دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
دلایل تغییر رنگ شیر مادر چیست؟
2
زمان مطالعه: 6 دقیقه
علت تغییر رنگ شیر مادر و نشانه های فاسد شدن آن : تغییر رنگ شیر مادر می تواند دارای علت های مختلفی باشد و همچنین نشان دهنده چیزهای مختلفی باشد. امیدوارم این مطلب مورد پسند شما بزرگواران قرار گیرد.

پیش از شروع شیردهی، امکان دارد متصور شوید که شیر مادران همیشه سفید باشد. پس اگر متوجه تغییر رنگ آن شوید امکان دارد برای شما ترسناک باشد. تغییر رنگ شیر مادران طبیعی می باشد. افزون بر این، اگر شیر شما در زمان های متفاوت رنگ های مختلفی به خود بگیرد، جسته گریخته نشان از مشکل خاصی می باشد. در ادامه درباره تغییر رنگ شیر مادر صحبت می کنیم.

دلیل تغییر رنگ شیر مادر

شیر مادر عموما سفید با رنگ متمایل به زرد و آبی می باشد که به این وابسته می باشد که در چه دوره ای از شیردهی قرار دارید. ولی رنگ احتمالا بر اساس عوامل مختلف تغییر پیدا می کند و بیشتر اوقات، رنگ جدید شیر مادر بی ضرر می باشد. رنگ شیر هر خانومی فرق دارد، انواع مختلفی از شیر طبیعی وجود دارد. در حقیقت، رنگ شیر در اوایل یا هفته های بعد از زایمان به تدریج تغییر می یابد که قسمتی از روند طبیعی می باشد.

آغوز، شیری که بلافاصله بعد از نوزاد تولید می شود، متمایل به زرد می باشد.
دو الی پنج روز تا ده الی ۱۴ روز بعد از زایمان شیر اصلی با آغوز ترکیب می شود و امکان دارد رنگ نارنجی به خود بگیرد.
در نهایت شیر بالغی که در اواخر هفته دوم بعد از زایمان در سینه تولید می شود، مثل شیر بدون چربی آبکی، سفید یا مایل به آبی می باشد.

تغییر رنگ شیر مادر

آیا شیر مادران توانایی تغییر رنگ دارد؟

همانگونه که بدن شما از تولید آغوز به شیر بالغ تغییر پیدا می کند، شیر شما نیز می تواند از رنگ زرد یا نارنجی به سفید و آبی مبدل شود. این تغییر رنگ شیر مادر نشان دهنده مشکلی نیست فقط به ترکیبات درون آن ارتباط پیدا می کند. شیر بالغ نیز قادر است تغییر رنگ بدهد. معمولا رنگ جدید به خوردن غذاهای خاص یا مصرف مکمل یا انواع داروهای مختلف می باشد.

تغییر رنگ شیر به دلیل رژیم غذایی تان جای نگرانی ندارد و بایستی ظرف چند روز به حالت عادی بازگردد. به طور مثال امکان دارد شیر به صورتی یا قهوه ای متمایل شود. این اکثرا نشانه ی وجود خون در شیر می باشد که می تواند ناشی از ترک خوردن نوک سینه ها یا افزایش جریان خون در آن ها باشد که هردو در اوایل شیر دادن به نوزاد رخ می دهد. رنگ هایش دیگر نیز به همین ترتیب می توانند علل خاصی داشته باشند که در ادامه به صورت مفصل برای شما توضیح می دهیم.

معنای رنگ های مختلف شیر مادر

دیدن تغییر رنگ شیر امکان دارد کمی نگران کننده باشد، ولی آشنایی با معنای رنگ های مختلف شیر مادران کمک می نماید تا خیال شما راحت بشود:

شیر آبی:

شیر بالغ به صورت طبیعی می تواند رنگ مایل به آبی مانند شیر بدون چربی بسیار رقیق داشته باشد.

شیر سبز:

خوردن غذاهای سبز زیاد مثل اسفناج یا سایر سبزیجات مثل خوردن کلم بروکلی در شیردهی می تواند شیر شما را سبز کند. همین موضوع درباره مصرف بعضی از مکمل ها مثل کلرلا نیز صدق می نماید.

علت تغییر رنگ شیر

شیر زرد یا نارنجی:

آغوز و شیر انتقالی می توانند زرد و نارنجی باشند. اگر غذاهای زرد یا نارنجی زیادی مثل هویج یا سیب زمین شیرین خورده باشید، شیر بالغ نیز می تواند زرد یا نارنجی بشود. شیر مادر در فریز نیز امکان دارد زرد شود که امری نرمال و طبیعی می باشد.

شیر سیاه:

داروهایی مثل مینوسیکلین (که استفاده آن برای دوره های کوتاه در دوران شیردهی بی خطر می باشد) ممکن است موجب سیاه شدن شیر مادر شود.

شیر صورتی یا قهوه ای:

غذاهایی مثل چغندر و غذایی با رنگ مصنوعی خوراکی مثل نوشابه های گازدار و دسر های ژلاتینی می توانند دلیل تغییر رنگ شیر مادر در این شرایط بشوند. ولی همانگونه که در بالا بیان کردیم این رنگ صورتی یا قهوه ای می تواند نشانه ی وجود خون در شیر مادر نیز باشد که به دلیل ترک خوردن سینه با افزایش جریان خون در آنها می باشد. به جز این شیر صورتی یا قهوه ای که ممکن است نشانه ای از عفونت پستان به نام ماستیت در موارد کمی ناشی از سرطان سینه باشد.

معنای خون در شیر مادر

مشاهده ی خون در شیر مادر می تواند ترسناک باشد، ولی به طور معمول مشکل خاصی به وجود نمی آورد. در این موارد اندک، خون می تواند ناشی از ورم سینه، پاپیلوم ها (توده های خوش خیم در مجاری شیر) یا انواع خاصی از سرطان سینه باشد. بنابراین اگر متوجه ی خون شدید، حتما به پزشک خود اطلاع بدهید.

حتماً بخوانید:
آیا شیر مادر به جز تغذیه کودک خواص درمانی دیگری دارد؟

آیا شیر مادر به جز تغذیه کودک خواص درمانی دیگری دارد؟

خواص شگفت انگیز شیر مادر در درمان برخی مشکلات شیر مادر مهم‌ترین و اصلی ترین عامل رشد و همچنین سلامت جسمی و ذهنی نوزاد است. بهترین غذا برای نوزاد تا…

او قادر است سینه های شما را معاینه نماید و در صورت احتیاج آزمایش های دیگری را انجام بدهد تا روشن کند چه رخدادی در حال وقوع است. اگر مشکوک به وجود خون در شیر خود هستید، باید به پزشک خود مراجعه کنید، چون امکان دارد علامتی از یک مشکل در بدن شما باشد. ولی در غیر این صورت، شیر مادری که تغییر رنگ می دهد عموما علتی برای نگرانی نمی باشد.

علائم شیر فاسد

نشانه های فاسد شدن شیر مادر

پمپ کردن یا دوشیدن شیر مادر در دوران شیردهی بسیار اتفاق می افتد. شما شیر خود را پمپ می کنید و آن را در شیشه شیر نگه می دارید ولی امکان دارد زمان آن را به خاطر نیاورید و در نتیجه شیر شما فاسد شود. در حقیقت یک علت تغییر رنگ شیر مادر می تواند خراب شدن آن باشد ولی فقط از روی رنگ آن نمی توان به این نتیجه دست پیدا کنید.

شیری که خراب شده است زرد رنگ می شود ولی هر شیر زردی به معنای خراب شدن آن نمی باشد. بایستی به دنبال نشانه های دیگری در آن باشید به طور مثال شیر حالت چسبناک و لزج به خود می گیرد، بوی بدی می دهد و حتی ترش مزه می شود. پس فقط نباید تغییر رنگ شیر مادر را ملاک خراب شدن آن بدانیم و بهتر است بدانید که چه عواملی موجب فاسد شدن شیر مادر می شود.

اغلب مادران متوجه تغییرات جزئی در رنگ شیر مادر خود نمی شوند، مگر اینکه شیر را بدوشند یا نوزاد شان شیر را به بیرون تف کند. اگر اولین تجربه ی شما در شیردهی می باشد. تغییرات در شیر مادر احتمال دارد شما را نگران نماید. قطعا توجه به سبز یا نارنجی شدن شیر شما یا دیدن مقداری خون در آن می تواند این سوال را برای شما به وجود بیاورد که آیا هنوز نوزاد شما سالم می باشد یا نه. پس آگاهی داشتن از علت تغییر رنگ شیر مادر و درک اینکه این یک اتفاق معمول است و عموما خطرناک نمی باشد، می تواند برای شما آرامش بخش باشد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits