دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ برابر با ۲۲ رجب ۱۴۴۶ قمری و ۲۳ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی
داستان ضرب المثل هر چیز که خوار آید یک روز به کار آید
11
زمان مطالعه: 3 دقیقه
در پشت تمام ضرب المثل ها حکایت و داستان های جالب و شنیدنی نهفته است. امروز با ما در دلگرم همراه شوید تا به حکایت ضرب المثل هر چیز که خوار آید، یک روز به کار آید بپردازیم .

معنای ضرب المثل هر چیز که خوار آید، یک روز به کار آید

ضرب المثل هر چیز که خوار آید، یک روز به کار آید: هرگاه بخواهند به کسی بگویند یک شیء خوار و بی ارزش می تواند یک روز ارزشمند و مفید می باشد این ضرب المثل را به کار می برند.

این ضرب المثل اشاره به قناعت و صرفه جویی می کند؛ یعنی ذخیره اسباب و وسایل برای روز مبادا. یعنی هر چیزی را سریع دور نیندازیم زیرا احتمال اینکه روزی به کارمان بیاید، وجود دارد. به این معنی است که وسایل به ظاهر بی مصرف، یک روزی ممکن است بیشترین کارایی را داشته باشند.

بسیاری از ما قدر داشته های خود را نمی دانیم و هر چیزی را در نظر ما کم ارزش به نظر می رسد را دور می اندازیم ، غافل از اینکه ممکن است آن وسیله روزی به کار ما بیاید. هر چند این به معنی این نیست که دور و بر مان را پر از آشغال و چیزهای بدرد نخور بکنیم.

داستان ضرب المثل هر چیز که خوار آید یک روز به کار آید

روزی مرد روستایی با پسرش از ده روانه ی شه رشدند. مقداری راه که رفتند یک نعل پیدا کردند. مرد روستایی به پسرش گفت: نعل را بردار که به کار می خورد. پسر جواب داد: این نعل آهنی به زحمت برداشتنش نمی ارزد.

مرد خودش نعل را برداشت و توی جیبش گذاشت. وقتی به آبادی وسط راه رسیدند نعل را به یک نعل فروش فروختند و با پولش مقداری گیلاس خریدند و به راه خودشان ادامه دادند تا به صحرا رسیدند.

در صحرا آب نبود و پسر داشت از تشنگی هلاک می شد. مرد که جلوتر از پسرش می رفت یکی از گیلاس ها را به زمین انداخت. پسر دولا شد و گیلاس را از زمین برداشت. چند قدم دیگر که رفتند مرد روستایی دوباره یک دانه گیلاس به زمین انداخت و باز پسرش دانه گیلاس را برداشت و خورد.

خلاصه تا به آب و آبادی رسیدند هر چند قدمی که می رفتند مرد یک دانه از گیلاسها را به زمین انداخت و پسر هم آن را بر می داشت و می خورد.

آخر کار مرد رو کرد به پسرش و گفت: یادت هست که گفتم آن نعل را بردار، گفتی به زحمتش نمی ارزد؟ پسر گفت: بله یادم هست.

پدر گفت: دیدی که من آن را برداشتم و با پولش گیلاس خریدم؛ اما یکجا ندادمت. برای اینکه مطلب خوب متوجه بشوی، گیلاسها سی و هفت دانه بود و تو سی و هفت بار به خودت زحمت دادی و آنها را از زمین برداشتی؛ اما یک بار به خودت زحمت ندادی که نعل را برداری و این داستان به صورت ضرب المثل هر چیز که خوار آید یک روز به کار آید، در زبان ها افتاد.

separator line

ضرب المثل هفت شهر عشق را عطار گشت یعنی چه ؟

ضرب المثل خر ما از کرگی دم نداشت یعنی چه ؟

ضرب المثل هر را از بر تشخیص نمی دهد یعنی چه ؟

ضرب المثل رفت داخل باقالی ها از کجا آمده است ؟



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.4 از 5 (11 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits