دلگرم
امروز: جمعه, ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ برابر با ۲۳ رجب ۱۴۴۶ قمری و ۲۴ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی
نحوه انجام غسل و خواندن نماز پس از عمل بینی
2
زمان مطالعه: 4 دقیقه
یکی از چالش هایی که برای جراحی بینی وجود دارد،نحوه گرفتن وضو بعد از جراحی بینی است. ما در این مقاله قصد داریم تا در این زمینه شما عزیزان را راهنمایی کنیم.

احکام وضو، غسل و نماز پس از عمل بینی

رینوپلاستی یا عمل بینی یکی از رایج ترین عمل های زیبایی است که با هدف رفع نواقص ظاهری و مشکلات عملکردی انجام می شود. از آنجایی که در عمل بینی تغییرات گسترده ای بر روی ساختار استخوانی، بافت غضروفی و پوست بینی انجام می شود، نیاز به مراقبت جدی دارد. به همین منظور بعد از عمل جراح از گچ بینی و چسب بینی برای محافظت از بینی استفاده می کند.

آیا امکان وضو و غسل بعد از عمل بینی وجود دارد؟

بعد از عمل بینی برای استحکام ساختار بینی و جلوگیری از آسیب احتمالی به بینی، استفاده از گچ بینی (اسپلینت) و چسب بینی ضرورت دارد. همچنین، باید به مدت یک هفته از خیس شدن گچ بینی و پانسمان جلوگیری شود، لذا شرایط برای وضو و غسل به طور معمول وجود نخواهد داشت.
اگرچه امکان استحمام بدن و حتی شستن موها به کمک دوش های دستی وجود دارد، اما شستن صورت و کامل سر میسر نخواهد بود. خوشبختانه دین اسلام احکامی برای غسل و وضو در شرایط وجود زخم و پانسمان دارد که در ادامه به شرح آن خواهیم پرداخت.

احکام غسل و وضو بعد از عمل بینی

دین مبین اسلام در مواقعی شرایطی مانند زخم یا پانسمان بر روی بدن وجود دارد، شرایط و احکامی را برای وضو، غسل و نماز دارد. به طور کلی، در دین اسلام چیزی که با آن زخم یا شکستگی را می بندند و دوایی که روی زخم و مانند آن می گذارند، جبیره نامیده می شود.

در صورتی که آب برای زخم ضرر دارد، یا آن که رساندن آب به روی زخم ممکن نیست، باید اطراف زخم را بشوید و اگر جبیره پاک است، روی آن مسح کند و اگر جبیره نجس است یا نمی ‎شود روی آن را دست تر کشید احتیاطاً پارچه پاکی را بطوری که جزء جبیره حساب شود روی آن قرار دهد و دست تر روی آن بکشد و اگر تمام محل تیمم یا بعض آن بی مانع باشد تیمم هم بنماید.

وضو و غسل بعد از عمل بینی

اگر در جای وضو یا غسل چیزی چسبیده است که برداشتن آن ممکن نیست، باید به دستور جبیره عمل کند، و بنابر احتیاط واجب اگر تمام یا بعض محل تیمم بی مانع باشد تیمم هم بنماید.
کسی که نمی داند وظیفه اش تیمم است یا وضوی جبیره‎ ای، بنابر احتیاط واجب باید هر دو را به جا آورد.

غسل جبیره‎ای مثل وضویجبیره‎ای است که باید روی جبیره را مسح کند و جاهای بدون جبیره را بشوید، و احوط آن است که ترتیبی به جا آورد (اگر ارتماسی انجام دهد باطل است).

نماز خواندن بعد از عمل بینی

یکی از سوالات متداول بعد از عمل این است که آیا امکان خواندن نماز بعد از عمل بینی وجود دارد؟ در پاسخ به این سوال بهتر است بدانید که پایین نگه داشتن سر در هفته های اولیه می تواند خطر افزایش تورم، التهاب و خونریزی را افزایش دهد. به همین علت توصیه می شود که در هفته های ابتدایی از خم کردن و پایین نگه داشتن سر خودداری کنید.

از آنجایی که دانید به هنگام رکوع و سجده در نماز سر کاملا به سمت پایین قرار می گیرد، لذا خواندن نماز به شکل معمول امکان پذیر نخواهد بود. اما این بدین معنی نیست که بیمار قادر به خواندن نماز نیستند، بلکه دین اسلام احکامی را در این شرایط دارد که امکان خواندن نماز را میسر می کند.

احکام نماز خواندن بعد از عمل بینی

به طورکلی در چند روزابتدایی بعد از عمل امکان خروج خونابه و حتی خون وجود دارد، لذا بهتر است قضای نماز را به جای آورید. اما اگر خونریزی نداشته یا قطع شده باشد، با احکام ذکر شده در بالا، وضو گرفته و بر اساس احکام زیر نماز خود را به جای آورید. از دیگر مراقبت هایی که بعد از عمل بینی بیان شد، اجتناب از پایین نگه داشتن سر است. خوشبختانه دین اسلام احکامی برای چنین شرایطی دارد که به شرح زیر است.

اگر بیمار نمی تواند ایستاده نماز بخواند، بصورت نشسته بخواند. درحالت نشسته، اگر قادر به خم شدن نباشد، برای به جا آوردن رکوع و سجود، هر اندازه که می تواند خم شود و مُهر را با دست به پیشانی بگذارد.

در صورتی که انسان عذر داشته و قادر نباشد که سجده را به صورت معمولی و با شرایط انجام دهد، اشکال ندارد که به صورت نشسته و پشت میز سجده کند، اما باید تا جایی که می تواند شرایط سجده را مراعات کند. یعنی اگر قادر باشد انگشت بزرگ پا را هنگام سجده روی زمین بگذارد و دست ها را هم موازی محل سجده قرار دهد.

منبع: دکتر ابیانه



این مطلب چقدر مفید بود ؟
2.5 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits