شناخته می‌شود، یک قلعه تاریخی است که در سال 1927 توسط شیخ عبدالله بن قاسم آل ثانی ساخته شد. شیخ عبدالله حاکم قطر بود و در بین سال‌های 1913 تا 1949 بر این کشور حکومت می‌کرد. این قلعه در گذشته کاربرد نظامی داشته است، اما در حال حاضر یک موزه بوده و مورد بازدید عموم قرار دارد.

2. برج‌های بارزان (Barzan Towers)

برج‌های بارزان

برج های بارزان از جمله جاذبه‌های تاریخی قطر هستند که در اواخر قرن 19 ساخته شده‌اند. در زمان‌های قدیم از این برج به عنوان دکل دیده‌بانی استفاده میشد، اما در حال حاضر کاربری آن‌ها تغییر کرده و به یکی از جاذبه‌های دوحه قطر تبدیل شده‌اند. برج‌های بارزان یک بار در سال 1910 و بار دیگر در سال 2003 مورد بازسازی قرار گرفته‌اند.

3. روستای فرهنگی کتارا (Katara Cultural Village)

روستای فرهنگی کتارا

کتارا یک روستای تاریخی است که معماری و سبک سنتی آن هم‌چنان حفظ شده است. این روستا بخشی از فرهنگ، هنر و تاریخ کشور قطر را به نمایش می‌گذارد. از این رو با نام دره فرهنگ‌ها نیز شناخته می‌شود. در تالار روستای کتارا می‌توانید نمایش‌های متنوعی را تماشا کنید و با هنر و موسیقی مردمان این کشور بیشتر آشنا شوید. این روستا در ساحل غربی شهر دوحه قرار دارد.

4. شهر فیلم دوحه (Doha Film City)

شهر فیلم دوحه

شهر فیلم دوحه یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های دوحه قطر است که در بیابان شبه جزیره زکریت قرار دارد. در این شهر خانه‌های کاهگلی و درختان نخل پراکنده‌ای را می‌بینید که به شکل زیبایی در کنار هم قرار گرفته و چشم‌اندازهایی دیدنی را ایجاد کرده‌اند. شهر فیلم دوحه بافت سنتی شهر قطر را به تصویر کشیده و بخشی از تاریخ و معماری این کشور را به نمایش می‌گذارد.

5. موزه ملی قطر (National Museum of Qatar)

موزه ملی قطر

موزه ملی یکی از هیجان‌انگیزترین جاذبه‌های دوحه قطر است که پیشنهاد می‌کنیم بازدید از آن‌ را از دست ندهید. ساختمان موزه دارای یک معماری جذاب و منحصر بفرد می‌باشد. این بنا توسط یک معمار فرانسوی با نام ژان نوول (Jean Nouvel) و با الهام از گل رز کویری ساخته شده است. موزه ملی قطر در سال 2019 افتتاح شده و سه فصل از زندگی این کشور را به تصویر می‌کشد. فصل اول شامل شروع زندگی در قطر و پروسه پیشرفت این کشور است. فصل دوم و سوم نیز زندگی حال و آینده قطر را به نمایش می‌گذارد.

separator line

10 غذا و دسر پرطرفدار شهر دوحه

دوحه از چنان تنوع باورنکردنی غذاهای بین المللی برخوردار است که یافتن غذاهای کلاسیک قطر در سفر به پایتخت این کشور دشوار است. اما ارزش تلاش برای پیدا کردن رستوران های محلی برای چشیدن غذای شگفت انگیز، از خورش های دلچسب خانگی گرفته تا دسرهای خوشمزه را دارد.
طی قرن ها، غذاهای قطری تحت تأثیر شام، آفریقای شمالی و شبه قاره هند و همچنین فرهنگ عشایر بدوی بوده است. نتیجه این تاثیر غذاهای پر از طعم های عالی با ترکیبی از تکنیک های پخت و پز آرام و همچنین ترکیبی غنی از ادویه جات است. غذای موجود در دوحه می تواند به راحتی برجسته ترین بخش سفر شما باشد. در اینجا با این غذاهای خوشمزه آشنا شوید.

1. صالونا (Saloona)

صالونا یک خورشت کلاسیک عربی است که اغلب در خانه و برای یک شام خانوادگی طبخ می شود. این غذا به گونه ای است که با هرچه در دسترس باشد می توان تهیه کرد، اما معمولا با گوشت گاو، گوشت بره یا ماهی، به علاوه سبزیجات فصلی با سیر و زنجبیل تهیه می شود. این غذا را باید با کمک نان که در آن ریخته می شود میل کرد.

2. ورق عنب (Warak enab)

برگ های پُر شده درخت مو در بیشتر غذاهای خاورمیانه رایج است، اما غذاهای قطری به ویژه بسیار خوشمزه هستند. ورق عنب معمولا شامل گوشت گاو یا گوشت بره خرد شده و برنج است که با سیر، فلفل و گشنیز سرو می شود. بهتر است این غذای قطری را با برش های لیمو تازه نوش جان کنید.

بلالیط

3. بلالیط (Balaleet)

به نظر می رسد ورمیشل و املت یک ترکیب عجیب است، اما تا زمانی که آن را امتحان نکرده اید قضاوت نکنید. بلالیط یک غذای محبوب پاستا است که با شکر، زعفران و گلاب طعم دار شده و روی آن یک املت قرار داده می شود تا عطر و طعم شیرین و مطلوبی را به خود بگیرد. بلالیط در جشن های عید فطر اغلب به عنوان غذای صبحانه سرو می شود.

4. مجبوس (Majboos)

مجبوس غذای ملی قطر است و هنگام سفر به دوحه حتما باید آن را امتحان کنید. این غذا معمولا با گوشت بره یا مرغ درست می شود و به آرامی پخته می شود تا عطر و طعم قوی به خود بگیرد. این غذا در کنار برنج و همراه با سالاد و سس گوجه خانگی سرو می شود.

5. مادروبا (Madrouba)

مادروبا یک فرنی برنج خوش طعم است که می تواند برای هر وعده غذایی خورده شود. این غذا با شیر، کره، هل و مرغ (و بعضی اوقات با لوبیا) پخته می شود و سپس ساعت ها به آرامی می جوشد تا نرم شود. هر مکان دستور العمل منحصر به فرد خود را دارد اما در اغلب موارد کره آب شده، هل و پیاز سرخ شده روی آن ریخته می شود.

6. کوسا محشی (Kousa mahshi)

کوسا محشی کدو تنبل خاورمیانه ای است که با گوشت گوسفند و سبزیجات خرد شده پر شده و جعفری و نعناع به آن اضافه می شود. همچنین می توانید نسخه گیاهی این غذا را که با نخود برای گیاهخواران تهیه می شود در بسیاری از رستوران های دوحه وجود دارد را پیدا کنید. برای تجربه بهترین طعم، آن را در رب گوجه فرنگی یا ماست فرو ببرید.

7. لقیمات (Luqaimat)

این دسری است که در همه جای قطر می توانید آن را پیدا کنید، لقیمات کوفته های شیرینی هستند که با هل و زعفران طعم دار شده و سرخ می شود و در یک شربت قند خیسانده می شود و کمی شبیه دونات است. لقیمات ایده آل از بیرون ترد و از داخل نرم است.

8. ام علی (Umm Ali)

ام علی نوعی شیرینی است که بیشتر مربوط به مصر می شود، اما قطر هم نسخه مخصوص به خود را که به اندازه نسخه اصلی خوشمزه است ارائه می دهد. این شیرینی شبیه پودینگ نان است که با کشمش، آجیل خرد شده و شیر شیرین درست می شود و پخته می شود تا روی آن قهوه ای و ترد شود، سپس با دارچین تزیین می شود. این احتمالا یکی از شیرین ترین دسرهای قطر است.

خنفروش

9. خنفروش (Khanfaroosh)

خنفروش چیزی بین بیسکویت و کیک است. قرص های خمیر با گلاب و زعفران درست شده و قبل از اینکه با پودر قند یا یک قطره های عسل سرو شود، سرخ می شود. گلاب به آن کمی عطر گل و طعمی لطیف می بخشد.

10. رقاق (Rogag)

شما می توانید تأثیر هند در غذای قطری رقاق را ببینید، که لایه نازکی از خمیر (شبیه دوسا) است و با گوشت، تخم مرغ یا سبزیجات پر می شود. رقاق به عنوان یک غذای صبحانه سنتی است اما در هر زمان از روز می توان از آن لذت برد و برای کسانی که به غذاهای شیرین علاقه دارند با پنیر و عسل سرو می شود.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits