
هاچ بک های محبوب بازار ایران
هاچ بک ها یکی از محبوبترین مدلهای خودرو در دنیا هستند؛ این ماشینهای جمعوجور بهعنوان خودروهای شهری برای رانندگی در مسیرهای پرترافیک و پرپیجوخم و پارک راحت در خیابانهای شلوغ جان میدهند.
از دیگر مزایای این خودروها که باعث شده در سرلیست محبوبترینها قرار گیرند، وزن کم آنهاست که باعث شتاب بسیار بالاتر در رانندگی میشود. علاوه بر این امتیازات، مصرف سوخت پایین آنها هم باعث شده خودروهای هاچبک بهعنوان خودروهای اقتصادی در جوامع مختلف شناخته شوند. اگر قصد خرید یک خودرو هاچبک را دارید گزارش پیشرو را از دست ندهید.
بهترین ماشین هاچ بک
1. پراید 111
- طول بدنه: 3.56 متر
- حجم موتور: 1300 سی سی
- قدرت موتور: 60 اسب بخار
- مصرف سوخت ترکیبی: 6.5 لیتر
با اینکه گفته می شد از خط تولید خارج شده اما هنوز هم در بازار خریدار دارد. ارزان ترین هاچ بک بازار ایران یکی از کوچکترین خودروهای این بخش است و در عین حال ساده ترین آنها. گرچه ایمنی 111 واقعا در حد پایینی قرار دارد اما برای استفاده در محیط شهر محصول مناسبی است و کمترین هزینه ممکن در یک سال را به شما تحمیل می کند.
2. تیبا 2
- طول بدنه: 3.92 متر
- حجم موتور: 1500 سی سی
- قدرت موتور: 81 اسب بخار
- مصرف سوخت ترکیبی: 6.5 لیتر
سوگلی سایپا این روزها در فهرست خوشبخت ترین خودروهای ایران است چرا که با گسترش تیراژ روزانه و حذف عمده رقبای هم رده، قرار است به خودروی پرفروش سال تبدیل شود.
درواقع با حذف پراید و 405 این تیبا است که در سبد خانوار ایرانی قرار گرفته و احتمالا تا بیش از 200 هزار دستگاه در سال افزایش تیراژ می یابد که این موضوع مستقیما روی قیمت تمام شده خودرو و نیز کاهش هزینه نگهداری تاثیر دارد.
3. ام وی ام 110 اس
- طول بدنه: 3.69 متر
- حجم موتور: 1000 سی سی
- قدرت موتور: 68 اسب بخار
- مصرف سوخت ترکیبی: 5.5 لیتر
این تنها چینی کم مصرف و کوچک بازار ایران است که به واسطه کلاس خاص بدنه یعنی ام پی وی MPV به لیست پیشنهادهای ما راه یافت. گرچه چری با ساخت این خودرو در ایران متحمل هزینه گزافی شد و هرگز رنگ موفقیت را ندید اما خب همچون مدل 111 این خودرو نیز به رغم ضعف شدید ایمنی، برای استفاده درون شهری گزینه مناسبی است.
4. پژو 206 تیپ 2
- طول بدنه: 3.83 متر
- حجم موتور: 1400 سی سی
- قدرت موتور: 75 اسب بخار
- مصرف سوخت ترکیبی: 6.6 لیتر
با وجود گذشت حدود 18 سال از تولید نخستین نمونه پژو 206، این هاچ بک اصیل فرانسوی هنوز هم در بسیاری از بازارهای توسعه نیافته مثل ایران فروش موفقی داشته و تولید می شود به طوری که تاکنون بیش از 5.5 میلیون دستگاه پژو 206 در سراسر دنیا تولید و عرضه شده است.
کیفیت موتور این خودرو در سال های اخیر البته کاهش یافته اما همچنان نسبت به خودروهایی همچون تیبا، پراید و ام وی ام 110 گزینه بهتر و ایمن تری است .
5. پژو 207 اتوماتیک
207 از نظر طراحی زیبا و البته مدرن است. این خودرو در کشورهای مختلفی چون برزیل، آرژانتین، مالزی و چین عرضه میشود و به دلیل آپشنها، قدرت موتور مناسب و طراحی مدرن، جز هاچ بکهای محبوب محسوب میشود. این خودرو در دو نوع دستی و اتوماتیک ساخته شده است.
6. برلیانس دستی و اتوماتیک
برلیانس نام خودرویی از پارس خودرو که هیچوقت فکر نمیکردیم حضورش جدی شود. برلیانس در نوع دستی و اتوماتیک و در دو مدل سدان و هاچ بک در کشور موجود است.
طراحی زیبا و مدرن این هاچ بک، آن را در مدت کمی که از حضورش میگذرد پر طرفدار کرده است. از نظر ظاهر برلیانس H320 را شبیه به نسل اول BMW سری یک میدانند.
برلیانس با همکاری سایپا و پارس خودرو در کشور عرضه میشود. شرکت سازنده را میتوان جز 5 برند برتر خودروسازی چین دانست که در واقع شریک تجاری BMW هم محسوب میشود و چندین محصول از خودروهای BMW در چین توسط همین کمپانی مونتاژ میشوند.
7. سابرینا هاچ بک
سابرینا، نامی دخترانه برای یک هاچبک قدرتمند از شرکت چینی بایک که دیار خودرو مسئولیت واردات و البته پشتیبانی آن را بر عهده دارد. سابرینا را چه از درون و چه از بیرون باید تحسین کرد، زیرا از بیرون شباهت بسیار زیادی به مرسدس بنز کلاس B مدل 2009 دارد. این خودرو که در کشور خانه با نام E150 شناخته میشود، در دو مدل هاچ بک و سدان تولید شده است.
8. جیلی هاچ بک
- موتور 4 سیلندر 16 سوپاپه
- حجم موتور 1792 سی سی
- تنفس موتور تنفس طبیعی
- انتقال نیرو دیفرانسیل جلو
- حداکثر قدرت 138 اسب بخار در 6200 دور در دقیقه
- حداکثر گشتاور 172 نیوتن متر در 4200 دور در دقیقه
امگرند هاچبک یا همان RV-7، وقتی در مدل 2013 به ایران آمد، نه تنها در ظاهر نسبت به سایر همکلاسان چینیاش سرتر بود بلکه به لحاظ ایمنی نیز یکی از معدود هاچبکهایی محسوب میشد که ایربگهای جانبی و پردهای را با هم داشت.
وجود مواردی مانند چراغهای جلو و عقب جدید و تغییر لچکی شیشه عقب هرچند RV-7 را نسبت به مدل صندوقدارش متمایز میکرد اما چه در سطح تجهیزات و چه در کیفیت معمولی کابین، هیچ تفاوتی میان این دو برادر نیست.
ترمزهای نهچندان قوی، کیفیت نامرغوب روکشها و صندلیهایی که در طولانی مدت برای سرنشینانش مسلهساز میشود شاید تنها ایرادت متداولی باشند که میتوان از این جیلی گرفت. RV-7 بهرغم مشخصات و تجهیزات قابل قبولش و مشکلات فنی بسیار اندکش (نسبت به سایر چینیها) متاسفانه قربانی استراتژی اشتباه واردکنندهاش شد.
9. امجی 3
محصولات شرکت امجی را باید دورگه انگلیسی چینی خواند. امجی در واقع یک کمپانی انگلیسی است که نامش از Morris Garages گرفته شده است.
کمپانی امجی در طول حیاتش با شرکتهای مختلفی همکاری داشته که آخرین آنها که سهام شرکت را سال 2005 از آن خود کرد، شرکت چینی نانجینگ اتومبیل بوده است. البته دو سال بعد شرکت صنایع خودروسازی شانگهای SAIC، نانجینگ را خریداری کرد و تا همین الان امجی تحت مدیریت سایک است.
در حال حاضر در ایران شرکت مدیا موتورز مسئولیت عرضه محصولات امجی را بر عهده دارد.
10. ام وی ام 315
اولین فیسلیفت 315 در اواسط سال 93 و با نام 315New یا همان 315 جدید به بازار آمد. 315H جدید در نمای عقب، تفاوتی چندانی با مدلهای قبلش ندارد و تنها میتوان به LEDدار شدن چراغ عقب، تغییر محل مهشکنها و طراحی مجدد سپرش اشاره کرد.
اما در قسمت جلویی خودرو حجم تغییرات بیشتر است طوریکه 315H جدید با سپر، جلوپنجره و چراغهای تازهاش حالا ظاهر مدرنتری نسبت به گذشته پیدا کرده. در کابین نیز همه چیز تغییر کرده است؛ از داشبورد و کنسول مرکزی بگیرید تا صفحه کیلومتر، فرمان و حتی اهرم دنده.