دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
اثر صابون روی پوست صورت | نقش صابون در مراقبت از پوست و زیبایی چه می باشد ؟
2
زمان مطالعه: 5 دقیقه
در این مقاله از مجله دلگرم قصد داریم آسیب هایی که صابون می توانند به پوست وارد کنند را برایتان شرح دهیم. با ما تا آخر این مطلب همراه باشید .

مضرات صابون برای پوست صورت

سوال بسیاری از بانوان این است که آیا استفاده از صابون برای پوست مضر می باشد یا خیر؟ برخی معتقدند که اثرات زیانباری خواهد داشت اما برخی دیگر مخالف با این نظر هستند.

صورت مهم ترین قسمت بدن در زیبایی

همانطور که می دانید صورت افراد قسمتی از بدن است که در وهله اول توجه را به خود جلب می کند. زیبایی در ابتدا از صورت سنجیده می شود. بی عیب و نقص بودن پوست صورت بالاترین اثر را در نشان دادن زیبایی افراد دارد.

به همین دلیل است که سالانه هزینه های زیادی برای خرید لوازم آرایشی و بهداشتی مربوط به صورت می شود. اما یکی از مهم ترین مسائلی که در زیبایی صورت باید به آن توجه شود مسئله شستن صورت است. این کار باید حتما انجام شود و حتما باید به درستی صورت پذیرد. زیرا در غیر این صورت آسیب های جبران ناپذیری را به بار خواهد آورد.

مضرات صابون برای پوست صورت

باید این را بدانید که استفاده از صابون به منظور شستن صورت کار نادرستی است. در ادامه می توانید با آسیب ها و ضررهای صابون برای پوست آشنا شوید.

1- عوض کردن pH طبیعی پوست:

pH طبیعی پوست بین 5 تا 6.5 می باشد. این یعنی اینکه pH طبیعی پوست باید در بازه ی قدری اسیدی تا خنثی نگه داشته شود. با توجه به اینکه صابون های معمولی بسیار قلیایی هستند، برای صورت از لحاظ pH مناسب نیستند و در نتیجه پوست را خشک و کدر می کنند. پوست صورت به شکل طبیعی به واسطه ی روغن های موجود در خودش آبرسانی می شود. صابون این روغن های طبیعی را از بین می برد. در نتیجه دیگر واسطه ای برای آبرسانی پوست وجود ندارد و پوست خشک می شود. این خشکی باعث می شود که پوست برای جبران ان چربی بیشتری تولید کند. در نتیجه پوست چرب خواهد شد. بنابراین با شستن بیش از حد صورت و از بین بردن چربی ها صورتتان را چرب تر خواهید کرد!

بنابراین افراد دارای پوست چرب نیز نباید به بهانه چرب بودن پوست از صابون ها استفاده کنند.

چرا صابون برای پوست ضرر دارد؟ (مضرات صابون برای پوست)

2- به وجود آمدن چین و چروک در صورت

اگر برای پاک کردن صورت خود از صابون استفاده کنید، حالت اسیدی پوست و متعاقبا رطوبت آن را از بین برده اید. حالت اسیدی پوست برای آن فواید بسیاری دارد. از جمله اینکه موجب از بین رفتن باکتری های مضر و جلوگیری از تکثیر آنها می شود. اگر از صابون استفاده کنید پوستتان این ویژگی اش را از بین می برد. همچنین استفاده از صابون موجب خشک شدن و دهیدراته شدن پوست می شود. اگر پوست خشک شود نهایتا در آن خط و خطوط و چین و چروک ها ظاهر می شوند. چین و چروک ها پوست را نازیبا کرده و سن افراد را بیشتر نشان می دهند. همچنین برای برطرف کردن آنها باید دردسر زیادی را متحمل شوید.

3- کم کردن رطوبت طبیعی پوست

مواد فعال سطحی موجود در صابون ها به پروتئین های لایه بالایی پوست می چسبند و موجب آبرسانی بیش از حد و تورم آنها می شوند. بنابراین می توانند از سد آنها عبور کرده و به لایه های زیرین پوست برسند. وقتی این مواد شیمیایی قوی به سطوح زیرین پوست می رسند، التهاب و خارش پوست را به وجود می آورند. همچنین زمانی که این مواد حضور ندارند تورم پروتئین ها به دیلیل تبخیر آب آنها از بین می رود و بنابراین خشک تراز قبل می شوند. این خشکی غیر طبیعی موجب دهیدراته شدن پوست می شود.

4- حساسیت زایی

صابون ها را از مواد شیمیایی قوی می سازند. پوست بسیاری از افراد در مقابل این مواد شیمیایی قدرت مقابله ندارد و دچار صدمه می شود. پوست بسیاری از افراد در بسیاری از موارد در برابر مواد شیمیایی قوی موجود در صابون ها واکنش های آلرژیک نشان می دهد. این واکنش ها در برخی موارد پیامد های شدید تری دارند. پوست صورت از حساسترین پوست های موجود در بدن است. بنابراین قدرت تحمل این مواد شیمایی قوی را ندارد. در نتیجه حواستان باشد که برای شستشوی صورتتان از مواد شیمایی خیلی قوی یعنی صابون ها استفاده نکنید.

5- بر جای ماندن بخشی از مواد صابونی بر پوست

استفاده کردن از صابون برای پاک کردن صورت ضرر دارد. به دلیل اینکه پس از شستشو با صابون بخشی از آن بر روی پوست بر جای می ماند و در حالت عادی پاک نمی شود. همین امر موجب خشک شدن بیشتر پوست می شود. از عواقب خشکی بیش از حد پوست التهاب و خارش پوست نیز می باشد.

separator line

بهترین و بدترین مواد غذایی برای التهاب پوست

علت زرد شدن پوست پا چیست؟ آیا این عارضه خطرناک است؟

فواید بی نظیر بخور اکالیپتوس برای پوست صورت



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits