دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
دلایل ایجاد عارضه براکیورادیال و راه مناسب برای رفع این نوع خارش
1
زمان مطالعه: 6 دقیقه
خارشی که به طور خاص روی پوست بازو از شانه تا ساعد روی می دهد به عنوان خارش براکیورادیال شناخته می شود. با این مطلب همراه ما باشید تا از علت؛ علائم و روش های درمانی آن اطلاع یابید.

علت، علائم و روش های درمانی خارش براکیورادیال

اغلب مواقع خارش پوست یک مشکل جزئی می باشد حتی ممکن است متوجه آن نشده و یا زیاد ذهن شما را درگیر نکند. با این وجود برخی مواقع خارش پوست ممکن است نشانه بیماری از پسوریازیس گرفته تا مشکل کبدی را شامل شود. این موضوع می تواند در ناحیه خاصی از بدن روی دهد که نشان دهنده یک نگرانی سلامتی می باشد. در مورد خارش براکیورادیال این طور است.
هنگامی که ناحیه ی میان شانه تا ساعد دست با خارش پوست همراه شود به آن خارش براکیورادیال اطلاق می شود. اسم براکیورادیال از نام عضله براکیورادیالیس یا ماهیچه بازویی زبرزندی گرفته شده است که دو مفصل را به یکدیگر مرتبط می سازد. در این مطلب قصد داریم علت، علائم و روش های درمانی خارش براکیورادیال را مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه همراه دلگرم باشید.

علت بروز عارضه براکیورادیال

این عارضه در زن ها دو برابر مردان روی می دهد، با این حال افراد در هر سنی ممکن است با آن مواجه شوند که می تواند مردان را هم تحت تاثیر بگذارد. از آنجا که اغلب خارش براکیورادیال با قرار گرفتن در معرض نور خورشید ارتباط دارد، فردی که در آب و هوای گرم زندگی می کند، احتمال دارد بیشتر در معرض خطر باشد.
این موضوع برای افرادی که سبک زندگی آنها با فعالیت در فضای باز همراه است مانند باغبانی یا شنا صادق است. با این حال علت دقیق خارش براکیورادیال ناشناخته است. برخی معتقدند این عارضه به دلیل آسیب تجمعی در نتیجه تابش خورشید یا گرفتگی ریشه عصب ناشی از بیماری های تخریب ستون فقرات همانند تنگی کانال نخاعی یا فشرده شدن اعصاب در ناحیه گردنی ستون فقرات اتفاق می افتد. در واقع این بیماری ممکن است ناشی از ترکیب همه موارد ذکر شده باشد.

براکیورادیال

قرارگیری طولانی مدت در معرض اشعه یو وی می تواند سبب آسیب دیدگی فیبرهای عصبی پوست گردد. آسیب دیدگی فیبرهای عصبی پوست نیز سبب حساسیت بیشتر عصب ها و بروز حس درد و خارش و در نهایت موجب بروز علائم این نوع خارش می گردند. در ضمن اکثر افراد معتقدند که عامل اصلی ابتلا به بیماری ستون فقرات گردنی، حضور طولانی مدت در معرض اشعه فرابنفش می باشد.
در ضمن از آنجا که اعصاب یکسانی سیگنال های درد و خارش را به مغز انتقال می دهند. هنگامی که ناحیه پوست خارانده شود احتمالا در همان ناحیه پوست خارش بیشتری احساس کند و تمایل به خارش بیشتر شود. به این پدیده، چرخه خارش و خراش اطلاق می شود. این چرخه در برخی موارد به ویژه شب ها که تایم خواب است، بسیار آزاردهنده می شود.

علائم عارضه براکیورادیال

از علائم و نشانه های این عارضه می توان به سوزن سوزن شدن بازوها، سوزش و خارش در بالای یک یا هر دو بازو، خارش شانه و بخش فوقانی پشت بدن اشاره کرد. خاراندن پوست نیز اغلب سبب تسکین خارش نمی شود و در حقیقت حتی علائم را بدتر می کند. همچنین علائم ممکن است بعد از فعالیت در فضای باز به علت قرار گرفتن در معرض نور خورشید تشدید شود.
این وضعیت به طور معمول زنان میانسالی که در آب و هوای گرم زندگی می کنند را گرفتار می کند.
ولی همه افراد در هر سن و جنسیتی در سراسر جهان ممکن است به این نوع خارش مبتلا شوند. بیمارانی که در نواحی با آب و هوای سرد زندگی می کنند به طور معمول در فصل پاییز و زمستان علائم آن ها بهبود پیدا می کند. قابل ذکر است این بیماری مشابه راش یا بیماری مسری منتشر نمی شود ولی بعضی افراد احساس خارش بازو را در بخش های دیگر بدن را پیدا می کنند.

تشخیص عارضه براکیورادیال

خارش براکیورادیال در اغلب موارد طبق علائم محل خارش و عدم پاسخ به درمان های عادی توسط متخصص پوست تشخیص داده می شود. در ضمن بیشتر افراد مبتلا به این عارضه ممکن است متوجه شوند که تنها قرار دادن بسته های یخ روی پوست آسیب دیده می تواند احساس خارش را در آن ها بهبود دهد و در برخی مواقع همین نشانه ای است که سبب تشخیص قطعی این بیماری می شود.

خارش پوست (براکیورادیال)

دقت کنید که اگر فردی بثورات پوستی همراه با خارش داشته باشد، بعید است که به این عارضه مبتلا باشد. زیرا این نوع خارش، بثورات پوستی به وجود نمی آورد. بنابراین در صورت و جود بثورات، دلیل آن معمولا به سادگی مشخص و درمان خواهد شد. ولی در مواردی که بثورات پوستی ایجاد نمی شود تشخیص بیماری خیلی سخت خواهد بود.
همچنین به علت ارتباط نزدیک این عارضه با مشکلات ستون فقرات، متخصص پوست به احتمال قوی برای رد احتمال تاثیر مشکلات ستون فقرات عکس برداری اشعه ایکس از ستون فقرات گردنی را تجویز می کند. چرا که تصویر اشعه ایکس احتمال دارد تاثیر بیماری آرتروز که سبب این عارضه است را نشان دهد.

درمان عارضه براکیورادیال

درمان این عارضه می تواند دشوار باشد. به طور معمول افراد روش های مختلفی را جهت تسکین خارش امتحان می کنند. از جمله استفاده از آنتی هیستامین های خوراکی و کورتیکواستروئیدهای موضعی که هیچ کدام از آن ها سودمند نیستند. در ضمن ممکن است که بیماران برای تسکین خارش، استفاده از پد گرم کننده یا حمام آب داغ را نیز تست کرده باشند که این راهکارها نیز سبب وخیم تر شدن وضعیت می شوند.
جهت این عارضه روش های متعددی با درصد موفقیت متفاوت تست شده است. پمادهای موضعی مورد استفاده به منظور بهبود عوارض خارش براکیورادیال، کرم کپسایسین، کرم پراموکسین، کرم دوکسپین، کرم کتامین می باشند. کرم موضعی کپسایسین دارویی است که بر اساس کاهش ماده شیمیایی تولید شده در انتهای عصب که به عنوان مسئول حس خارش و درد شناخته می شود؛ عمل می کند.

حتماً بخوانید:
چه بیماری هایی با خارش پوست شروع میشوند ؟

چه بیماری هایی با خارش پوست شروع میشوند ؟

خارش پوست شدید در سراسر بدن، اغلب در افرادی که دچار بیماری کلیوی یا مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی هستند، رخ می دهد

پراموکسین نیز کرم موضعی بی حس کننده است که به تضعیف تکانه های عصبی حسی در پوست می پردازد. دوکسین موضعی نیز یک کرم آنتی هیستامین می باشد که مواد شیمایی عامل ایجاد حس خارش را کمتر می کند. در مواردی نیز افراد ذکر کرده اند که استفاده از روش های درمانی طب سوزنی در کاهش علائم آن ها تاثیرگذار بوده است.
بعضی داروهای خوراکی که دردهای عصبی را متعادل می کنند نظیر گاباپنتین و داروهای ضد تشنج مانند کاربامازپین هم اغلب موثر می باشند. به طور کلی با توجه به این که در معرض آفتاب قرار گرفتن اصلی ترین محرک این عارضه شناخته می شود؛ لازم است در بخش هایی از پوست که علائم آن دیده می شود، ضد آفتاب مناسب استعمال شود و مراقبت های لازم صورت گیرد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits