دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
بروسلی افغانستان رونمایی شد!
18
اگرچه سالهاست که از مرگ بروسلی میگذرد اما این چهره پر آوازه کونگ فو، همچنان طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد.شباهت عباس علیزاده مشهور به بروسلی افغان باعث شهرت او شده است.

نقل قول معروفی از بروس‌لی وجود دارد که می‌گوید: «همان می‌شوید که فکر می‌کنید.»تقریبا ۵۰ سال پس از مرگ بروس‌لی، مردی از کشوری جنگ‌زده راه او را ادامه خواهد داد که اتفاقا شباهت زیادی هم به این نماد هنرهای رزمی دارد.مانند بسیاری دیگر از مردم افغانستان امروزی، رویای «عباس علیزاده» رویای سختی بود و مسیر دشواری را برای رسیدن به آن باید طی می‌کرد.دسامبر ۲۰۱۴، دوستان نزدیک علیزاده تصاویری از او با ژست‌های هنرهای رزمی‌ای مانند ژست‌های رزمی بروس‌ لی، بیرون قصری ویران شده در کابل در فیس‌بوک منتشر کردند.آن زمان، او اصلا فکرش را هم نمی‌کرد که تصویرش در شبکه‌های اجتماعی افغانستان جنجالی شود و مردم به او لقب «بروس لی افغانستان» بدهند.او در مصاحبه‌ای با سایت استار گفت: «همه هیجان زده شده بودند و در فیس‌بوک مدام برای من درخواست دوستی می‌فرستادند.»

عباس علیزاده / بروسلی افغانستان

همین ماجرا باعث شد که توجه بین‌المللی هم جلب شود. نوامبر ۲۰۲۰، این تصاویر باعث شد که پیشنهاد بازی در یک فیلم هالیوودی به او داده شود که ظاهر فرصتی برای ادامه دادن راه معبودش، بروس لی اصلی خواهد بود. اما بازگشت طالبان به افغانستان در اوت ۲۰۲۱ علیزاده را در وضعیت خطرناکی قرار داد.مخالفت طالبان با موسیقی و سینما که از نظر آنها جز فعالیت‌های «غیراسلامی» به حساب می‌آید به گذشته‌های دور برمی‌گردد. اولین باری که آنها در دهه ۱۹۹۰ به قدرت رسیدند، آلات موسیقی را شکستند و سینما‌ها و ایستگاه‌های تلویزیونی را تعطیل کردند.

عباس علیزاده / بروسلی افغانستان

پس از دو دهه که آنها دوباره به قدرت رسیدند، همان ابتدای کار موسیقی‌دانان و ستارگان سینما، ورزشکاران، روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر از افغانستان فرار کردند.علیزاده درباره روزهای قبل از روی کار آمدن دوباره طالبان می‌گوید: «ما آزادی داشتیم، اما طالبان، محدودیت‌ها و آزار و اذیت‌ها را برگرداند.»سال ۲۰۲۰ او به یک کارگردان هالیوودی نامه نوشت و در یک قدمی اخذ ویزای کار بود که با سقوط افغانستان به دست طالبان، سفارت آمریکا در کابل بسته شد و پیگیری‌های او از دیپلمات‌های ایالات متحده در اسلام‌آباد پاکستان بدون پاسخ ماند.علیزاده به عنوان رزمی‌کار، هنرپیشه و یکی از اعضای اقوام هزاره می‌گوید که مجبور شده بیش از یک سال در افغانستان مخفی زندگی کند و برای اینکه توسط پلیس طالبان شناخته نشود، ریش بگذارد. وی اگرچه به طور مشخص در لیست تحت تعقیب قرار نداشت اما به عنوان یک چهره شناخته شده از دستگیر شدن می‌ترسید.

عباس علیزاده / بروسلی افغانستان

ماه گذشته، آقای علیزاده به همراه ۳۲ ورزشکار افغان دیگر، توسط یک سازمان غیردولتی بریتانیایی از افغانستان خارج شد. او حالا اقامت دائم بریتانیا را دارد و در حال حاضر در منچستر زندگی‌ می‌کند.او به سایت «تورنتو استار» گفت: «وقتی در خیابان‌های لندن قدم می‌زنم، همه می‌خواهند با من عکس بگیرند. مردم می‌گویند من خیلی شبیه بروس لی هستم. من هم به آنها جواب می‌دهم من بروس لی افغانستان هستم.»

عباس علیزاده / بروسلی افغانستان

عباس علیزاده، سال ۲۰۰۱، زمانی که برای اولین بار درگیر فیلم‌های اکشن بروس لی شد، هشت‌ سال داشت.بروس لی، بازیگر و رزمی‌کار هنگ‌کنگی متولد سانفرانسیسکو بود و به خاطر فیلم‌هایش مانند «خشم اژدها» و «اژدها وارد می‌شود» شهرتی جهانی پیدا کرد. اعتبار آقای لی به دلیل تقویت هنرهای رزمی و شکستن کلیشه‌های سینمایی است. او سال ۱۹۷۳ در هنگ‌کنگ در سن ۳۲ سالگی درگذشت.

عباس علیزاده / بروسلی افغانستان

عباس علیزاده، جوان بازیگر موفق و ورزشکار کونگ فو و ووشو است که شباهت زیادی به چهره و اندام بروس لی دارد.عباس با خانواده خود در شهر کابل زنده گی میکند و میخواهد بروس لی را در ذهن ها نسل نو دوباره زنده بسازد.داستان عباس با نشر یک قطعه عکس او در یکی از صفحات فیسبوک زیر عنوان افغانستان صاحب بروس لی شد شروع شد.پس از اینکه عکس عباس در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد او مورد توجه بسیاری از مردم در داخل و خارج از کشور قرار گرفت.عباس علیزاده: جای افتخار و خوشی است که هموطنانم به من لقب بروس لی افغان را دادند و از خداوند سپاسگزار استم که من را به آرزویم رساند. با گذشت زمان این احساسات بیشتر شده میرود و این خودش به من انرژی مثبت میدهد.وی افزود، مردم با دیدن او در شهر واکنش ها مختلف نشان میدهند، بعضی ها از او استقبال کرده با او عکس میگیرند، تعدادی دیگری او را به تمسخر میگیرند.

عباس علیزاده / بروسلی افغانستان

عباس علیزاده از دوران طفولیت علاقمند هنرهای رزمی بود ولی بنابر مشکلات اقتصادی نمیتوانست به کلپ ورزشی برود.این مشکل مانع رسیدن او به هدف نشد، او تصمیم گرفت تمرینات خود را در خانه آغاز کند.عباس علیزاده: من در ۸-۹ سالگی برای اولین بار با فلمهای بروس لی آشنا شدم. حرکاتی را که بروس لی انجام میداد برای من بسیار جالب بود. بلی، بدون شک، همین فلمهای بروس لی باعث شد که من به هنرهای رزمی رو بیاورم و بیشتر تلاش کنم تا به یک رزمی کار موفق جهان تبدیل شوم.عباس اظهار داشت، که عاشق هنرها و شخصیت بروس لی است.عباس علیزاده: بروس لی در جامعه هم از نگاه ورزش و هم از نگاه شخصیت یک الگو میباشد، او اسطوره‌ای تکرار نشدنی است.

عباس علیزاده / بروسلی افغانستان

عباس علیزاده / بروسلی افغانستان

من جای بروس لی را پر کرده نمیتوانم اما تا زنده‌ استم راهش را ادامه میدهم.عباس در رشته ای کونگ فو و ووشو ورزشکار آماتور است. به گفته وی، ۱۰ سال میشود که به هنرهای رزمی رو آورده است، در این مدت فقط سه و نیم سال در یکی از کلپ های ورزشی کابل با مربی تمرین کرده است.عباس علیزاده: من تمرینات خود را در زیرزمینی خانه خود با استفاده از تجهزات بسیار کم شروع کرده بودم و تا به حال هم در همینجا تمرین میکنم.عباس جوان با استعداد است. وی استفاده نانچیکو را با تماشای فلمهای بروس لی آموخته است.عباس علیزاده: جالبترین خاطره زنده گی من با نانچیکو ارتباط دارد. من با تماشای یکی از فلمهای بروس لی، نانچیکو بازی می آموختم. بطور ناگهانی نانچیکو به سرم خورد و حدود ۵ دقیقه بیهوش بودم.

عباس علیزاده / بروسلی افغانستان

عباس علیزاده / بروسلی افغانستان

در اینجا کلیپی از بروسلی افغانستان را می توانید ببینید.





این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.2 از 5 (18 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits