.webp)
بعد از نصب و شروع به کار دستگاه داکت اسپلیت برای اینکه تجهیزات و قطعات آن پوشش و کاور داده شوند از این مدل استفاده میشود. همینطور کمک میکند تا در زمانهای مورد نیاز برای بررسیهای دورهای و یا زمانی که دستگاه نیاز به تعمیر و تعویض دارد از این دریچه استفاده کرد. همینطور در قسمت زیرین دستگاه و روی یک کلاف که برای آن در نظر گرفته شده قرار میگیرد. از آنجا که دستگاه داکت اسپلیت درون سقف کاذب قرار میگیرد، استفاده از این مدل کالا ضروری است.
انواع دریچههای داکت اسپلیت
پلاستیک و آلومینیوم دو ماده اصلی برای تولید دریچه داکت اسپلیت هستند اما در شکلهای مختلفی در بازار وجود دارند و ویژگیهای مخصوص به خود را دارند.
دریچه بازدید داکت اسپلیت آلومینیومی ساده لولایی
این نوع از رایجترین دریچههاست. فریم و دریچه دستگاه داکت اسپلیت از آلومینیوم ساخته میشود. پروفیل آلومینیومی که برای ساخت استفاده میشود عرض ۳ و ۵ سانتیمتری دارد. فریم ۳ سانتیمتری فریمی استاندارد است و کلاف زیر آن هم باید گونیا و استاندارد باشد.
دریچه آلومینیومی ساده وزنهای
درب و فریم این دریچه از انواع دریچه داکت اسپلیت، از آلومینیوم است و از ورقهای آلومینیومی با ضخامت ۱ میلیمتر برای ساخت آنها استفاده میشود. البته این نوع دریچه هیچگونه شیار و یا منفذی ندارد. زمانی که بخواهید دستگاه را مورد بازدید قرار دهید باید دریچه را به طور کامل بردارید.
دریچه آلومینیومی شیاردار لولایی
روی این دریچه داکت اسپلیت شیارهایی برای گردش هوا وجود دارد و مانند موارد قبلی از آلومینیوم ساخته میشود. البته ضخامت دریچه متفاوت است و با استفاده از لولاهایی به فریم اتصال پیدا میکند. برای این دریچهها از قفل زیمنسی استفاده میشود و میتوان ساخت آن را سفارش داد. البته رنگ عموم این دریچهها کورهای استاتیک است و در برابر ضربه، نور و همچنین خورنگی مقاوم هستند.
دریچه داکت اسپلیت abs مقاوم در برابر خوردگی
دریچه شیاردار آلومینیومی با درب وزنهای
این دریچه به صورت کامل از آلومینیوم ساخته شده و فریم و در آن شیاردارِ جداشونده دارند. ساختار درونی دریچه شیارهایی در اندازههای ۹ و ۱۸ سانتیمتری دارد و به صورت موازی و متوازن در کنار هم قرار دارند. مسیرهای شیارهای روی دریچه با مسیر رفت و برگشت هوا منطبق است.
دریچه خطی آلومینیومی با درب لولایی
جنس این دریچه داکت اسپلیت نیز از آلومینیوم است. فریم این دریچه طراحی و برش داده شده و بعد از آن باید قطعات بهم مونتاژ و متصل شوند.
دریچه خطی آلومینیومی با درب وزنه ای
جنس این دریچه از انواع دریچه داکت اسپلیت هم از آلومینیوم است و در زمانهای بازید باید در دریچه را کاملا جدا کرد. در واقع این دریچهها لولا ندارند. نصب آنها به دو طریق انجام میشود: از طریق پیچ مخفی و همچنین پیچ از رو.
دریچه مشبک آلومینیومی لولایی
این دریچه برای اینکه کارایی بیشتری داشته باشد و هوا به مقدار بیشتری گردش پیدا کند، به صورت مشبک ساخته شده و از طریق لولا به فریم وصل میشوند.
دریچه مشبک آلومینیوم وزنه ای
از این دریچه زمانهایی استفاده میشود که به هوای تازه برای محفظه دستگاه نیاز است و بنابراین در را به راحتی میتوان جدا کرد و دوباره در جای خود قرار داد.
دریچه پلاستیکی
این نوع دریچه داکت اسپلیت بهترین مورد برای استفاده در شهرهای مرطوب است؛ زیرا دچار اکسیداسیون نمیشوند. جنس این دریچهها از abs است و وزن کمتری در مقایسه با انواع دیگر دارند.
مزایا و معایب دریچههای داکت اسپلیت
از مزیتهای مهم بهکارگیری این دریچهها، افزایش زیبایی ظاهر دستگاه است. برخی افراد وقتی سیستمهای تهویه روی دیوار و یا سقف نصب میکنند، از اینکه ظاهر خانهشان بهم ریخته ناراحت میشوند. اما دریچههای داکت اسپلیت نه تنها ظاهر را برهم نمیزنند بلکه زیبایی را چند برابر هم میکنند.
از آنجا که شرایط را برای بازدیدهای منظم و دورهای فراهم میکنند باید گفت معایب چندانی ندارند. شاید وزنی که دریچههای آلومینیومی دارند را بتوان از مشکلات آنها دانست که در زمانهای جداسازی آنها، فرد را دچار سختی میکنند.
معرفی محصول پلنیوم باکس
جهت هوارسانی در سقفِ فضاهایی مثل لابی ساختمانهای مسکونی، سالن ساختمانهای اداری، تجاری، پاساژها و هتلها، دریچهها بهصورت دکوراتیو (اسلوت و خطی)، طراحی و اجرا میشود، لذا با توجه به اینکه لاینِ اصلی کانالِ هوا از سقف کاذب میگذرد، جهت رسیدنِ هوای کانالِ اصلی به دریچهها از قطعهی حجیمی بنامِ پلنیوم باکس استفاده میگردد. پلنیوم باکس باعثِ پخشِ هوا و تعدیلِ فشارِ خروجی هوا ازتمامِ نقاطِ دریچههای خطی و اسلوت میشود و از جنس ورق گالوانیزه به ضخامت نیم میلیمتر به بالا و بر اساس شرایط فضای سقف کاذب و همچنین طول و عرضِ دریچههای خطی و اسلوت طراحی و ساخته میشود. جهت ممانعت از هرگونه نشتِ هوا و افت فشار و جلوگیری از تبادلِ دمایی بین دمای فضای سقف کاذب و بدنهی پلنیوم باکس و همچنین جلوگیری از انتشار و پژواک صدای هوای شناور در داخل پلنیوم باکس، در بدنهی داخلی یا خارجیِ پلنیوم باکس از عایقِ اِلاستومری استفاده میگردد. بسته به میزانِ طول پلنیوم باکس، امکانِ تعبیه و طراحی یک تا چند ورودیِ هوا در بدنهی آن وجود دارد. عمدتاً جهت مرتبط ساختنِ لاینِ اصلیِ کانال هوا در سقف کاذب و پلنیوم باکس، از انواعِ کانال خرطومی (فلکسیبل، انعطافپذیر) استفاده میگردد که بهوسیلهی بست و چسبِ هوابندی از هر دو سو هوابندی انجام میشود. گروه صنعتی تهویهی فراز، هم در زمینهی تولیدِ انواعِ پلنیوم باکس و هم انواعِ باکسها و تبدیلهای دیگر، در حال فعالیت و ارائهی خدمات است. از باکسهای گوناگون میتوان به باکسِ پشتِ دریچههای سقفیِ چهارطرفهی تایلی و یا دیگر انواعِ دریچهها اشاره کرد که تصاویرِ گوناگون باکسها به تفصیل در ذیلِ این توضیحات، قرار گرفته است.
مزایا و محاسن استفاده از پلنیوم باکس:
هوارسانیِ یکنواخت در طولِ دریچههای خطی و اسلوت. بهرهگیری از انواعِ عایقهای صوتی و حرارتی در بدنهی پلنیوم باکس. امکانِ ساخت در اندازههای مختلف و ابعادِ متنوع، با درنظر گرفتنِ شرایطِ سقفِ کاذب. امکانِ تعبیهی لبهی خَمدار در قسمتِ دهانهی خروجی هوا، که باعثِ اتصال دریچه هوا بهوسیلهی بستهای خرچنگی به پلنیوم باکس میگردد.
یکی از محصولات جدیدی که به تازگی توانسته کاربرد گسترده ای در تاسیسات ساختمانی داشته باشد، پلنیوم باکس است. این جعبه برای توزیع هوا به کار می رود تا فشار هوا در فضا به صورت یک پارچه توزیع شود. کاربرد منحصر به فرد این وسیله، سبب شده میزان تقاضای آن روز به روز افزایش یابد. امروزه بسیاری از ساختمان ها و مکان های عمومی دارای سیستم تهویه مطبوع هستند.
این سیستم وظیفه خود را در رابطه با عبور هوای گرم یا سرد از طریق دریچه ها و کانال هایی که دارد، انجام می دهد؛ اما برای اینکه عملکرد بهتری داشته باشد، باید از یک جعبه پلنیوم استفاده کند. اطلاع یافتن از چیستی آن به صورت دقیق و نحوه کارکرد این محصول به شما کمک می کند که برای چه فضاهایی آن را تهیه، چگونه استفاده و نگهداری کنید.
دمپر ضد حریق چه کاربردی دارد؟
امروزه سعی می شود که برای ساخت انواع سازه ها از متریال ضد حریق استفاده شود، تا در صورت بروز آتش سوزی خسارات وارد شده به ساکنین ساختمان به حداقل برسد. ایمنی ساختمان ها در برابر آتش بسیار ضروری و مهم است؛ زیرا موجب حفاظت از جان و مال مردم و محدود کردن خسارات اقتصادی ناشی از آسیب دیدن بنا می گردد.
با وجود همه تمهیداتی که مهندسین ساختمان برای افزایش مقاومت سازه در برابر آتش انجام می دهند، حریق می تواند از طریق سیستم انتقال هوا در داخل ساختمان گسترش پیدا کند. برای جلوگیری از این فاجعه از دمپرهای ضد دود و حریق استفاده می شود. دمپر ضد حدیق نقش کلیدی در جلوگیری از گسترش آتش دارد. این وسیله با تشخیص زود هنگام افزایش دما، به طور موثری جلوی نفوذ حریق را می گیرد.
انواع دمپر ضد حدیق
دمپر ضد حدیق در انواع موتوری و فیوزی وجود دارد. دمپرهایی که دارای مکانیزم فیوز هستند، به دلیل برخورداری از قطعات مسی، در صورت بروز آتش سوزی سریعا دمپر ضد آتش بسته می شوند و از این طریق به کنترل حریق کمک میکنند. دمپر ضد حریق موتوری نیز دارای موتور است و کاربر می تواند، یک سیستم تشخیص دود را نیز به این تجهیزات متصل کند.
برای دمپرها دو کلاس آتش مختلف وجود دارد که عبارتند از: E-class و EI-class. در دمپرهای ضد حریق کلاس E باید حتما کانال ها را در مقابل حریق عایق بندی کرد، اما در دمپرهای ضد حریق کلاس EI نیازی به این کار نیست.
در دمپر کلاس EI بدنه از مواد عایق ساخته شده و مجهز به یک تیغه به منظور جلوگیری از انتقال حرارت است. چنانچه دمای هوای درون دمپر به ۷۰ درجه سانتی گراد برسد، دریچه های آن به کمک فنر مکانیکی بسته می شود و از گسترش آتش و انتقال آن به سایر قسمت های ساختمان جلوگیری می کند.
دمپر کلاس EI بالاترین میزان حفاظت در برابر گسترش آتش و دود را ارائه می دهد و جزء بهترین دمپرهای ضد حریق موجود در بازار است. سیستم های اعلام حریق، در صورت وجود شرایط غیر طبیعی مانند حرارت بالا و دود زیاد، سیگنال بسته شدن را به دمپر ارسال کنند. دریچه های دمپر کلاس EI با دریافت این سیگنال بلافاصله بسته می شوند.
سیستم کنترل دمپر ضد حدیق
دمپرهای ضد حدیق به دلیل ماهیت ویژه خود، معمولا به حالت غیرفعال هستند. این تجهیزات زمانی که حرارت یا آتش وجود نداشته باشد، اغلب در حالت باز باقی می مانند. سیستم کنترل دمپر ضد حدیق موجب عملکرد منظم و خودکار این تجهیزات شده و دریچه های دمپر را در موقع بروز آتش فورا می بندد.
سیستم کنترل، دود را تشخیص داده و به طور خودکار موجبات بسته شدن دمپر را فراهم می آورد. سیستم کنترل علاوه بر دود، نسبت به افزایش دما هم حساس است و با بالا رفتن حرارت، سیگنال بسته شدن درچه های دمپر را صادر می کند. عملکرد بی نظیر این سیستم موجب بالا رفتن ضریب ایمنی بنا می گردد و خسارت ناشی از حریق را به حداقل می رساند.