دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
آیا امکان سلب حضانت فرزند از مادر وجود دارد؟
1
زمان مطالعه: 4 دقیقه
علیرغم اینکه حضانت فرزندان در صورت جدایی والدین ، تا سن هفت سالگی به عهده مادر است ، با این حال در شرایطی ممکن است که حضانت به دلیل عدم صلاحیت اخلاقی مادر ، از وی سلب بشود .

شرایط سلب حضانت فرزند از مادر

یکی از مهمترین مسائلی که در رابطه با فرزندان و والدین آنها در دادگاه مطرح است ، مسئله حضانت آنان در صورت فوت یا جدایی والدین می باشد . قانونگذار در قانون مدنی به پیش بینی احکامی در این خصوص پرداخته است که البته مبنای آن حفظ مصلحت فرزند می باشد .

به همین مناسبت ، در شرایطی که مصلحت فرزند حفظ نشود ، می توان از دارنده حضانت ، سلب حضانت نمود . بنابراین قصد داریم در این مقاله از دلگرم به بررسی حضانت مادر ، دادخواست و لایحه سلب حضانت از مادر و نمونه دادخواست بپردازیم .
به موجب قانون مدنی ، حضانت فرزندان اعم از فرزند پسر و یا فرزند دختر تا سن هفت سالگی بر عهده مادر قرار گرفته است . بعد از سن هفت سالگی ، حضانت فرزند تا رسیدن به سن بلوغ بر عهده پدر قرار خواهد گرفت . سن بلوغ در دختران نه سال تمام قمری و در پسران پانزده سال تمام قمری می باشد .

بعد از رسیدن کودک به سن بلوغ هم خود طفل قادر است انتخاب کند که می خواهد با کدامیک از والدینش زندگی کند . بعلاوه اینکه مطابق قانون مدنی ، در صورتی که پدر طفل فوت کند ، حضانت با مادر وی خواهد بود .

سلب حضانت فرزند از مادر

شرایط سلب حضانت فرزند

بر اساس ماده 1173 قانون مدنی ، هرگاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست ، صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر باشد ، محکمه می تواند به تقاضای اقربای طفل یا به تقاضای قیم او یا به تقاضای رئیس حوزه قضایی ، هر تصمیمی را که برای حضانت طفل مقتضی بداند ، اتخاذ کند .

حتماً بخوانید:
سلب حضانت از پدر به علت بیماری روانی چه شرایطی دارد ؟

سلب حضانت از پدر به علت بیماری روانی چه شرایطی دارد ؟

در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که آیا بیماری روانی پدر موجب سلب حضانت از او خواهد شد ؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، در چه شرایطی…

در ادامه برخی از مصادیق عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی والدین بیان شده است که بر اساس آن سلب حضانت از پدر و همچنین سلب حضانت از مادر امکانپذیر است :

اعتیاد زیان آور به الکل ، مواد مخدر و قمار
اشتهار به فساد اخلاق و فحشا
ابتلاء به بیماری های روانی با تشخیص پزشک قانونی
سوء استفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشاء ، تکدی گری و قاچاق
تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف ؛ و سایر مواردی از این قبیل که در صورت اثبات آن به دادگاه می توان حضانت را از مادر سلب کرد .

نکته مهمی که در خصوص شرایط سلب حضانت فرزند از مادر وجود دارد آن است که مصادیق ذکر شده انحصاری نیستند ، یعنی هر مسئله ای که مصلحت طفل را به خطر بیندازد ممکن است که سبب سلب حضانت از مادر گردد .

شرایط سلب حضانت فرزند به نفع مادر

نمونه دادخواست و لایحه سلب حضانت از مادر

ریاست محترم دادگاه خانواده :

با سلام

احترما به استحضار می رسانم که اینجانب ………… فرزند …………… به شماره شناسنامه در تاریخ ............. در دفتر رسمی ازدواج و طلاق به شماره ثبت …… با خانم ………….. فرزند …………. عقد نکاح دایم نمودیم که ثمره عقد نکاح دایم و زندگی مشترک با مشارالیه ، فرزند دختر/ پسر به نام ……….. بود . با توجه به اینکه بعد از صدور حکم طلاق / یا تعیین مسکن جداگانه به حکم دادگاه ، حضانت فرزند مشترک ما با خانم ……………. تعیین گردیده است، ایشان با اعتیاد / کتک زدن خارج از حد متعارف / فساد اخلاقی / بیماری روانی / سوء استفاده از طفل صلاحیت لازم برای نگهداری فرزند را ندارد . لذا از دادگاه محترم تقاضا دارم با توجه به موارد مصرح که دلایل اثبات آن پیوست دادخواست گردیده است ، پس از احراز موارد مزبور ، مراتب قانونی را به جهت صدور حکم مبنی بر سلب حضانت فرزند از خانم …………. و صدور حکم حضانت به نام اینجانب نسبت به فرزند / فرزندان ، به نام ……………… را لحاظ بفرمایید



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits