دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
آیا باید کامپیوتر را شب‌ ها خاموش کنیم یا روی حالت Sleep بگذاریم؟
2
زمان مطالعه: 6 دقیقه
علت برای صرفه‌جویی در مصرف برق کامپیوتر را در شب خاموش کنید. با ما همراه باشید تا با 7 علت خاموش کردن کامپیوتر در شب آشنا شوید.

7 علت خاموش کردن کامپیوتر در شب

آیا پس از تمام شدن کارتان با کامپیوتر یا لپ تاپ آن را خاموش می‌کنید یا روشن می‌ماند؟ اگر کامپیوتر یا لپ تاپ را پس از هربار استفاده، بلافاصله خاموش می‌کنید یا حتی گاهی روزی چند بار آن را خاموش و روشن ‌کنید، لطفاً دست نگه دارید.
کامپیوتر خود را فقط در شب و پس از اتمام کارتان خاموش کنید، اگر می‌خواهید ۷ علت خاموش کردن کامپیوتر در شب را بدانید و پاسخ سوال آیا در شب کامپیوتر را خاموش کنیم؟ دریافت کنید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

فایده خاموش کردن کامپیوتر

خاموش کردن کامپیوتر در شب

چند نکته را برای خاموش کردن کامپیوتر در نظر بگیرید، اگر در شبانه‌روز فقط چند ساعت مشخص مثلاً از ساعت ۱۰صبح تا چهار بعد از ظهر با کامپیوتر کار می‌کنید، پس از پایان کارتان در ساعت چهار سیستم را خاموش کنید، اما اگر کار کردن شما با کامپیوتر زمان مشخصی ندارد و در طی روز چندین بار به سراغ کامپیوترتان می‌روید، بهتر است آخر شب پس از اتمام کارهایتان سیستم را خاموش کنید.

خاموش کردن بی رویه کامپیوتر موجب افزایش استهلاک تمام قطعات شده و طول عمر کامپیوتر شما را کاهش می‌دهد. در صورت استهلاک ارتباط با شرکتی که ارائه تعمیرات کامپیوتر به صورت تخصصی جزو خدمات آن باشد، اهمیت زیادی دارد و از آسیب دوباره سیستم جلوگیری می‌کند.

خاموش کردن کامپیوتر در شب

در حالت Sleep یا Standby مصرف برق سیستم به کمترین میزان کاهش یافته در حالی که سیستم آماده به کار است و در زمان شما برای شروع کار با سیستم نیز صرفه‌جویی می‌شود و استهلاک و خرابی کامپیوتر کاهش می‌یابد. شاید بپرسید خوب با قرار دادن سیستم در حالت sleep استهلاک قطعات بالا نمی‌رود؟ در این حالت بیشترین استهلاک برای فن‌ها و سیستم کولینگ است که نسبت به سایر قطعات ارزان‌تر بوده و تعویض‌شان راحت‌تر و کم هزینه‌تر است.

۷ علت اصلی خاموش کردن کامپیوتر در شب را در ادامه بیان می‌کنیم تا با آگاهی از این موارد بتوانید بهتر از سیستم خود مراقبت و محافظت کنید:

  1. حفظ حریم خصوصی
  2. کاهش مصرف برق
  3. افزایش عملکرد کامپیوتر
  4. محافظت از کامپیوتر در برابر نوسانات برق
  5. کاهش استهلاک دستگاه
  6. اطمینان از سلامت دستگاه
  7. برقراری تعادل در برنامه زندگی

۱- حفظ حریم خصوصی

در صورت روشن ماندن دائمی کامپیوتر حریم خصوصی شما به خطر می‌افتد، ممکن است اطلاعات شخصی شما به‌راحتی در دسترس افرادی که برای دقایقی به اتاق شما آمده‌اند، قرار گیرد. برای جلوگیری از این امر می‌توانید روی سیستم خود پسورد بگذارید یا زمان رفتن به حالت خواب را کاهش دهید.

همچنین در صورت روشن نبودن دیواره آتش ویندوز و نداشتن آنتی ویروس فعال و آپدیت، کامپیوتر شما در معرض حملات و خرابکاری‌های سایبری است و احتمال سرقت و تخریب اطلاعات شما بیشتر می‌شود.

علت خاموش کردن کامپیوتر در شب

۲- کاهش مصرف برق

کامپیوتر در هر ساعت حدود ۶۵ تا ۲۰۰ وات برق مصرف می‌کند، ممکن است شما برای شب کامپیوتر را روی حالت Sleep تنظیم کنید که در آن صورت هم هر ساعت ۴ وات برق مصرف می‌کند و اگر مجموع آن را برای یک ماه محاسبه کنید، متوجه می‌شوید که روی میزان برق مصرفی منزل شما تاثیر زیادی دارد، پس برای صرفه‌جویی در مصرف برق کامپیوتر خود را در شب خاموش کنید.

۳- افزایش عملکرد کامپیوتر

روشن ماندن طولانی مدت کامپیوتر باعث کاهش سرعت آن شده، برنامه‌ها حافظه را پر کرده و برخی از برنامه‌ها قدرت زیادی از پردازنده را اشغال می‌کنند. اگر بر اثر فعالیت زیاد کولینگ سیستم دچار مشکل شود و قطعات بیش از حد داغ شوند، کارت گرافیک، کارت شبکه و سایر قطعات کامپیوتر به خطر می‌افتند. پس برای افزایش عملکرد کامپیوتر باید آن را در هنگام شب خاموش کرد.

۴- محافظت از کامپیوتر در برابر نوسانات ناگهانی برق

هنگام نوسان یا قطعی ناگهانی برق، امکان آسیب رسیدن به وسایل برقی روشن و در حال کار یا حتی خاموش متصل به برق وجود دارد. همچنین ممکن است نوسان برق سبب از بین رفتن اطلاعات ذخیره نشده شود و برای شما دردسرساز شود.
بهتر است از محافظ دستگاه‌های برقی که در صورت تشخیص نوسان، جریان برق را اتوماتیک قطع می‌کنند، استفاده کنید. همچنین اگر چند روز کامپیوتر را روشن نمی‌کنید، بهتر است کابل پاور را از پریز برق جدا کنید.

آیا باید کامپیوتر را شب‌ها خاموش کنیم

۵- کاهش استهلاک دستگاه

روشن بودن بی استفاده کامپیوتر باعث می‌شود قطعات دستگاه مانند سیستم کولینگ بیش از حد استاندارد کار کنند و در زمان کمتری مستهلک شوند و ناچار به تعمیر یا تعویض قطعات کامپیوتر شوید.

۶- اطمینان از سلامت دستگاه

زمانی که کامپیوتر را روشن می‌کنید، سیستم به‌طور اتوماتیک قطعات سخت افزاری را بررسی و در صورت سلامت تمام قطعات، با صدای بوق کوتاه، معروف به بوق سلامت این موضوع را اعلام می‌کند. دلیل دیگر اهمیت خاموش کردن کامپیوتر در شب، روشن کردن مجدد آن در شروع روز کاری جدید و چک کردن قطعات سیستم است تا بتوانید برای تعمیر یا تعویض قطعات معیوب به موقع اقدام کنید.

۷- برقراری تعادل در برنامه زندگی

در پایان کار خود وقتی کامپیوتر را خاموش می‌کنید ناخودآگاه ذهن شما آرام شده و متوجه می‌شوید که ساعت کاری شما پایان یافته است و بهتر است به انجام کارهای شخصی یا بودن در کنار خانواده بپردازید.
به علاوه با روشن کردن کامپیوتر در روز بعد، تمام اطلاعات روز پیش را ذخیره کرده و برنامه‌ها را بسته‌اید و بدون هیچ بهم ریختگی طبق روال مشخص کار خود را آغاز می‌کنید.
از بخش تنظیمات Task Scheduler می‌توانید، زمان خاموش شدن خودکار کامپیوتر را تنظیم کنید.

خاموش کردن کامپیوتر

خاموش شدن اتوماتیک کامپیوتر در شب

اگر فکر می‌کنید ممکن است خاموش کردن کامپیوتر در شب را فراموش کنید، می‌توانید زمان خاموش شدن خودکار را تنظیم کنید. برای این کار مراحل را زیر را دنبال کنید:

در نوار جستجوی Start عبارت Task Scheduler را تایپ کنید.
در قسمت سمت راست صفحه گزینه Create Task را انتخاب کنید.
در قسمت General نوع وظیفه مورد نظر را وارد کنید.
گزینه Run Whether User Loggin or Not را انتخاب کنید.
در سربرگ Triggers گزینه new را بزنید و تعداد دفعات تکرار وظیفه‌ای که مشخص کرده‌اید را وارد کنید.
از منو کشویی Action گزینه Start Program را انتخاب کرده و Shutdown را در برنامه تایپ کنید.
در تب Conditions شرایط و زمان خاموش شدن را مشخص کنید.
سپس ok را بزنید.

حتماً بخوانید:
پیشگیری از خستگی و سوزش چشم هنگام کار با کامپیوتر

پیشگیری از خستگی و سوزش چشم هنگام کار با کامپیوتر

چطوری هنگام کار با کامپیوتر چشمها اذیت نشوند با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای درمان چشم درد در مقابل کامپیوتر آشنا شوید.…

منبع : آرگا



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits