دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
چطور با آفت درخت پسته مبارزه کنیم؟
2
زمان مطالعه: 7 دقیقه
در واقع از بین بردن آفت های درخت پسته چندان هم راحت و بی دردسر نیست و برای این کار بایستی در ابتدا نوع آفت را شناسایی و سپس برای نابودی آن اقدام نمایید.

به صراحت می توان گفت که آفات و بیماری های درخت پسته در واقع جزو مشکلات و دغدغه های بزرگ کشاورزان و باغداران شمار می آیند که معمولا شناسایی و درمان آن ها به داشتن باغ های پسته سالم همراه با محصولات مرغوب کمک شایانی خواهد کرد. در این بخش می خواهیم به معرفی آفت های درخت پسته بپردازیم.

آشنایی با آفت های درخت پسته

همانطور که می دانید شناخت آفات درخت پسته به پرورش دهندگان این گیاه ارزشمند کمک می کند تا با مشاهده کوچک ترین علائم سریعا نوع آفت را شناسایی کنند و سپس برای درمان آن اقدام نمایند.البته که درختان پسته معمولا در طول سال آفات و بیماری های چندانی ندارند که باعث آزار آن ها شود.
با این حال در ادامه تنها چند مورد ذکر شده که از سایرین مهم تر بوده و در فرآیند پرورش پسته نباید از آن ها غفلت نمایید:

انواع آفت های درخت پسته

آفات مهم درختان پسته

گال از آفت های درخت پسته:

در این میان یکی از انواع مهم این آفات گال ها هستند که عامل انتشار شان باکتری بوده و اغلب در قسمت های ریشه و ساقه درخت رویت می شود. این آفت معمولا به عنوان نابودکننده ریشه گیاه شناخته می شود. گال ها در ابتدا شکلی برآمده و رنگی روشن دارند که با گذر زمان رنگشان تیره تر و جثه شان بزرگ تر خواهد شد.
این آفات معمولا موجب آسیب رساندن به شاخه و تنه درخت پسته می شود و چنانچه درمان نگردد درخت شما را به راحتی خشک خواهد کرد. دقت داشته باشید که برای درمان آفات پسته بایستی آفات گال به صورت کاملا خارج شود در صورتی که آلودگی خیلی وسیع باشد باید کل شاخه آلوده را حذف نمایید.

آفت پسیل:

پسیل پسته را می توان از حضرات مضر درختان پسته دانست که باغداران آن را بیماری شیره خشک می خوانند زیرا عسلک تولید شده از این حشره بر اثر مجاورت با هوا خشک شده و به صورت دانه هایی شکری شکل بر روی برگ درخت دیده خواهد شد.
این نوع آفت معمولا موجب زرد شدن برگ درخت و همچنین نکروزه شدن آن می شود. البته که علت اصلی جمع شدن برگ درخت پسته را می توان خشک شدن زود هنگام و ریزش آن را ابتلا به این بیماری دانست. علاوه بر این در این بیماری برگ های درخت نیز شیره چسبناکی تولید می کنند.

از بین بردن آفت های درخت پسته

برای درمان این عارضه راهکار های مختلفی مطرح شده است که زمان مناسب برای انجام ان هنگام رویش جوانه ها و پیش از شروع تخم ریزی آفات خواهد بود که باید در زمان گلدهی نیز پایان بیابد. به منظور کنترل آفت پسیل پسته بهتر است از کارشناسان کشاورزی مشورت بگیرید و سم مناسب درخت پسته را تهیه نمایید.

کپک پودری:

همانطور که می دانید کپک پودری معمولا لکه هایی ریز سفید رنگ و به شکل پودر بر روی برگ و میوه های درخت پسته ایجاد می کند و به صورت وسیعی در تمام سطوح برگ رویت خواهد شد. دلیل ابتلا درخت پسته به این بیماری را می توان حرکت کند مواد غذایی در تنه درخت دانست.
اگر درخت پسته مدت زمان زیادی را در محیط سایه بگذراند احتمال مبتلا شدن به کپک پودری در آن چندین برابر خواهد شد. البته لازم به ذکر است که کپک های پودری معمولا به محصولات تولیدی آسیب زیادی وارد نمی کنند.

آفات مختلف درخت پسته

پروانه چوب خوار:

امروزه دغدغه بسیاری از پرورش دهندگان پسته کشور جمله پروانه چوب خوار به درختان می باشد. در واقع لاروها با ورود به سرشاخه از مغز آن تغذیه می کنند و موجب خشک شدن شاخه های درخت می شوند. اغلب شاخه های آلوده به این آفت دچار ریزش می شوند و علاوه بر این با تغذیه از چوب درخت سوراخ هایی در درون شاخه ایجاد خواهند کرد.
از زیان های هجوم پروانه چوب خوار می توان به کاهش رشد شاخه ها و محلول تولیدی اشاره کرد. برای رفع این عارضه ممی توانید اقدام به هرس درخت نمایید و همچنین در مواقعی که شدت آلودگی زیاد است استفاده از سم مناسب با درخت توصیه خواهد شد.

کنه درخت:

همچنین کنه ها نیز از دیگر آفت های درختان پسته به شمار می آید که با تغذیه از گیاه خسارت های قابل توجهی بر باغات محصول وارد می کنند. از اثرات زیان بار این آفت می توان به تغییر شکل برگ ها و سرشاخه های درخت و کاهش محصولات تولیدی اشاره کرد. البته که نوزادان کنه نیز از دمبرگ ها تغذیه می کنند و در طولانی مدت موجب سیاه شدن آن و ریزش میوه ها می شوند.
برای درمان این آفت در درختان پسته می توانید آفت کش مخصوص درخت پسته را تهیه و زمانی که بیشتر گل های ماده پسته باز شده اند اقدام به سمپاشی نمایید.

حتماً بخوانید:
آشنایی با روش کاشت و تکثیر درخت پسته

آشنایی با روش کاشت و تکثیر درخت پسته

معرفی درخت پسته پسته یکی از محصولات ارزشمند با صرفه اقتصادی است. درخت پسته معمولی و یا پسته ایرانی پیستاکیا ورا (Pistacia vera) به شکل جنگلهای انبوه…

شته از آفت های درخت پسته:

امروزه انواع مختلفی از شته ها وجود دارند که به عنوان آفات درخت پسته شناسایی شده اند و اغلب از طریق تغذیه مستقیم از گیاه و تولید عسلک و همچنین ایجاد گال در قسمت های مختلف گیاه اثرات زیان باری بر باغات پسته بر جای گذاشته اند.
شته چین دار برگ یا شته گالزای یکی از شته های معروف درخت پسته می باشد که بر اثر تغذیه از گیاه سطح زیرین برگ حالت چین دار پیدا می کند. علاوه بر این موجب تغییر رنگ لبه برگ های پسته از سبز به قرمز می شود. به همین خاطر علت قرمز شدن برگ های درخت پسته را می توان آلودگی گیاه به شته دانست.
شته های معمولی نیز بیشتر به شکل حشرات سبز رنگی بر روی جوانه های درخت دیده می شوند و با تغذیه از درخت موجب تضعیف آن می شوند. اگر قصد از بین بردن این آفات را دارید ترجیحا از آفت کش های مخصوص درخت پسته استفاده نمایید که از بهترین این آفت کش ها می توان به سم کنفیدور اشاره کرد.

 راه های مبارزه با آفات درخت پسته

سوسک سر شاخه خوار:

سوسک سرشاخه خوار از دیگر آفت مضر درخت پسته می باشد که وقتی به بلوغ می رسد از جوانه های رشد یافته درخت تغذیه می کند. چنانچه سریعا اقدامی برای نابودی آن صورت نگیرد به تدریج موجب خشک شدن سرشاخه های گیاه شده، درخت محصولی تولید نمی کند و در نهایت عقیم می شود.
این آفت بیشترین خسارتی که وارد می کند در طول فصل بهار و تابستان خواهد بود. دقت داشته باشید چوب درختانی به تازگی هرس شده اند بهترین میزبان برای این آفت محسوب می شود. هرس شاخه هایی که در حال خشک شدن هستند اغلب تغذیه و آبیاری منظم و اصولی و در زمان آلودگی وسیع استفاده از سم مناسب از موارد مبارزه با این آفت خطرناک خواهد بود.

پروانه برگ خوار:

پروانه برگ خوار پسته نیز یکی دیگر از آفات درخت پسته می باشد که لارو های آن معمولا پس از اینکه از تخم خارج می شوند از قسمت پارانشیم برگ تغذیه می کنند. و زمانی که بزرگ تر شدند سایر قسمت های برگ را خورده و تنها رگبرگ ها را باقی می گذارند. برای از بین بردن این آفات می توانید از سم دیازینون استفاده نمایید.

آفت آلترناریایکی:

همچنین آفت آلترناریایکی نیز یکی دیگر از آفات برگی درخت پسته محسوب می شود که از نوع قارچی بوده و موجب بروز لکه های سیاه بر روی برگ یا میوه های نرسیده می شود. چنانچه این آفت به سرعت درمان نشود تمامی برگ های درخت را از بین خواهد برد.
برای کنترل و رفع آلترناریایکی بهتر است از قارچ های متناسب با شرایط اقلیمی محل پرورش درختان استفاده نمایید. همچنین بستر درختان را بایستی به گونه آبیاری کنید که کمتر خاک اطراف تنه درخت مرطوب گردد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits