تاریخ وفات حضرت ام البنین (س)
حضرت ام البنین همسر بزرگوار امام علی علیه السلام بودند. نام ایشان فاطمه بنت حزام بود و پس از ازدواج با امیرالمونین علیه السلام صاحب چهار پسر شدند.
به همین علت کنیه ام البنین را به ایشان نسبت دادند. والدین ایشان از خاندان بنی کلاب بودند که شجره آنها به اجداد بزرگ پیامبر اکرم (ص) بازمی گشت.
پدر ام البنین ابوالمجل حزام بن خالد و نام مادر ایشان در برخی از منابع ثماثه دختر سهیل بن عامر بن مالک ذکر شده است.
در مورد تاریخ ولادت بانو ام البنین (س) اطلاعاتی موجود نمیباشد، و در کتب تاریخی به آن اشاره نشده است.
تاریخ شمسی وفات حضرت ام البنین (س) در تقویم
تاریخ قمری وفات حضرت ام البنین (س) در تقویم
خلاصه ای از زندگینامه حضرت ام البنین (س)
امالبنین از قبیله بنیکلاب، پدرش حِزام بن خالد یا حرام بن خالد و مادرش لیلی یا ثمامه دختر سهل بن عامر بن مالک است.
بهنقل تاریخنگاران، قبیله بنیکلاب به شهامت، رشادت و شجاعت و ویژگیهای نیکوی اخلاقی مشهور بودند و همین موضوع در ازدواج علی (ع) با امالبنین تأثیرگذار بود.
ده سال پس از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و دخت گرامی ایشان حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیه از دنیا رفتند، امام علی (ع) تصمیم به ازدواج گرفتند.
به این منظور از برادر خود عقیل بن ابی طالب خواستند که همسر برای ایشان انتخاب کند که از نسل شجاعترین مردان عرب باشد و برای ایشان فرزندان پسر دلیر و سوارکار به دنیا بیاورد.
عقیل فاطمه بنت حزام را زنی شریف، از خانوادهای ریشه دار بود که در مهربانی با فرزندان حضرت فاطمه (س) شهره بود.
در مورد اینکه حضرت ام البنین پس از حضرت زهرا علیه السلام همسر دوم یا سوم امام علی (ع) بوده اند، اختلاف نظر وجود دارد.
بر اساس روایتی از امام صادق علیه السلام، ام البنین اولین همسر امام علی پس از درگذشت حضرت فاطمه بوده است.
از آنجاییکه طبق برخی منابع اولین فرزند ام البنین در سال 26 قمری متولد شد، گمان میرود که ازدواج ایشان پیش از سال 23 هجری بوده است.
اما برخی منابع نیز این ازدواج را مربوط به سال 13 یا 16 قمری میدانند، زیرا بین ازدواج آنها و ولادت حضرت ابوالفضل بزرگترین فرزند آنها 10 سال فاصله می باشد.
در برخی منابع آمده است حضرت ام البنین مدتی پس از ازدواج با امام علی علیه السلام از ایشان خواستند که او را با نام اصلی که فاطمه بود، صدا نزده تا فرزندان فاطمه به شنیدن نام مادر به یاد آن حضرت نیفتند. اینجا بود که امام علی ایشان را ام البنین نامیدند.
در سال وفات حضرت ام البنین اختلاف نظر وجود دارد. ایشان پس از حضرت زینب (س) از دنیا رفتند، به همین علت برخی این واقعه را مربوط به سال 70 هجری قمری بیان کرده اند.
برخی از منابع نیز تاریخ وفات ایشان را روز 13 جمادی الثانی سال 64 هجری قمری ثبت کرده اند که نظریه دوم از اعتبار بیشتری برخوردار است.
دیدگاه ها