دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
سجده با وجود زخم یا دمل پیشانی چگونه باید انجام شود؟
3
زمان مطالعه: 5 دقیقه
شاید خیلی از مواقع برای شما اتفاق افتاده باشد که روی پیشانی شما دمل یا زخمی قرار گرفته باشد و شما به سختی بتوانید سجده کنید و یا حتی نتوانید سجده کنید. اما آیا با احکام این موضوع آشنا هستید؟

حکم سجده کردن با وجود زخم یا دمل در پیشانی چیست؟

شاید خیلی از مواقع برای شما اتفاق افتاده باشد که روی پیشانی شما دمل یا زخمی قرار گرفته باشد و شما به سختی بتوانید سجده کنید و یا حتی نتوانید سجده کنید. برای آشنایی با حکم شرعی سجده کردن با وجود زخم همراه ما باشید.

اگر کسی پیشانیش زخم باشد، چگونه باید سجده به جا آورد‌

آشنایی با حکم سجده کردن با وجود دمل در پیشانی

سَجده عملی عبادی به معنای نهادن پیشانی بر زمین به نشانه خضوع فرد در مقابل خدا است که در فرهنگ اسلامی از برترین عبادات به شمار آمده است. بر مسلمانان واجب است در نمازهای روزانه، در هر رکعت دو بار سجده کنند. در فقه شیعه سجده در نماز تنها بر زمین و روییدنی های آن صحیح است؛ ولی اهل سنت سجده بر فرش و مانند آن را نیز جایز شمرده اند.

به باور همه مسلمانان سجده برای غیر خدا حرام است. اما شاید خیلی از مواقع برای شما اتفاق افتاده باشد که روی پیشانی شما دمل یا زخمی قرار گرفته باشد و شما به سختی بتوانید سجده کنید و یا حتی نتوانید سجده کنید. در چنین موقعیتی کسی که در پیشانی خود، دمل یا زخم دارد، چنانچه ممکن است باید با جای سالم پیشانی سجده کند.

حکم سجده کردن با وجود زخم یا دمل در پیشانی

گر کسی پیشانیش زخم باشد، چگونه باید سجده به جا آورد؟

واجبات سجده

در سجده باید تمام اعضای هفت گانه بر روی زمین قرار بگیرد.
ذکر سجده باید در حال آرامش گفته شود.
سر برداشتن از سجده نخست و نشستن با آرامش لازم بوده و ترک عمدی آن موجب بطلان نماز است.

کم و زیاد کردن عمدی یک سجده باعث باطل شدن نماز است ولی چنانچه سجده ای را فراموش کند و قبل از رکوع رکعت بعد یادش بیاید، لازم است بنشیند و سجده فراموش شده را انجام دهد، پس از پایان نماز نیز دو سجده سهو واجب است؛ ولی اگر بعد از رکوع یادش بیاید نماز را ادامه داده و پس از پایان نماز، علاوه بر قضای سجده فراموش شده دو سجده سهو انجام دهد.

حتماً بخوانید:
حکم نماز با خون حجامت چیست؟

حکم نماز با خون حجامت چیست؟

آیا با خون حجامت می توان نماز خواند؟ اگر بدن یا لباس نمازگزار با خون حجامت نجس باشد، و به گونه ای است که آب کشیدن بدن یا لباس کار مشکلی است. تا وقتی…

سجده با وجود زخم یا دمل چگونه باید انجام شود؟

پاسخ سوال: اگر در پیشانی دمل یا زخم و مانند آن باشد و نتواند آن را بدون فشار بر زمین بگذارد، چنانچه ممکن است باید با جای سالم پیشانی سجده کند و اگر ممکن نیست، زمین را گود کند و دمل را در گودال و جای سالم را به مقداری که برای سجده کافی است، بر زمین بگذارد یا اگر مهر دارد، مهر را در کنار پیشانی یا در هر دو طرف دمل قرار دهد و آن قدر از زمین بلند کند که دمل در وسط آن قرار گیرد.

البته باید دقت کند که مهر از چهار انگشت بسته بلندتر نباشد. بعضی ها می گویند: اگر دمُل یا زخم تمام پیشانی را گرفته باشد، باید به یکی از دو طرف پیشانی سجده کند (آیت الله صافی، احتیاط در تقدم طرف راست بر چپ است) و اگر ممکن نیست به چانه و اگر به چانه هم ممکن نیست، باید به هر جا از صورت که ممکن است سجده کند و اگر به هیچ جای از صورت [نیز] ممکن نیست، با جلوی سر، سجده نماید.

حکم سجده کردن با وجود زخم یا دمل در پیشانی

پاسخ آیت الله سیستانی

اگر دمُل یا زخم تمام پیشانی را گرفته باشد، باید بنا بر احتیاط واجب دو طرف آن را که مابقی پیشانی است یا یکی از آنها را به هر نحو که می تواند بر زمین بگذارد و اگر نتواند باید به بعضی از اجزای صورت خود سجده کند و احتیاط لازم آن است که اگر می تواند به چانه سجده کند و اگر نمی تواند به یکی از دو طرف پیشانی سجده کند و اگر سجده کردن با صورت، به هیچ وجه ممکن نیست باید برای سجده اشاره کند.

پاسخ آیت الله مکارم شیرازی

هرگاه در پیشانى دمل و مانند آن باشد و نتواند آن را بر مهر و مانند آن بگذارد مى‏ تواند مهر را در کنار پیشانى یا در هر دو طرف قرار دهد و مهر را در هر دو طرف آن قدر از زمین بلند کند که دمل در وسط آن قرار گیرد.
به شرط این‏که از چهار انگشت بسته بلندتر نباشد و هرگاه دمل یا زخم تمام پیشانى را گرفته باشد باید به یکى از دو طرف بیرون پیشانى سجده کند و اگر ممکن نیست چانه را بر مهر مى‏ گذارد و اگر آن هم ممکن نیست هر جاى از صورت که ممکن شود بر مهر بگذارد و اگر به هیچ جاى از صورت ممکن نشود باید به اندازه‏اى که مى ‏تواند خم شود.

پاسخ آیت الله بهجت

پاسخ آیت الله بهجت : اگر دُمل یا زخم تمام پیشانی را گرفته باشد، باید به یکی از دو طرف پیشانی سجده کند و احتیاط در این است که اگر طرف راست ممکن است ،آن را بر طرف چپ پیشانی مقدم بدارد و اگر ممکن نیست به چانه و اگر به چانه هم ممکن نیست، باید با سر اشاره کند و اگر آن هم نشد با بستن و باز کردن چشم ها سجده را انجام دهد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (3 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits