دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
روش ‌های خرید ارزان بیمه شخص ثالث
0
زمان مطالعه: 7 دقیقه
تهیه بیمه شخص ثالث برای ماشین، یکی از همان راهکار‌ها برای مقابله با خسارت‌های مالی و جانی تصادف است.

در ایران، قبل از شروع رانندگی، باید ریسک بالای حوادث و تصادف‌ها را به جان بخریم و بعد به دل جاده و خیابان بزنیم. ویراژ ماشین‌ها با استاندارهای نه چندان بالا در مسیرهای پر خطر، می‌تواند به فجایع غم‌انگیزی ختم شود.

سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۱۶ هزار و ۷۷۸ نفر جان‌شان را در اثر حوادث مربوط به رانندگی و ماشین از دست دادند. بر اساس آماری که پزشکی قانونی اعلام کرد؛ تعداد قربانی‌ها و کشته‌های تصادف‌های رانندگی نسبت به سال قبل حدود ۹ درصد افزایش داشته‌است.

هنوز تعداد دقیق کشته‌های تصادف‌ رانندگی در سال ۱۴۰۱ مشخص نشده چون همچنان شش ماه دیگر تا پایان آن باقی مانده‌است. اما چندان دور از ذهن نخواهد بود اگر این آمار نسبت به سال قبل سیر صعودی داشته‌باشد.

احتمال وقوع حادثه برای همه آدم‌ها وجود دارد و هیچ راه گریزی از آن نیست. اما راه‌‌حل‌هایی هست که می‌توان با آن از شدت آسیب‌زا بودن حادثه کم کرد. تهیه بیمه شخص ثالث برای ماشین، یکی از همان راهکار‌ها برای مقابله با خسارت‌های مالی و جانی تصادف است.

یک ورود حماسی

خودرو در ایران از همان بدو ورودش عامل تصادف و حادثه بود. در سال ۱۳۰۵ درویش‌خان، نوازنده زبردست تار به دنبال تصادف یک دستگاه خودروی فورد و درشکه جانش را از دست داد و به اولین قربانی حوادث رانندگی با ماشین در ایران تبدیل شد.

به مرور و با فراگیر شدن استفاده از ماشین در زندگیِ ایرانی‌ها، تلاش برای پیدا کردن راهکاری، جهت مقابله با خسارت‌های جانی مربوط به آن هم بیشتر شد.

بیستم شهریور ماه سال ۱۳۸۷ مجلس قانون « بیمه اجباری شخص مسوولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث» را تصویب کرد. این قانون دارندگان وسایل نقلیه را ملزم می‌کرد برای ماشین‌شان بیمه شخص ثالث تهیه کنند.

چند سال بعد، یعنی در بیستم اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۵ عنوان این قانون عوض شد و به «قانون بیمه اجباری خسارت وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه» تغییر پیدا کرد. نتیجه اینکه، به دنبال این قانون خرید بیمه شخص ثالث همچنان اجباری بود اما در شرایطی که راننده یا صاحب خودرو برای تهیه این بیمه تعلل کنند با آنها برخورد می‌شود و باید جریمه این سهل‌انگاری را هم بپردازند.

از آنجا که تهیه این بیمه اجباری است؛ ساز وکار قاعده‌مندی برای قیمت‌گذاری آن تعیین شده‌است. با آغاز هر سال، قوه قضائیه، میزان دیه متعلق به هر فرد را اعلام می‌کند. با توجه به میزان دیه، حق بیمه پرداختی برای بیمه شخص‌ ثالث هر خودور نیز مشخص می‌شود.

اجباری اما ارزان

خریدن بیمه شخص ثالث، حالا یکی از دغدغه‌های دائمی صاحبان خودرو است و باید برای آن برنامه‌ریزی کنند. مهم‌ترین و ابتدایی‌ترین قدم در این راه، استعلام بیمه شخص ثالث است.

تا چند سال قبل متقاضی‌های خرید بیمه ثالث باید در یک روند وقت‌گیر، به دفاتر بیمه مختلف سر می‌زدند تا دست آخر بتوانند بیمه مد نظرشان را انتخاب کنند. اما این سر زدن‌ها، تضمینی برای خرید بیمه با ارزان‌ترین قیمت نبود.

با فراگیر شدن خرید‌های آنلاین و اینترنتی، صنعت بیمه هم به این جریان پیوست. به مرور، سایت‌های زیادی برای استعلام و فروش بیمه آنلاین ایجاد شدند تا در کنار نشان دادن طرح‌های مختلف بیمه ثالث در شرکت‌ها، ارزان‌ترین بیمه شخص ثالث را نیز به خریداران عرضه کنند.

سایت‌هایی همچون بیمه‌بازار، امتیاز نمایش طرح‌های بیمه ثالث در تمامی شرکت‌های بیمه را دارد. این طرح‌ها همچنین با تخفیف‌های قابل توجهی در سایت به فروش می‌رسند.

اما برای خرید ارزان بیمه، علاوه بر تخفیف، لازم است نکاتی مد نظر قرار بگیرد تا هزینه کمتری بابت خرید آن پرداخت شود.

نوع خودرو

ماشین‌ها با توجه به نوع کاربری‌شان دسته‌بندی می‌شوند. ماشین‌های باربر و آنهایی که با حمل و نقل عمومی سر و کار دارند معمولا حق بیمه‌شان بیشتر است و بیمه خودروهای شخصی معمولا با قیمت کمتری خریداری می‌شوند.

میزان پوشش:

طرح‌های مختلف بیمه ثالث پوشش‌های متفاوتی دارند. این پوشش‌های متنوع در تعیین قیمت بیمه شخص ثالث تاثیرگذار است. در نتیجه برای خرید هر بیمه، باید به میزان پوشش آن هم دقت کرد تا جبران خسارت فدای خرید ارزان‌تر بیمه نشود.

مدت اعتبار بیمه‌نامه

برای بیمه ثالث مدت اعتبار‌های متفاوتی تعریف شده‌است. مثلا می‌توان آن را برای مدت چند روز یا چند ماه یا یک‌سال تهیه کرد. در نتیجه، قیمت هر کدام از این طرح‌ها متفاوت خواهد شد. به صرفه‌ترین نوع خرید بیمه شخص ثالث، خرید آن به صورت یکساله و پرداخت حق بیمه آن به صورت یکجا است.

توجه به تاریخ انقضا

نداشتن بیمه شخص ثالث، جریمه دارد اما توجه نکردن به مدت اعتبار بیمه‌نامه و تمدید با تاخیر آن هم می‌تواند برای صاحب بیمه‌نامه گران تمام شود. چرا که برای این تاخیر «جریمه دیر کرد» تعریف شده و به ازای هر روزی که صاحب خودرو بدون بیمه ثالث باشد باید وجهی را به عنوان جریمه بپردازد که به هزینه آن اضافه می‌کند.

تخفیف عدم خسارت

راننده‌هایی که دچار حادثه نشده و از بیمه شخص ثالث‌شان در طول یک سال استفاده نکرده‌باشند؛ این امتیاز را دارند تا برای تمدید بیمه سال بعدشان از تخفیف عدم خسارت استفاده کنند.

تمامی موارد بالا در تعیین قیمت بیمه ثالث موثر است. گاهی‌اوقات، صاحبان خودرو باید بین خرید ارزان‌ترین بیمه شخص ثالث و خرید بهترین پوشش در بیمه شخص ثالث دست به انتخاب بزنند. ممکن است خرید بیمه با قیمت کمتر برای رانندگان به صرفه‌تر باشد اما تهیه بیمه با پوشش بیشتر می‌تواند اطمینان خاطر بیشتری ایجاد کند.

برای این راننده‌ها، راهکار خرید قسطی بیمه شخص ثالث ایجاد شده‌است. برخی شرکت‌های بیمه این امکان را دارند تا طرح‌های بیمه ثالث را به صورت قسطی به متقاضیان بفروشند. به عنوان مثال با مراجعه به سایت بیمه دانا می‌توانید درباره نحوه استفاده از طرح خرید قسطی بیمه ثالث اطلاع پیدا کنید.

در حال حاضر سایت بیمه‌بازار، به عنوان کارگزاری برخط فروش بیمه آنلاین، امکان خرید قسطی بیمه ثالث را با ارائه چک ایجاد کرده‌است. کافی است پس از پر کردن فرم‌ها و وارد کردن اطلاعات مرتبط و تنها با ارسال چند فقره چک، بهترین بیمه ثالث را با راحت‌ترین روش تهیه کنید و در صورت به وجود آمدن سوال و بروز هرگونه مشکلی در روند خرید، می‌توانید در تماس با پشتیبانی سایت، آن را مطرح کنید تا در اسرع وقت به آن رسیدگی و بیمه‌نامه‌تان صادر شود.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits