دلگرم
امروز: دوشنبه, ۱۹ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۶ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۹ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
راههای سفر به چابهار و دیدنی های این بندر زیبا
2
زمان مطالعه: 10 دقیقه
چابهار شهری بندری در جنوب شرقی سیستان و بلوچستان است و تنها بندر اقیانوسی ایران محسوب می شود.


راهنمای سفر به چابهار


چابهار شهری بندری در جنوب شرقی سیستان و بلوچستان است و تنها بندر اقیانوسی ایران محسوب می شود. این شهر به دلیل موقعیت جغرافیایی که دارد از لحاظ اقتصادی برای ایران بسیار پر اهمیت است، علاوه بر این جاذبه های گردشگری بی نظیری که در این شهر وجود دارد سبب شده تا در بین گردشگران هم این شهر بسیار مورد توجه قرار بگیرد. از لحاظ آب و هوایی چابهار دارای شرایط بهاری و معتدلی است و به همین دلیل به آن لقب «چابهار» یا «چهاربهار» داده شده است. سالانه گردشگران داخلی و خارجی زیادی به این شهر بندری سفر می کنند اگر شما هم قصد دارید به این شهر زیبا سفر کنید در ادامه با مجله دلگرم همراه باشید.

اطلاعاتی در رابطه با چابهار


از لحاظ جغرافیایی شهر بندری چابهار در انتهای جنوب شرقی ایران درکنار آب های گرم دریای عمان و اقیانوس هند نیز قرار گرفته است. چابهار از سمت شمال با شهرستان‌ های ایرانشهر و نیکشهر و از جنوب به دریای عمان و از شرق با پاکستان و از غرب به استان‌ های کرمان و هرمزگان همسایه است. مساحت شهرستان چابهار حدود ۹۷۳۹ کیلومتر مربع، ارتفاع این شهرستان از سطح دریا ۷ متر و داراى ۱۳۰ کیلومتر مرز خاکی و حدود ۱۱۵ کیلومتر مرز آبى در دریاى عمان می ‏باشد. مطابق با آمار سرشماری انجام شده در این شهرستان جمعیت چابهار حدود ۲۹۱۹۱۰ نفر بوده است.

جالب است بدانید که در حال حاضر عمده ترین محصولات مورد کشت در بخش باغی شهرستان شامل موز، انبه، چیچک، لیمو، گواوا و کنار و در بخش زراعی، سبزی و صیفی و محصولات جالیزی می‏باشد. همچنین میوه هایی همچون نارگیل و خربزه درختی و سوغاتی از جنس ماهی و صنایع دستی را دارا می باشد.

چابهار

راههای سفر به چابهار


روش های مختلفی برای سفر به شهر بندری چابهار وجود دارد که عبارتند از سفر با ماشین شخصی، هواپیما، قطار و راه دریایی نیز برای سفر به چابهار وجود دارد. اما ساده ترین راه خرید بلیط هواپیما است. مسیر جاده ای تهران تا چابهار حدود ۲۰۰۰ کیلومتر است، که اگر بخواید با ماشین شخصی سفر کنید، به دلیل طولانی بودن مسیر باید حداقل یک شب را در یکی از شهرهای بین راهی بگذرانید.

  • فاصله ی چابهار تا تهران: ۱۸۱۳ کیلومتر
  • فاصله ی چابهار تا اصفهان: ۱۵۱۰ کیلومتر
  • فاصله ی چابهار تا شیراز: ۱۲۴۲ کیلومتر
  • فاصله ی چابهار تا تبریز: ۲۳۳۳ کیلومتر
  • فاصله ی چابهار تا مشهد: ۱۵۷۴ کیلومتر

بهترین زمان برای سفر به چابهار


همانطور که از نام شهر چابهار پیداست این شهر هر ۴ فصل سال را هوایی بهاری دارد، داشتن خنک ترین هوای بندری در تابستان ها و هوای مطبوع بهاری در فصل زمستان، به دلیل وزش بادهای قطب جنوب اقیانوس هند به سمت این ساحل از مهم ترین خصوصیات بندر چابهار می باشد. یادتان باشد که به هرحال به عنوان یک شهر ساحلی در جنوب شهری گرم به حساب می آید اما گرمای آن بسیار مطلوب و همراه با وزش بادهای خنک از سمت ساحل می باشد.


زمستان و اوایل بهار بهترین زمان سفر به بندر همیشه بهار چابهار است؛ در ایام نوروز مسافران این شهر بندری را برای سفرهای خودشان انتخاب می کنند و کم کم با رفتن به سمت فصل تابستان از میزان مسافران این منطقه کاسته می شود و دلیل آن هم میزان رطوبت موجود در آن است.


توجه داشته باشید! البته در ایام نوروز شلوغی بیش از حد و مشکلاتی همچون عدم وجود فضای کافی برای پارک خودرو و افزایش قیمت مراکز اقامتی نیز تا حدود زیادی آزاردهنده است.

کشتی


خورد و خوراک در چابهار


با توجه به موقعیت قرارگیری و اقلیم زندگی مردم اغلب غذاهایی که در این شهر طبخ می شود دارای محصولات دریایی و تکه هایی از خرما می باشد. چند نمونه از معروف ترین غذاهای محلی در چابهار عبارت از بتو ماش، شودوده، بتو هواری، ماشینگ، پاکگین ماهیک، کورک، گلو هک، ناروش، کیش و دلگ می باشد.


متاسفانه تمام خوراک های محلی در رستوران ها یافت نمی شود و اگر شانس مهمان شدن در خانه های محلی را به دست آورید، می توانید از خوردن شان لذت ببرید. جدا از خوراک های محلی، یکی از غذاهایی که در چابهار به آسانی می توان در رستوران ها یافت کباب کوبیده است. گوشت دام های این منطقه به دلیل تغذیه و آب و هوای خاصش بسیار لذیذ و خوش طعم است. بر این اساس باکیفیت ترین و لذیذترین کباب های کوبیده ایران را در چابهار امتحان کنید.


تماشای اسکله های ماهیگیری در چابهار


چابهار به دلیل موقعیت جغرافیایی اش چند اسکله ماهیگیری دارد. در میان این اسکله ها سه اسکله تپس، رمین و بریس بسیار دیدنی و جالب است. صید و صیادی از جاذبه های مهم فرهنگی در چابهار است که با زندگی روزمره مردم محلی پیوند دیرینه دارد.

در اسکله های چابهار می توان ماهیگیرانی که برای صید به دریا می روند یا با دست پر باز می گردند را تماشا کرد و گاهی به همراه شان عازم دریا شد. بازار ماهی فروشان نیز در این اسکله ها بسیار پررونق است. گردشگران با حضور در اسکله های چابهار، علاوه بر آشنایی با فرهنگ ماهیگیری مردم محلی، این امکان را دارند تا از محصولات دریایی منحصر به فرد این منطقه نیز خریداری کنند.

کوههای میناتوری

جاذبه های گردشگری در چابهار


کوه‌ های مینیاتوری چابهار

شاید سفر به سیاره مریخ برای همگان امکان پذیر نباشد، اما جای نگرانی نیست کسانی واقع دوست دارند نمادهایی از این سیاره را در کره زمین ببینند می توانند به چابهار سفر کنند و به سمت کوه های مینیاتوری بروند. این کوه ها در نزدیکی ساحل کچو تا خلیج گواتر قرار گرفته و از جمله پدیده های مورفولوژی در این منطقه به شمار می رود.

توجه داشتید باشد: در این کوه ها هیچ آب و گیاهی یافت نمی شود و اگر کوهنوردی با تمام تجهیزات مسیریابی نیستید، هیچ موقع تنها و بدون راهنما به درون این کوه ها پا نگذارید.

بندر گواتر چابهار

خوب یکی از اصلی ترین و جذاب ترین جاذبه های گردشگری در چابهار بندر گواتر است که در انتهایی ترین نقطه ی جنوب شرقی ایران و در منطقه ی مرزی شهرستان چابهار با مرز مشترک پاکستان قرار گرفته است. این بندر بخش کوچکی از استان سیستان و بلوچستان است که به آن گوهر بهشتی در ساحل دریای عمان هم گرفته می شود. گواتر به واسطه قرار گرفتن در مجاورت جنگل‌ های حرا یکی از مناطق حفاظت شده محیط زیست به شمار می‌رود.

توجه داشتید باشد: در مواقع شرجی یا طوفانی به هیچ عنوان به درون دریا پا نگذارید و یا به مردم محلی برای این منظور اصرار نکنید.

chabahar

کوههای گل افشان چابهار


یکی از دیدنی‌های حیرت‌انگیز شهرستان چابهار، کوه‌های گل‌افشان آن است که مهم‌ترین آن‌ها در نقطه‌ای نزدیک به کنارک به نام بندر تنگ قرار دارد. کوه گل فشان بندر تنگ که حدودا ۱۰۰ متر ارتفاع دارد در صد کیلومتری شهر چابهار واقع می باشد. اگر به بالای کوه بروید می توانید ببینید که چاله ای با قطری کمتر از ۱ متر و عمقی نیم متری وجود دارد که با گِل پوشیده شده است. ویژگی آن این است که در فواصل زمانی مختلف می توانید مقداری گل را مشاهده کنید که با صدایی خاص شبیه به ترکیدن حباب از این چاله خارج می شوند و در اطراف پراکنده می گردند. توجه داشته باشید که در فصل هایی که بارندگی نیست به این منطقه بروید. در کنار این کوه، دو کوه کم ‌ارتفاع دیگر وجود دارد که به نظر می‌ رسد زمانی آن‌ها هم گِل‌ افشان بوده‌ اند.

منطقه حفاظت شده گاندو چابهار

اگر اهل طبیعت بکر و حیات وحش هستید بازدید از این مورد از دیدنی های چابهار را فراموش نکنید. شما می توانید در این منطقه تنها تمساح بومی ایران که با نام گاندو شناخته شده است را ببینید. همچنین شما شانس این را دارید که حیوانات دیگری مانند سیاهگوش، جبیر، سنجاب بلوچی، خدنگ، شغال، روباه و … را با گشت و گذار در این منطقه حفاظت شده مشاهده کنید. علاوه بر این ها رودخانه باهوکلات یکی از پرآب ‌ترین رودخانه‌های استان سیستان و بلوچستان است که عامل اصلی حیات و زندگی در جنوب استان به حساب می‌آید.

گورستان جن در چابهار


در جنوب شرقی ترین نقطه ایران، گورستانی با سنگ قبرهای عظیم الجثه مکانی جالب برای ماجراجویانی است که به دنیای ماوراالطبیعه علاقه دارند. گورستان جن در روستای تیس نزدیک شهر چابهار همون جایی که سنگ قبرهای بزرگ و عجیبی داره و محلی ها رو به این باور رسونده که این گورها محل دفن آدمیزاد نیست.

تالاب صورتی

تالاب صورت رنگ لیپار چابهار


تالابی صورتی رنگ در بندر چابهار به نام لیپار وجود دارد که از جمله جاذبه های دیدنی است که در سواحل جنوبی ایران در سیستان و بلوچستان قرار دارد. بهترین زمان برای بازدید از این تالاب بین ماه های بهمن، اسفند، فروردین، شهریور، مهر و آذز است چرا که در این ماه ها جریانات دریایی حاصل از طوفان های زیاد می شود و با تغییراتی که وجود می آورد موجب افزایش بیش از حد تعداد پلانکتون های گیاهی می شود. تماشای تالابی قرمز رنگ قطعا می تواند جزء یکی از تجربیات بی نظیر شما باشد.

درخت مکرزن در چابهار


درخت مکرزن که به انجیر معابد، لور و انجیر هندی نیز معروف است، نام درختی معروف در شهرهای چابهار و نیک شهر است. این درخت از جاذبه‌های گردشگری این دو شهر به‌شمار می‌آید. در واقع این گیاه نوعی گیاه هندی است است که دارای برگ‌ های پهن است و شاخه‌های آن به پایین سرازیر می‌شود و در لای شن‌ها ریشه می گستراند.

بندر

غارهای بان مسیتی چابهار


از دیگر جاذبه های گردشگری در چابهار که طرفداران بسیاری هم غارهابان مسیتی است که در ۵ کیلومتری شمال باختری روستای تیس در دامنه کوه شهبازبند قرار گرفته است. این غارها ترکیبی از دو غار طبیعی و مصنوعی در کنار هم هستند که غار طبیعی دارای ظاهری نیم دایره ای است که با تراشکاری هایی درون غار گسترش یافته و وسعت بیشتری برای بازدید پیدا کرده است. یک آرامگاه کوچک از گچ به صورت دو سطح افقی که بر روی یکدیگر قرار دارند و فاقد آثاری مانند سنگ ‌نبشته، خط و لوحه در عمق یک متر از سطح غار دیده می‌شود که در گرد آن یک فضای کوچک وجود دارد.

مسجد جامع دزک چابهار


مسجد جامع دزک از دیگر جاذبه های گردشگری در چابهار است که در ۳ کیلومتری شرق سراوان قرار گرفته است و زمان ساخت آن هنوز دقیقا مشخص نیست اما مطابق با داده های موجود گفته شده است که این مسجد مربوط به دوران صفویه می باشد. در ساخت این مسجد از مصالحی نظیر خشت و چینه و برای سقف آن از فراورده های نخل و خرما استفاده شده است.

توجه داشتید باشد: به هیچ عنوان به منطقه مرزی نزدیک نشوید و برای اقامت در این منطقه به هیچ عنوان به فکر کمپینگ نیافتید.

سوغاتی های چابهار


در سفر به این منطقه ی بندی در استان سیستان و بلوچستان اگر خواستید که سوغات تهیه کنید گزینه های زیادی پیش رویتان است. سوغات چابهار، شامل پارچه‌های رنگارنگ و بسیار زیبای بلوچی، زیورآلات و جواهرات دست‌ساز سنتی، چادربافی، سوزن‌دوزی، سکه‌دوزی، حصیربافی، معرق، صدف، سنگ‌های قیمتی، لباس‌های محلی کار دست و رنگارنگ، شیرینی لندو، ماهی و میگوی تازه، ادویه و گیاهان دارویی است که همه را می‌توانید از بازار سنتی چابهار تهیه کنید.

divider

بیشتر بخوانید:

هزینه های سفر به مجارستان و جاذبه های توریستی آن

هزینه های سفر به وین و جاذبه های گردشگری این شهر

هزینه های سفر به ویتنام و جاذبه های گردشگری بی نظیر آن

گردآوری توسط بخش گردشگری

مجله دلگرم



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits