دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
بدن در پیری چه شکلی می شود؟
3
زمان مطالعه: 10 دقیقه
تغییرات بدن با افزایش سن که باید بدانید : در این مطلب شما را با تغییرات بدن در پیری آشنا خواهیم کرد و اطلاعاتی در این زمینه به شما خواهیم داد تا بتوانید این مشکلات را شناخته و با آن ها کنار بیایید.

بدن در دوران کهن سالی یک سری تغییراتی را نسبت به دوره جوانی تجربه می نماید و این تغییرات برای یک سری از افراد بسیار سخت می باشد و گاها کنار آمدن با این تغییرات زمان بر خواهد بود. در ادامه تغییرات بدن در پیری را برایتان بررسی می کنیم و اطلاعاتی در این زمینه به شما خواهیم داد.

تمامی تغییرات بدن در پیری

در دوره سالمندی یک سری تغییراتی در بدن فرد ایجاد می شود و این تغییرات به قدری شدید می باشد که گاها به صورت واضح آن ها را مشاهده خواهید کرد. در واقع بدن انسان تغییراتی در سنین متفاوت می کند و برخلاف باور بسیاری از افراد این تغییرات مشکل ساز نمی باشد و همیشه همراه با بیماری نیست.

یکی از ساده ترین راه هایی که می توانید با این تغییرات سازگار شوید این است که با آن ها آشنایی کامل داشته باشید تا بتوانید تدبیری خوب در این زمینه پیشه نمایید. در ادامه تمامی آن چه که در پیری بر سر اعضای بدن و سیستم های آن می آید را برای شما توضیح خواهیم داد.

تغییرات پوستی

اولین تغییراتی که در اثر گذر سن برایتان ایجاد می شود تغییرات پوستی می باشد از این رو بهتر است سعی کنید خودتان را با این تغییرات سازگار نمایید. انعطاف پذیری پوست در افرادی که سن زیادی دارند به شدت کاهش می یابد و این امر به شدت ساده می تواند منجر به ایجاد یک سری از تغییرات بسیار گسترده بر روی پوست گردد.
پوست این افراد به راحتی دچار کبودی خواهد شد و همچنین دارای چروک های بسیار زیاد و خال های گوشتی می شود. بسیاری از این موارد به دلیل کاهش تولید چربی در پوست اتفاق می افتد و همچنین این مورد به تنهایی نیز می تواند منجر به خارش و خشکی شدید و بیماری های پوستی گردد بنابراین بهتر است سعی کنید در این دوران از پوست خود بیشتر مراقبت کنید.

تغییرات بدن افراد میانسال و پیر

استخوان ها

زمانی که سن شما بالا تر می رود به صورت عمومی تراکم استخوان ها کم خواهد شد و همین مورد به تنهایی می تواند منجر به افزایش شکنندگی در استخوان ها گردد. بهتر است زمانی که در سنین جوانی قرار دارید از یک رژیم غذایی سرشار از کلسیم استفاده کنید تا این مشکلات در دوران پیری کاهش یابند.

ماهیچه ها

در دوران میانسالی ماهیچه ها نسبت به دوره جوانی کوچک تر و ضعیف تر می شوند از این رو بهتر از سعی کنید در دوران جوانی ورزش کردن را از یاد نبرده و ماهیچه های خود را برای این دوران تقویت نمایید.

مفاصل

با افزایش سن میزان غضروفی که بر روی مفاصل قرار دارد و ساییده شدن آن ها به یکدیگر جلوگیری می کند کاهش می یابد. همین امر به سفر ساده می تواند سبب التهاب درد و کاهش انعطاف پذیری مفاصل گردد بنابراین باز هم به شما توصیه می کنیم تا در دوران جوانی قرار دارید سعی کنید میزان غضروف های بدن و مفاصل را نیز با خوردن غذا های مقوی تقویت کنید.

تعادل در بدن

افراد سالمند معمولا کم تحرک تر از افراد جوان می باشند زیرا این افراد دچار مشکلات استخوانی ماهیچه ای مفصلی خواهند شد و در نتیجه با تحرک کمتر سعی می کند درد کمتری را احساس کنند. حال اگر این مشکلات به همراه مشکل در سیستم عصبی فرد باشد می تواند تعادل او را تحت تاثیر قرار داده و آن را دچار اختلالاتی کند. این اختلال را در فرد سالمند بسیار شدید خواهد بود و در نتیجه ممکن است حتی منجر به افتادن او و شکستگی های بسیار شدیدی در بدنش گردد.

شکل ظاهری بدن در پیری

شکل ظاهری بدن

برخی از افرادی که ورزش ها را به صورت حرفه ای دنبال می کند ممکن است در سنین بالا تر دچار مشکلات ظاهری بدن نشوند اما افراد عادی به دلیل کاهش تراکم استخوانی و ضعیف تر شدن ماهیچه ها دچار خمیدگی خواهند شد. افراد سالمند معمولا دچار تجمعاتی از چربی ها در نواحی متفاوت بدنشان مانند شکم پهلو و باسن می شوند و در نتیجه به صورت کلی از داشتن وزن و اندامی ایده آل دور خواهند شد.

تغییرات صورت

یکی از مهمترین تغییرات بدن در دوران پیری تغییر صورت و پوست آن می باشد. چروک های متعدد یکی از اصلی ترین عارضه هایی هستند که با گذر زمان و افزایش سن برای هر فردی ایجاد خواهند شد. با کاهش تراکم استخوان ها که در صورت نیز رخ می دهد کوچک شدن صورت یکی از تغییرات اصلی میانسالی خواهد. افراد در سنین میان سالی دچار افتادگی پوست نیز خواهند شد و به همین دلیل می توان گفت تغییرات بدن در دوران پیری در صورت بیشتر از سایر اندام ها و سایر نقاط بدن دیده می شود.

دندان ها

تغییراتی که در دندان ها در سن بالا ایجاد می شود منجر به شکننده تر شدن و ضعیف تر شدن آن ها خواهد شد بنابراین بهتر است در این دوران سعی کنید از خوردن غذا های بسیار سخت خودداری کنید زیرا امکان شکستن دندان های شما در این سنین به راحتی وجود دارد.

تغییرات لثه و دهان

در سنین پیری بزاق کمتری توسط غدد بزاقی دهان تولید می شود و می تواند منجر به افزایش پوسیدگی دندان ها، عفونت لثه، بوی بد دهان و حتی ریزش دندان ها گردد. افرادی که دچار اعتیاد به الکل و مواد مخدر نیز هستند این تغییرات در آن ها بسیار شدید تر خواهد بود.

مو و ناخن ها

زمانی که تولید کلاژن با افزایش سن در بدن کاهش یابد مو و ناخن نیز تحت تاثیر قرار می گیرد و افراد سالمند معمولا دارای موهای بسیار نازک و ظریف همچنین ناخن های شکننده و ضعیف تری می شوند. البته ناخن های دست ضعیف تر شده و ناخن های پا ضخیم تر می گردند. در این میان پوست سر خشک شده و در نتیجه خارش و اگزما بیشتری را به این افراد تجربه می کند. همچنین باید بدانید که عفونت های قارچی در این سنین بسیار زیاد خواهد بود بنابراین باید بیشتر مراقب خود باشید.

تغییرات بدن با افزایش رفتن سن

غدد درون ریز و هورمون های بدن

افزایش سن غدد درون ریز هورمون های بدن را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و در افراد سالمند تغییرات هورمونی که رخ می دهد منجر به ایجاد یک سری از بیماری هایی خواهد شد که از مهم ترین این بیماری ها می توان به دیابت نوع ۲ اشاره کرد. یک سری از مشکلات دیگری مانند اختلال تیروئید، اختلال در متابولیسم چربی ها و اختلال و متابولیسم کلسیم و ویتامین D می تواند مشکلات بسیار وسیعی را در روی سالمندان ایجاد کرده و تاثیر مستقیم بر آن ها بگذارد.
جالب است بدانید که میزان هورمون های جنسی در این افراد به شدت کاهش یافته و اختلالاتی را در دستگاه های تناسلی آقایان و خانم ها ایجاد می نماید و تمامی این موارد به دلیل کاهش هورمون های جنسی در بدن می باشد.

حافظه

از دیگر تغییرات بدن در پیری می توان به اختلالات مربوط به حافظه اشاره کرد جالب است بدانید که هر نوع اختلالی که مربوط به حافظه است سبب بروز آلزایمر نمی شود بنابراین بهتر است سعی کنید فعالیت های ذهنی خود را در این دوران افزایش داده و با افزایش تمرکز و تقویت حافظه در این دوران از آلزایمر دوری نماید.

روند تغییرات بدن در پیری چگونه است؟

سیستم ایمنی بدن

یکی از مشکلات دیگری که در دوران پیری برای افراد ایجاد می شود کاهش توانایی سیستم ایمنی بدن می باشد. در واقع سن سیستم ایمنی نیز در سالمندان افزایش یافته و در نتیجه ضعف بیشتری را نشان خواهد داد. در این زمان تعداد گلبول های سفید نیز کاهش می یابد و بدن در برابر عفونت ها نمی توانند به راحتی مقابله کنند بنابراین بهتر است سعی کنید در دوران میان سالی حتما مراقب خود باشید و از مکان های آلوده دوری کنید تا مشکلی برای شما ایجاد نشود.

تغییرات شنوایی و دیداری

از دیگر تغییرات بدن در دوران پیری تغییرات شنوایی و دیداری می باشد. در واقع این تغییرات به دلیل تغییر در سیستم عصبی و ساختار گوش رخ می دهد از این رو این افراد دچار کاهش شنوایی خواهند شد و همچنین این افراد به دلیل خشک شدن قرنیه چشم شان دچار ضعف بینایی نیز می شوند و همین موارد به ظاهر ساده می تواند منجر به مات شدن دید آن ها شده و تمرکز آن ها را از روی مسائل بردارد.

حتماً بخوانید:
عواملی که باعث پیری زودرس میشود؟!

عواملی که باعث پیری زودرس میشود؟!

عوامل پیری زودرس پوست عادت هایی که پیرتان می کنند! بعضی از مردم بخصوص جوانتر‌ها گمان می‌کنند فقط افزایش سن و سال است که آدم را پیر می‌کند، برخی دیگر…

حس بویایی و چشایی

همانطور که می دانید در بسیاری از موارد حس چشایی حس چشایی و بویایی به یک دیگر متصل می باشند و در زمانی که یکی از آن ها دچار اختلال شود حس دیگری نیز دچار اختلال می شود. افراد در سنین بالا دچار مشکلات شدیدی در این حس ها می شوند و دیگر بو و مزه ها را تشخیص نمی دهند. این افراد دیگر نمی توانند از غذاهایی که می خورند لذت ببرند بنابراین میل آن ها به خوردن بیش تر خواهد شد و رژیم غذایی آن ها به شدت تغییر می یابد.

تغییرات در سیستم گوارشی

ماهیچه های روده و مثانه در این افراد به شدت ضعیف می شوند از این رو یکی از تغییرات اساسی که در دوران پیری بی اختیاری ادرار و مدفوع می باشد. البته مشکلات دیگر مانند تکرر ادرار و یبوست نیز از بزرگ ترین مشکلاتی می باشد که برای افراد ایجاد می شود از این رو باید سعی کنید با این موارد کنار بیایید و زندگی بهتری را برای خود بسازید در غیر این صورت تنها خودتان را آزار می دهید.

اختلالات خواب

تغییرات بدن در پیری یک عارضه دیگر نیز دارد و این عارضه اختلالات شدید خواب می باشد. افراد در سنین پیری دیگر مدت زمان زیادی نمی خوابند و همین امر می تواند بر روی کیفیت خواب آن ها تاثیراتی بگذارد و احساس بی خوابی به آن ها دست بدهد. بهتر است در این دوران با یک متخصص مشورت کنید تا بتوانید خواب خود را به درستی تامین نمایید و از بروز مشکلاتی که در اثر بی خوابی ایجاد می شود پیشگیری نمایید.

علائم پیر شدن

تمامی موارد گفته شده به نحوی می توانند بر روی زندگی هر فرد تاثیراتی را اعمال کنند از این رو بهتر است زمانی که سن شما بالا تر می رود دیگر خود درمانی ها را کنار گذاشته و اگر احساس می کنید مشکلی دارید از یک فرد متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا بتوانید مشکلات خود را سریع تر رفع نمایید و این را به یاد داشته باشید که در این دوران بدن شما بسیار حساس تر از گذشته می باشد و نیاز به مراقبت بیش تری دارد.
برای داشتن روز های شاد و خوب و پر از انرژی در دوران پیری بهتر است روحیه خود را نیز تقویت نمایید و با اولین مشکلی که برخورد می کنید به راحتی کنار بیایید زیرا این مشکلات تنها مختص به شما نمی باشد و هر فردی در این سن شما می تواند این مشکلات را حتی با شدت بیش تر تجربه نماید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
2.7 از 5 (3 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits