دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
قرارداد مشارکت سایت و همه شرایط مهم و قابل توجه آن!
5
زمان مطالعه: 7 دقیقه
قرارداد مشارکت سایت مناسب کسانی است که قصد دارند یک کسب و کار آنلاین را با رعایت حقوق قانونی طرفین تجربه کنند. شما برای آغاز کسب و کار آنلاین خود به این قرارداد نیاز خواهید داشت.

قرارداد مشارکت سایت از قراردادهای مهمی است که درباره آن سوالات زیادی پرسیده می‌شود. با رشد و گسترش استفاده از فضای اینترنت و با افزایش اعتماد عمومی مردم نسبت به خرید اینترنتی، بسیاری از اشخاص خواهان این مساله شده‌اند که خدمات و کالاهای خود را در قالب سایت‌های اینترنتی در معرض عموم مردم بگذارند و در این فضا مشغول به کار باشند. این شیوه از فعالیت به اندازه‌ای محبوب، دارای ارزش و با اهمیت شده است که از سایت به عنوان یک فروشگاه یا محل کسب اینترنتی یاد می‌کنند. زیرا صاحبان و مالکان سایت‌های مختلف با هدف کسب درآمد از طریق سایت خود، مشغول به فعالیت هستند.

نمونه قرارداد مشارکت در سایت اینترنتی ، یک نوع از قرارداد شراکت (روی لینک قبل بزنید) است که میان اشخاصی تنظیم می‌شود که تمایل دارند با یکدیگر یک سایت راه اندازی کنند و به صورت مشترک در آن فعالیت داشته باشند. این شرکا تمایل دارند به این شیوه کسب درآمد داشته باشند و منافع حاصل از سایت را نیز با یکدیگر تقسیم کنند. این شیوه از توافق و همکاری، در قانون مدنی به عنوان عقد شرکت یا شراکت نام برده شده است.

علاوه براین، در عرف نیز از عنوان شراکت یا شراکت نامه نیز برای چنین روابطی استفاده می‌شود. شراکت نامه سایت یک قرارداد متداول و کاربردی است. در ادامه این مطلب تلاش می‌کنیم که در خصوص محتوای قرارداد و همچنین شیوه تنظیم قرارداد (روی لینک قبل بزنید) اطلاعاتی کاربردی را بیان کنیم. پیش از اقدام برای امضای قرارداد شراکت در سایت ، مفید است که از این اطلاعات آگاه باشید.

شراکت نامه سایت

چه زمانی لازم است که نمونه قرارداد مشارکت سایت امضا کنیم؟

بسیاری از ایده‌های کاربردی و دستاوردهای بزرگ میان اشخاص و دوستانشان از اقدامات کوچک ابتدایی نشات می‌گیرد. ممکن است که همراه با دوستتان یک سایت تازه تاسیس ساده داشته باشید و مشغول کار کردن روی یک ایده خام باشید. اگر تا به حال هیچ قراردادی میان شما تنظیم نشده است، ما به شما می‌گوییم که دست نگه دارید. لازم است که از همین ابتدا یک قرارداد (روی لینک قبل بزنید) داشته باشید. نمونه قرارداد مشارکت سایت که میان شما امضا می‌شود، حاوی اطلاعاتی است که حقوق مادی و معنوی شما از سایت را معین می‌کند و در واقع یک سند یا مدرک معتبر و قانونی از حق مالکیت شما خواهد بود. شما می‌توانید برای ابتدای کار، یک تفاهم نامه هم بنیان گذاران امضا کنید و در ادامه، همراه با گسترش کسب و کار، از انواع قرارداد شراکت بهره ببرید.

محتوای نمونه قرارداد مشارکت در سایت اینترنتی

حال که از اهمیت تنظیم قرارداد شراکت در سایت صحبت کردیم، لازم است که درباره محتوای این قرارداد نیز توضیح دهیم. قرارداد شما باید دارای چه بخش‌هایی باشد؟ مهمترین مطالبی که باید در شراکت نامه سایت نوشته شوند چه چیزهایی هستند؟

بدون شک نمونه قرارداد مشارکت سایت باید حاوی تمام اطلاعات و مشخصات مهمی باشد که به واسطه آن، طرفین قرارداد و سایت مورد نظر معرفی می‌شوند. همچنین لازم است که این قرارداد تمام روابط و مراوده‌های شرکا را پوشش دهد. در ابتدای این قرارداد لازم است که اطلاعات و مشخصات هویتی شرکا نوشته شود تا مشخص باشد که چه اشخاصی مسئولیت این شراکت را به عهده گرفته‌اند. همچنین لازم است که موضوع قرارداد نیز به صراحت بیان شود. شما می‌توانید توضیح دهید که سایت مورد نظرتان در چه زمینه‌ای فعالیت می‌کند.

ممکن است که یک سایت ارائه دهنده خدمات باشید یا اینکه قصد راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی را داشته باشید. حتی ممکن است که بخواهید یک ایده منحصر به فرد را ارائه دهید. در بخش موضوع قرارداد می‌توانید به موضوع فعالیت، نام و دامنه سایت اشاره کنید تا به صورت دقیق و روشن مشخص شود که منظور از سایت، کدام سایت است.

از دیگر مواردی که لازم است در متن نمونه قرارداد مشارکت سایت شما نوشته شود، اطلاعاتی درباره بازه زمانی شراکت، میزان آورده طرفین، تعیین سهم هر شریک، شرایط فسخ قرارداد و دیگر شروط و تعهدات است.

تا چه زمانی در شراکت شریک هستیم؟

تعیین تاریخ در نمونه قرارداد مشارکت سایت دارای اهمیت بسیار زیادی است. گاهی پرسیده می‌شود که آیا می‌توانیم مدت شراکت را مادام العمر در نظر بگیریم؟ یا اینکه بنویسیم مدت قرارداد نامحدود است؟

پاسخ به این سوال‌ها «خیر» است. حتما لازم است که تاریخ دقیق شروع و پایان قرارداد را در نمونه قرارداد مشارکت سایت بنویسید. البته این امکان برای شما وجود دارد که بازه زمانی طولانی را در نظر بگیرید. زمان شراکت شما می‌تواند چندین ساله باشد اما باید تاریخ انتهای آن را نیز در قرارداد ذکر کنید. شما می‌توانید در متن قرارداد بنویسید که در صورت تمایل و توافق طرفین، قرارداد را نیز تمدید خواهید کرد.

آورده‌های طرفین و تعیین سهم هر شریک

منظور از آورده، هر نوع سرمایه نقدی یا غیر نقدی است که به اعتبار آن می‌توانید در نمونه قرارداد مشارکت سایت حضور داشته باشید. برای مثال ممکن است که شما دارای یک ایده بسیار درآمدزا باشید و بخواهید با شخصی که در زمینه فناوری، اطلاعات و مهارت زیادی دارد، همکاری کنید. در این قرارداد، سرمایه هر دو نفر شما، آورده‌های غیر نقدی است. زیرا تخصص و ایده شما محسوب می‌شود.

تا چه زمانی در شراکت شریک هستیم؟

ممکن است که برای شروع به کار نیاز به تجهیزات یا سرمایه نقدی باشد و هر کدام از شرکا مبلغی را برای شراکت در نظر بگیرند. در نهایت، لازم است که جزئیات سرمایه‌های نقدی و غیر نقدی اشخاص محاسبه شود و همچنین در متن قرارداد نیز مکتوب باشد. در نهایت شما می‌توانید با توجه به آورده‌های نقدی و غیر نقدی، با در نظر گرفتن مسئولیت هر شریک در سایت و با توافق نهایی یکدیگر، سهم هر شریک از درآمد سایت را مشخص کنید.

همچنین می‌توانید شیوه پرداخت درآمد حاصل از سایت براساس سهم را نیز توضیح دهید. برای مثال می‌توانید اینچنین توافق کنید که هر ماه، بعد از پرداخت تمام هزینه‌های جاری، سهم هر شریک محاسبه و تسویه خواهد شد. همچنین می‌توانید تصمیم بگیرید که بخشی از درآمد در محل شرکت باقی بماند.

شروط فسخ قرارداد

شما می‌توانید برای نمونه قرارداد مشارکت سایت شروط فسخ قرارداد در نظر بگیرید. یعنی اینکه می‌توانید شروطی را معین کنید که در صورت عدم رعایت آن‌ها، بتوانید قرارداد را فسخ کنید و دیگر شراکت را ادامه ندهید. این شروط با توافق تمام شرکا معین می‌شود و در متن قرارداد نوشته خواهد شد. بنابراین، بعد از امضای قرارداد، تمام شرکا ملزم هستند که به این شروط توجه داشته باشند و مطابق با آن عمل کنند.

همانطور که می‌دانید تیم حقوقی رکلا مرجع تخصصی تنظیم قرارداد است. شما می‌توانید پس از تماس با شماره 02143000373 درخواست تنظیم قرارداد خود را ثبت کنید و یک تجربه حقوقی آنلاین داشته باشید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.2 از 5 (5 رای)  

۳ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

مسلم معمار زاده | ۲ سال پیش
برای مشارکت در سایت باید حتما شرکت ثبت کنیم یا همینجوری هم میشه؟
0
0
ابوذر | ۲ سال پیش
مطلب کامل و جامعی بود. ممنون از شما.
0
1
میترا | ۲ سال پیش
در خصوص مشارکت سایت خیلی مطلب کاملی بود. ممنونم از وب سایت همیشه خوب دلگرم. خدا قوت.
0
2

hits