دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
تمامی راه های پرورش و تکثیر گیاه مونسترا آدانسونی یا پتوس حصیری
2
زمان مطالعه: 6 دقیقه
یکی از بادوام ترین گیاهان آپارتمانی گل مونسترا آدانسونی می باشد که قدرت تصفیه کنندگی هوای منزل را هم دارد. برای اطلاع از شرایط مورد نیاز جهت پرورش مونسترا آدانسونی با این مطلب همراه ما باشید.

گل مونسترا آدانسونی یا پتوس حصیری یکی از بادوام ترین گیاهان آپارتمانی همیشه سبز می باشد که شرایط نگهداری بسیار آسانی داشته و سریع رشد و بالارونده است. در این مطلب با شرایط مورد نیاز برای پرورش مونسترا آدانسونی آشنا می شوید.

نحوه پرورش مونسترا آدانسونی

مونسترا آدانسونی که به آن پتوس حصیری یا پتوس پنجره ای هم گفته می شود یکی از بادوام ترین گیاهان آپارتمانی همیشه سبز محسوب می شود که شرایط نگهداری بسیار آسانی داشته و سریع رشد و بالارونده هم است. ضمنا دارای قابلیت تصفیه کنندگی هوای منزل بوده از این رو نگهداری و پرورش مونسترا آدانسونی سودمند خواهد بود.

این گیاه به خاطر حفره های درون برگ ها شناخته می شود و می توان آن را درون گلدان یا داخل آویزها نگهداری کرد. افرادی که دوست دارند یک گیاه آپارتمانی کم دردسر با شرایط نگهداری ساده داشته باشند می توانند مونسترا آدانسونی را انتخاب کنند. زیرا جزو گیاهان آپارتمانی با دوام محسوب می شود و همانطور که اشاره شد قدرت تصفیه کنندگی نیز دارد.

پرورش مونسترا آدانسونی

مونسترا آدانسونی بوی امریکا و شبه قاره هند بوده و به خاطر حفره های روی برگ ها با اسم پنیر سویسی رونده هم شناخته می شود. در ایران بیشتر آن را به اسم مونسترا آدانسونی و پتوس پنجره ای، پتوس حصیری یا مونسترا حصیری می شناسند. از این گیاه دو واریته در بازار وجود دارد. یکی با برگ های پهن و سوراخ های بزرگ و دیگری برگ های کشیده با سوراخ های کوچک.

شرایط نگهداری پتوس حصیری

مونسترا آدانسونی بالارونده و سریع الرشد است. از این رو برای استقرار مناسب آن استفاده از قیم توصیه می گردد. البته می توان گیاه را به راحتی روی دیوار هم هدایت کرد. ولی باید دقت کنید که در بخش های بالایی و نزدیک به سقف به دلیل تجمع گرما دچار سوختگی برگ ها و بد فرم شدن نشود.

کمک گرفتن از قیم های خزه دار، برای این گیاه بالارونده سبب زیبایی، رشد راحت و افزایش رشد مونسترا آدانسونی می شود. اگر می خواهید از این گیاه به شکل آویز بهره بگیرید به قیم نیاز نیست. ولی در صورت استفاده از قیم دقت کنید که هنگام آبیاری روی خزه ها نیز آب بپاشید. با این کار ساقه پتوس حصیری در محل هایی که خزه وجود دارد ریشه زده و این ریشه ها سبب رشد بهتر و استحکام ساقه خواهد شد.

نگهداری پتوس حصیری

در ادامه با شرایط مورد نیاز برای پرورش و نگهداری مونسترا آدانسونی بیشتر آشنا می شوید. شایان ذکر است این گیاه متعلق به خانواده برگ انجیری ها بوده به این ترتیب نیازهای پرورش مشابهی دارند.

1. آبیاری به موقع

باید اشاره کرد مونسترا آدانسونی به آبیاری زیاد نیاز ندارد. از این رو صبر کنید بین دو آبیاری خاک خشک شده سپس اقدام به آبیاری نمایید. فاصله دو آبیاری هم به محیط نگهداری گیاه، درجه حرارت و میزان نوز دریافتی متفاوت است. به صورت کلی آبیاری حدود دو بار در هفته در فصل تابستان و یک مرتبه در هفته در زمستان برای مونسترا آدانسونی کافی می باشد.

دقت کنید آبیاری زیاد سبب پوسیدگی ساقه و از بین رفتن ریشه و زردی برگ ها می شود. تشنگی و کم آبی نیز سبب شده نوک برگ های سوخته و به رنگ قهوه ای درآید.

2. نور غیر مستقیم

یکی دیگر از شرایط لازم برای پرورش مونسترا آدانسونی این است که به نور غیر مستقیم یا نور پشت پنجره نیاز دارد. این فاکتور همه نیازهای نوری گیاه را تامین می کند. شایان ذکر است مونسترا آدانسونی به نور کم مقاوم می باشد. دقت کنید که گیاه زیر نور مستقیم خورشید قرار نگیرد چرا که سبب سوختگی و جمع شدن برگ ها می گردد. ضمنا نور کم هم سبب کم شدن بریدگی های برگ شده و زیبایی آن را کاهش می دهد.

گیاه پتوس حصیری (مونسترا آدانسونی) چهار برگی

3. دمای بین ۱۳ تا ۲۴ درجه

بهترین دما برای رشد و نگهداری مونسترا آدانسونی بین ۱۳-۲۴ درجه سانتی گراد گزارش شده است. این گیاه دمای کمتر از ۱۳ درجه با افت رشد مواجه می شود و حداقل دمایی که می تواند تحمل نماید، ۱۰ درجه سانتی گراد است. در ضمن حداکثر دما ۳۰ درجه سانتی گرا را در تابستان تحمل می کند. شایان ذکر است دماهای بسیار زیاد یا کم سبب توقف رشد گیاه و در مواردی نابودی آن می شود.

4. غبار پاشی

مونسترا آدانسونی با رطوبت کم محیط را تحمل می کند ولی طرفدار غبارپاشی است. از این رو در تابستان هفته ای دو مرتبه و در سایر فصول هفته ای یک مرتبه با اسپری آب نسبت به غبارپاشی آن اقدام شود.

5. خاک حاصلخیز

در صورتی که بستر خاکی مونسترا آدانسونی نامناسب و فقیر باشد، برگ های گیاه کوچک شده و حفره هایش از بین می رود. به این ترتیب استفاده از ترکیباتی نظیر خاک برگ، کود آلی و خاک باغچه برای رشد گیاه مناسب است.

6. تمیز شدن برگ ها

برگ های مونسترا آدانسونی را با احتیاط توسط اسفنج مرطوب ماهی یک مرتبه تمیز کنید. این کار به شادابی برگ ها کمک می کند.

عکس گل مونسترا آدانسونی (پتوس حصیری)

7. کود دهی

برای تغذیه مونسترا آدانسونی بهتر است در فصل بهار از کود ۲۰-۲۰-۲۰ هر دو هفته یک مرتبه استفاده شود. ضمنا دقت کنید که کوددهی بیش از اندازه سبب تجمع املاح در خاک و سوختگی برگ ها می گردد.

حتماً بخوانید:
راهنمای تکثیر و نگهداری گیاه پتوس در آب

راهنمای تکثیر و نگهداری گیاه پتوس در آب

گیاه پتوس پتوس یکی از بادوام ترین گل های آپارتمانی است. این گیاه زیبا و سبز رنگ را می توان در همه خانه ها نگه داری کرد. فرقی ندارد نور کافی وجود دشته…

8. تعویض گلدان

در صورتی که کف گلدان مونسترا آدانسونی ریشه هایی مشاهده شد به این معنا است که تایم تعویض گلدان فرا رسیده است. به این ترتیب گیاه را به یک گلدان بزرگتر منتقل کنید. در صورت بزرگ شدن گیاهی که گلدان آن به سختی تعویض می گردد، مقداری از خاک های اطراف گلدان را بردارید و خاک های جدید را جایگزین نمایید. البته خاک های جدید باید دارای مواد معدنی باشند.

به خاطر داشته باشید گلدان مونسترا آدانسونی باید پر شاخ و برگ بوده و تعدادی از ساقه های کشیده آن را به شیوه قلمه تکثیر نمایید. قلمه های ریشه دار را در کنار بوته مادری کاشته و اگر می خواهید مونسترا آدانسونی را به طور آویزان نگهداری کنید، به قیم نیاز ندارد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits