مقایسه دنا با دنا پلاس
دنا پلاس در کلیت با دنا تشابه های بسیاری دارد اما در ساخت دنا پلاس دقت ، تکنولوژی و کیفیت بالاتری را مد نظر قرار داده اند که باعث شده تا دنا پلاس به عنوان یک ماشین ایرانی در رنج قیمتی که در آن قرار دارد یک گزینه ارزشمند تلقی شود و در مقایسه با دنا هم با توجه به ویژگی هایی چون ظاهر مدرن تر و زیبا تر ، آپشن بیشتر ، دقت بیشتر در ساخت ، بازار فروش و دست دوم بهتر و ... ارزشمندتر ارزیابی می شود. دنا پلاس در بازار ایران رقیبی چون جیلی GC6 را در مقابل دارد اما در برابر دنا، باتوجه به امکانات بالاتر و طراحی به روز شده، گزینه بهتری محسوب میشود.
خصوصیات دنا
مدت زمان زیادی ایران خودرو در تلاش بود تا بتواند یک محصول لوکس و متفاوت از دیگر ماشین هایش به تولید برساند که سرانجام بعد از چندین سال تلاش و مهندسی به عرضه دنا ختم گشت که یک فیس لیفت کلی از سمند میباشد .
دنا در ظاهر دارای ایراداتی همچون قدیمی بودن ، ساده بودن بیش از حد و عدم تناسب ابعاد قطعات با یکدیگر است که اکثریت این ایرادات در دنا پلاس رفع شده است اما با وجود همه اینها دنا به لطف قیمت مناسبش در بازه قیمتی خودش چهره قابل قبولی دارد .
در بعضی از نقاط بدنه دنا ناهمانگی دیده می شود اما به لطف کپی کاری هایی که به صورت محسوس و نا محسوس انجام شده است از نظر بصری میتوان نمره قابل قبولی به دنا داد .
کابین دنا
به داخل کابین دنا که قدم می گذاریم در اولین نظر درمیابیم که از هیوندای سوناتا nf کپی شده است که این ویژگی باعث شده تا دنا در داخل کابین ظاهر نسبتاً هماهنگی داشته باشد .
کیفیت مونتاژ و متریال به کار رفته در داخل کابین دنا مناسب است و از نظر آپشن هم وجود صندلی برقی ، سیستم مالتی مدیا کامل ، فرمان با کنترل کامل سیستم صوتی و تهویه مطبوع اتوماتیک باعث شده تا سطح تجهیزات دنا قابل قبول باشد و از نظر ارگونومی و راحتی داخل کابین هم وضعیت خوبی دارد و صندلی های دنا هم بدن را به خوبی دربرمی گیرند اما فرمی قدیمی دارند که کمی از راحتی آن کاسته است .
موتور دنا
موتوری که ایران خودرو بر روی ماشین های دنا و دنا پلاس به کار برده است پیشرانه معروف EF7 یا همان موتور ملی می باشد .
این پیشرانه 4 سیلندر است و 1646 سی سی حجم دارد و با آرایش خطی درون کاپوت دنا و دنا پلاس قرار گرفته است . ماشین های دنا و دنا پلاس با تکیه بر این پیشرانه 115 اسب بخار قدرت در دور موتور 6300 دور در دقیقه و 157 نیوتن متر گشتاور در دور موتور 5000 دور در دقیقه تولید میکند .
مصرف سوخت ماشین های دنا و دنا پلاس با توجه به پارامتر های مختلف در حد مناسب و خوب ارزیابی میشود و علاوه بر این از شتاب و کشش خوبی این ماشین ها برخوردار هستند که در جاده و ... خیال راننده دنا پلاس را از سرعت گیری ماشین خود راحت میکند و راننده ماشین با اطمینان خاطر به مسیر خود ادامه میدهد .
بسیاری از دنا ها با ضعف کیفیتی دیسک و صفحه دست و پنجه نرم میکردند و بسیاری از مالکان به محض تحویل گرفتن دنا خود این قطعه را تعویض میکنند .
سواری دنا
با توجه یه اینکه در ساخت دنا از پلتفرم تقویت شده سمند استفاده شده است سواری نرم و راحت خصوصاً درطول مسیر های صاف و بلند دارد و در جاده های پر پیچ و هم با توجه به تکنولوژی ساختش بر روی راحتی راحتی سواری دنا میتوان حساب باز کرد اما در کل میتوان در مورد سواری دنا و کیفیت راندنش امتیاز خوبی داد .
زمانی که دنا به بازار عرضه شد مورد توجه و استقبال قرار گرفت که به عنوان کامل ترین ماشین ایرانی قدم بزرگی برای ایران خودرو محسوب میگشت و با عرضه دنا پلاس با توجه به مجموع پیشرفت هایی که تجربه کرد نگاه های مردم از روی دنا و بعضی دیگر از رقبا را به سمت خودش برگرداند و در حال حاضر فروش موفقی را تجربه می کند. البته دنا پلاس کمی بعد از دنا معرفی شد و با بهروزرسانیهایی که تجربه کرد، از نظر طراحی و آپشن گزینه بهتری به شمار میرود.
مشخصات دنا پلاس
ایران خودرو دنا را اصطلاحاً با نام لوکس ترین خودروی ملی به بازار عرضه کرد و دنا پلاس نمونه فیس لیفت و مجهز تر دنا است که مدتی است تولید و عرضه آن انجام میشود .
در ظاهر دنا پلاس شاهد تغییرات چشمگیری به منظور نزدیک تر شدن طراحی آن به استاندارد های روز دنیا ، خارج شدن از سادگی و دادن جلوه لوکس هستیم که در این امر طراحی چراغ جلو ، گرافیک چراغ های عقب و خطوط مورب در نمای جانبی بیشترین تاثیر را دارند .
با توجه به تغییراتی که دنا پلاس در مقایسه با دنا تجربه کرده است در حال حاضر چهره این ماشین مدرن و لوکس در بازه قیمتی خودش جلوه می کند و طبق نظر سنجی که انجام شده است بسیاری از مردم چهره دنا پلاس را به دیگر ماشین های رقیب و هم قیمت.
کابین دنا پلاس
به داخل کابین دنا پلاس که وارد میشویم طراحی در مجموع قابل قبول اما تکراری است و تفاوتی در مجموع با دنا LX از نظر طراحی ندارد .
کیفیت ساخت و مونتاژ دنا پلاس و هم چنین متریال به کار رفته خوب است و وجود 4 ایربگ ، سانروف ، سیستم مالتی مدیا کامل ، نویگیشن و صندلی های 8 جهته برقی برای سرنشینان جمله آپشن های خوبی هستند که سطح رقابت دنا پلاس را بالا برده است .
موتور دنا پلاس
موتوری که ایران خودرو بر روی ماشین های سمند ، دنا و دنا پلاس به کار برده است پیشرانه معروف EF7 یا همان موتور ملی میباشد . این پیشرانه 4 سیلندر و 16 سوپاپ است و 1646 سی سی حجم دارد و با آرایش خطی درون کاپوت دنا پلاس قرار گرفته است .
دنا پلاس با تکیه بر این پیشرانه 115 اسب بخار قدرت در دور موتور 6300 دور در دقیقه و 157 نیوتن متر گشتاور در دور موتور 5000 دور در دقیقه تولید میکند و نیرو توسط یک گیربکس 5 سرعته دستی که با کد BE3 شناخته میشود به چرخ های جلو دنا پلاس انتقال پیدا میکند .
کیفیت بخش فنی قطعات در دنا پلاس وضعیت مناسبی دارد و با توجه به وزن نسبتاً سنگین دنا پلاس کشش خوبی ارائه می دهد اما در مجموع عملکرد بخش فنی دنا پلاس را میتوان ضعیف دانست که این موضوع در دنا پلاس توربو برطرف شده است .
البته موتور EF7 نسبت به ECU یا سیستم مدیریت موتوری که بر روی آن به کار میبرند بسیار حساس است و در عملکرد نمونه های گوناگون تفاوت بسیاری وجود دارد و ماشین 3 به شما پیشنهاد می کند تا از خرید دنا و دنا پلاسی که از ECU بوش ME17.9.71 سود می برد صرف نظر کنید .
سواری دنا پلاس
دنا پلاس از سیستم تعلیق یکسان با دنا بهره میبرد که باعث شده سواری آن نرم ، هندلینگ خوب و به عنوان یک سدان خانوادگی خوش دست ارزیابی شود اما تقسیم وزن آن به گونه ای میباشد که سنگینی وزن به ویژه در سر پیچ احساس میباشد و اما آیرودینامیک خوب دنا پلاس در بهتر شدن پایداری نقش مثبتی ایفا کرده است .
بیشتر بخوانید :
معرفی و مشخصات فنی کامل دنا elx
دیدگاه ها