دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
تاریخ دقیق شب قدر در تقویم سال 1401
7
زمان مطالعه: 3 دقیقه
شب قدر یا لیلة القدر، شبی است که اولین آیات قرآن بر پیامبر اسلام، محمد (ص) نازل شد. در ادامه تاریخ دقیق شب قدر در سال 1401 را برای شما قرار داده ایم .

تاریخ دقیق شب قدر در تقویم سال 1401 چه روزی است ؟

شب قدر، شب رحمت خاص خداوند است. ویژگی‏هایی که شب قدر دارد، شب‏های دیگر ندارد، مانند نزول فرشتگان رحمت و روح. شب های قدر که شامل شب نوزدهم ماه رمضان، شب بیست و یکم رمضان و شب بیست و سوم رمضان میباشد. حال در ادامه به تاریخ شب های قدر سال 1401 در تقویم برای انجام اعمال شب های قدر میپردازیم .

اولین روز شب قدر 1401

روز چهارشنبه ۳۱ فروردین سال 1401 برابر با ۳۱ / ۱ / ۱۴۰۱
18 رمضان سال 1443 برابر با ۱۸ / ۹ / ١٤٤٣
20 April سال 2022 برابر با 20 - 4 - 2022

تاریخ اولین شب قدر سال 1401

تاریخ دقیق اولین شب قدر در سال 1401 مصادف است با چهارشنبه ، ۳۱ فروردین
۳۱ / ۱ / ۱۴۰۱ و در تاریخ قمری برابر است با الأحد ، ۱۸ رمضان ۱۸ / ۹ / ١٤٤٣

19 رمضان 1401 مصادف است با پنجشنبه ، ۱ اردیبهشت ؛ شب قدر و ضربت خوردن حضرت علی (ع)

تاریخ دقیق شب قدر در تقویم سال 1401

نامگذاری شب قدر

«قدر» معانی متعددی همچون قدرت، تقدیر و اندازه گیرى، تنگ گرفتن، مساوی بودن یک چیز با چیز دیگر بدون کم و زیاد دارد.

در این که چرا این شب را شب قدر نامیده اند مفسران قرآن کریم با کمک از خود قرآن و استمداد از احادیث معصومین مطالب و دلایل زیادی آورده اند که مهمترین آنها بدین شرح است:

* شب قدر یعنی شب بزرگ و با عظمت و چون این شب، شب شریفی است به آن شب قدر می گویند؛ یعنی شبی که صاحب قدر و منزلت و شرافت است. از لحاظ لغوی نیز، در قرآن کریم « قدر» به معنای منزلت و بزرگی خداوند عالم آمده است و می خوانیم: «ما قدروا لله حقّ قدره»5. یعنی آنان عظمت خداوند را نشناختند. همچنین، رمز بزرگی و عظمت شب قدر در خود سوره قدر، نیز بیان گردیده و می فرماید: «شب قدر، از هزار ماه بهتر است.

*چون در این شب، فرشتگان بسیاری به زمین می آیند زمین تنگ می گردد، لذا آن را شب قدر نامیدند، زیرا «قدر» به معنای «ضیق و تنگی» نیز می باشد.

*یکی دیگر از معانی «قدر»، «تقدیر و سرنوشت» است و در این شب، امور بندگان تا سال آینده مقدّر می گردد. تفسیر برهان از امام باقر (علیه السلام) روایت می کند که: «در شب قدر، هر امری از امور بندگان تا شب قدر سال آینده معین می گردد، از خیر و شر، طاعت و معصیت، ولادت و مرگ و روزی موجودات و هرآنچه در آن سال مقدّر گشته حتمی است و خداوند را در آن مشیت است».

*علت دیگر این نامگذاری این است که قرآن با قدر و منزلت بر پیامبر والا قدر و برای امت با قدر و ارزش، به واسطه ملکی صاحب قدر نازل گردیده است.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.0 از 5 (7 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits