دلگرم
امروز: دوشنبه, ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ برابر با ۱۹ رجب ۱۴۴۶ قمری و ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی
بررسی آفات و بیماری گیاه گل سنگ و راههای کنترل آنها
0
زمان مطالعه: 5 دقیقه
در این مقاله درمورد بیماری‌ های گل گلسنگ و روش‌ های درمانش صحبت خواهیم نمود ، با ما همراه باشید.

بیماری ‌های گل سنگ و راه‌های درمان آن

نام علمی گل سنگ Hypoestes sanguinolenta از خانواده Acanthaceae می‌باشد که بومی جزایر گرمسیری و نیمه‌گرمسیری اقیانوس هند است. به دلیل لکه‌های فراوان موجود بر روی پهنک برگ گیاه گل سنگ، خالخالی نیز خوانده می‌شود. در ایران گاهی به آن خال صورتی نیز می‌گویند.

این گیاه در برابر شرایط نامناسب محیطی بسیار آسیب پذیر بوده و به سرعت زیبایی خود را از دست می‌دهد و حالت پژمرده می‌گیرد. برگ‌هایش بیضی شکل و ظریف و نازک‌اند و در صورتیکه هر چند وقت یکبار جوانه انتهایی گیاه هرس شود گیاه حالت پرپشت و توپی زیباتری به خود میگیرد.

اگر بعد چند وقت از نگهداری گل سنگ تمام شاخ و برگ بدون هیچ دلیلی شروع به خشک شدن از سر شاخه‌ها کرد، بدانید که عمر گیاه تمام شده است.

شپشک آرد آلود

بصورت توده پنبه‌ای سفید روی گیاه مشاهده می‌شود. وجود این حشرات و فعالیت آنان موجب کاهش رشد و ضعیف شدن گیاهان خواهند شد. در صورت فعالیت شپشک ماده چسبناکی به نام عسلک تولید می‌شود که بر اثر آن سطوح برگ براق و چسبناک می‌شوند. مصرف این حشره از شیره گیاه موجب کم رنگ شدن برگ‌ها و بد شکل شدن آنان و همچینن ضعیف شدن کل گیاه می‌شود.

جهت کنترل این آفت در گل سنگ می‌توانید از سموم مناسب استفاده کنید یا از روش‌های غیر شیمیایی نظیر برداشتن حشره با پنبه آغشته به کمی الکل یا مایع صابون استفاده کنید.

کنه تار عنکبوتی

موجب کم رنگ شدن برگ‌ها در نهایت زرد شدن آنان می‌شود و در زیر سطح برگ‌ها نیز تارهای عنکبوت بوجود می‌آیند. جهت کنترل این آفت می‌توانید از سموم مناسب استفاده کنید.

از افزایش رطوبت و کاهش گرما هم برای کم شدن کنه استفاده کرد.

بیماری سفیدک پودری

از بیماری‌های قارچی گیاه گل سنگ است که منجر به ظهور پودر سفید رنگ بر روی برگ‌ها می‌شود و در نهایت برگ‌ها زرد می‌شوند. شرایط نور کم و هوای سرد و مرطوب این بیماری را تشدید می‌کند.

محیطی با دما و نور مناسب برای گیاه تهیه کنید و از خیس شدن برگسار گیاه در حین آبیاری جلوگیری نمایید. برگ‌های آلوده را حذف کنید.

بیماری ‌های گل سنگ

بیماری پوسیدگی ریشه

مهم‌ترین مشکل این گیاه پوسیدگی طوقه و ریشه‌ها به دلیل آبیاری زیاد یا سنگین بودن و زهکش نامناسب خاک است. پوسیدگی ریشه گل سنگ باعث می‌شود گیاه رو به زردی و بیحالی رفته و در نهایت خشک شود. برای درمان آبیاری را کمتر کرده و در صورت نیاز از قارچکش مناسب استفاده کنید.

پژمرده شدن

گیاه گل سنگ به خشکی حساس بوده و در صورت خشکی کشیدن سریعا پژمرده می‌شود. نرسیدن آب کافی به گیاه و کمبور رطوبت علت پژمرده شدن گل سنگ هستند.

برای جلوگیری از پژمرده شدن گیاه به آبیاری منظم آن توجه داشته‌باشید و رطوبت مورد نیاز را تامین نمایید.

برگ‌ها کمرنگ شده و دچار ریزش گردیده است

محیط نگهداری گل سنگ سرد و یا آب مورد استفاده سرد بوده است. گلدان را به محل گرم‌تری منتقل کنید.

برگ‌ها شروع به زرد شدن کرده و در حال ریختن است

آبیاری بیش از حد اندازه بوده است.
آبیاری را کمتر کنید و زهکش گلدان را نیز چک کنید.

نقاط و خال‌های رنگی برگ‌ها محو شده‌اند

نورکم بوده است. گلدان گل سنگی را به مکان‌های پر نورتری انتقال دهید.

محو شدن نقاط روی گل سنگ

برگ‌ها رنگ خود را از دست داده‌اند و سبز می‌شوند
علت آن نور کم است. گلدان را به مکان پرنورتری منتقل کنید.

درمان بیماری ‌های گل سنگ

سبز شدن برگ‌های گل سنگ

لکه‌های سوخته روی برگ مشاهده می‌شود ، گیاه در معرض تابش مستقیم نور خورشید بوده است. البته استفاده از براق کننده‌های شیمیایی نیز می‌تواند عامل این تغییرات باشد. شرایط را بررسی و مشکل را رفع کنید.

ساقه بیش از حد دراز و علفی شده و فاصله بین برگ‌ها زیاد شده

علت آن نور کم است. گلدان را به مکان پرنورتری منتقل کنید.

حتماً بخوانید:
طرز نگهداری و پرورش گل سنگ

طرز نگهداری و پرورش گل سنگ

روش کاشت گل سنگ گل سنگ که در ایران بیشتر با نام گلسنگ شناخته می شود با نام علمی Hypoestes phyllostachya از خانواده Acanthaceae می باشد و بومی جزایر…

دراز شدن ساقه در گل سنگ

حاشیه برگ‌ها خشک شده و لوله میشوند و برگ‌ها نازک شده‌اند.
علت سوختن نوک برگ گل سنگ هوای گرم و خشک محیط است، گیاه را آبیاری کنید. گلدان را به محل خنک‌تری انتقال دهید و مه پاشی را فراموش نکنید.

برگ‌ها سیاه می‌شوند

بخاطر آبیاری زیاد و عدم تهویه مناسب می‌باشد. آبیاری گل سنگ را کمتر کنید.

برگ‌ها ریز شده‌اند

علت‌های مختلفی نظیر کمبود مواد غذایی یا کوچک شدن گلدان می‌تواند داشته‌ باشد. شرایط نگهداری گل سنگ را بررسی و مشکل را رفع کنید.

منبع : مجله گلدون



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits