دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
شرایط و چگونگی تبدیل شرکت
0
زمان مطالعه: 4 دقیقه
دامنه تغییرات شرکت زیاد است و هر بار برای هر تغییر که در اساسنامه ذکر شده است شرکت باید تغییرات اعمال شده را آگهی کند. یعنی باید تغییرات به اداره ثبت شرکت ها گزارش شود و با ثبت در دفتر اداره ثبت شرکت ها این تغییرات رسمیت پیدا کند.

شرکت ها با اهداف، موضوعات، برنامه ها، ساختار و قالب ها و شرکا مختلفی به ثبت می رسند. در واقع برای ثبت شرکت لازم است که عده ای شریک با هم توافق کنند، میزانی سهام و یا سرمایه را با هم در اشتراک بگذارند و برای انجام موضوع و یا موضوعات تجاری گرد هم جمع شده و با ثبت شرکت این فعالیت ها را رسمیت بخشند.

اما همیشه شراکت یکسان باقی نمی ماند. خواه ناخواه در جریان رشد و توسعه شرکت ها اتفاقات زیادی خواهد افتاد که می تواند باعث تغییر ساختار در شرکت ها شود. موضوع تغییر در شرکت ها بسیار متفاوت است.

ممکن است شرکت ها نیاز به تغییر موضوع داشته باشند، دست به تغییر مدیر و یا مدیران شرکت بزنند و یا نسبت به تغییر آدرس و محل فعالیت شرکت اقدام کنند. دامنه تغییرات شرکت زیاد است و هر بار برای هر تغییر که در اساسنامه ذکر شده است شرکت باید تغییرات اعمال شده را آگهی کند. یعنی باید تغییرات به اداره ثبت شرکت ها گزارش شود و با ثبت در دفتر اداره ثبت شرکت ها این تغییرات رسمیت پیدا کند.

یکی از تغییراتی که ممکن است در شرکت ها صورت بگیرد تغییر قالب شرکت است. هرگاه قالب شرکت نیاز به تغییر داشته باشد اصطلاح تبدیل شرکت به کار گرفته می شود. در موضوع تبدیل شرکت در واقع ساختار و یا قالب یک شرکت به شرکت دیگر تبدیل می شود. مثلا شرکت سهامی خاص به شرکت سهامی عام تبدیل می شود و یا بر عکس ممکن است موضوع تبدیل شرکت سهامی عام به شرکت سهامی خاص مطرح شود.

شرایط و چگونگی تبدیل شرکت

دلایل مختلفی می تواند باعث شود که نیاز به تبدیل یک شرکت احساس شود. از عمده ترین این دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نیاز به افزایش سرمایه: در این حالت شرکت های سهامی خاص و یا با مسئولیت محدود و یا حتی دیگر شرکت ها برای اینکه بتوانند سرمایه خود را افزایش دهند ممکن است به ای نتیجه برسند که قالب شرکت خود را تغییر دهند. مثلا یک شرکت تضامنی ممکن است برای جذب سرمایه قالب شرکت خود ار به شرکت سهامی خاص تغییر دهد تا افراد بیشتری جذب سرمایه گذاری و سهامدار شدن در شرکت شوند. یا شرکت سهامی خاص برای جذب سرمایه و رشد سرمایه برای موضوعات خاص ممکن است تبدیل به شرکت سهامی عام شود تا بتواند سهام فروشی کند و سرمایه خود را افزایش دهد و یا وارد بورس شود.
  • کاهش سرمایه: بعضا ممکن است شرکت ورشکسته شود و یا ضررهای مالی زیادی بدهد. یا ممکن است بعضا برای جبران کمبود نقدینگی نیاز به کاهش سرمایه باشد. در این حالت اگر سرمایه شرکت کمتر از حداقل سرمایه در نظر گرفته شده در قانون برای قالب شرکت باشد باید تبدیل شرکت انجام شود.
  • خروج شرکا: یکی دیگر از دلایل تبدیل شرکت رفتن برخی از شرکا است. ممکن است به هر دلیل یک تا چند شریک از شرکت بروند. در این حالت اگر شرکا دیگر نخواهند شریک جدید وارد ساختار شرکت کنند و تعداد شرکا به حداقل لازم برای ادامه قالب فعلی برای شرکت نباشد، شرکا باقی مانده می توانند تصمیم بگیرند که قالب شرکت را تغییر دهند.
  • افزایش شرکا: بعضا ممکن است مجمع عمومی فوق العاده به این نتیجه برسد که به هر دلیل تعداد شرکا باید افزایش یابد. برای این کار ممکن است به این نتیجه برسند که نیاز است قالب شرکت تغییر کند. مثلا ممکن است شرکت تضامنی برای افزایش شرکا نیاز باشد شرکت خود را به شرکت مختلط سهامی ای غیر سهامی تبدیل کند.
  • تغییر موضوع شرکت: هر چند کمی هم پوشانی با مباحث فوق دارد اما بعضا برای انجام برخی از موضوعات ممکن است مجمع عمومی فوق العاده به این نتیجه برسد که قالب فعلی شرکت جوابگو موضوعات بعدی نیست. بنابراین رای به تبدیل شدن شرکت می دهد تا شرکت بتواند از عهده موضوعات جدید بر بیاید.

هر چه هست دلایل زیادی برای تغییر قالب شرکت و تبدیل شدن شرکت وجود دارد. اما برای تبدیل شرکت لازمه هایی قانونی وجود دارد. منظور اینکه باید فرایند قانونی انجام شود.

یکی از اساسی ترین این قوانین تصویب موضوع در مجمع عمومی فوق العاده شرکت ها است. بعد از تصویب این موضوع باید موضوع تبدیل شرکت به اداره ثبت شرکت ها اعلام شود و با تامین زیر ساخت ها و تغییرات مورد نیاز، شرکت به شرکت جدید و قالب جدید تغییر ساختار دهد. مثلا ممکن است نیاز باشد که شرکا جدید جذب شوند و یا سهام فروش شود و غیره. در آخر باید موضوع تبدیل شرکت در روزنامه رسمی و یک روزنامه کثیرالانتشار آگهی شود.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits