دلگرم
امروز: سه شنبه, ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ برابر با ۳۰ شوّال ۱۴۴۶ قمری و ۲۹ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
4 علت اصلی کج شدن انگشتان دست و پا
زمان مطالعه: 5 دقیقه
از جمله علت کج شدن انگشتان دست ، التهاب استخوانی یا آستیو آرتروز ، آرتروز مفصل بوده که اغلب در افراد مسن رخ می دهد مهم ترین علایم آن این است که هنگامی که بیمار از خواب بیماری می شود احساس درد و سفتی مفصل می کند.

علت کج شدن انگشتان چیست؟

انسان به طور معمول در هر دست و پا 5 انگشت دارد به ترتیب از سمت راست شامل انگشت شست - اشاره یا سبابه - انگشت میانی و انگشت انگشتری و نیز انگشت کوچک انگشتان دست یکی از مهم ترین اجزای بدن محسوب می شود زیرا ما با همین عضو از بدن می توانیم که کارهای روزمره را انجام دهید بنابراین سلامت و مراقبت از انها بسیار مهم است ؛ بسیاری از شرایط می تواند بر روی انگشتان تأثیر منفی داشته و موجب بدشکلی آنها شود بیماری هایی که علت کج شدن انگشتان و بدشکلی آنها سندروم تونل کارپال ؛ تاندونیت فلکسور, سندروم De Quervain و التهاب استخوانی مفصلی می باشد .

۱.التهاب استخوانی :

از جمله علت کج شدن انگشتان دست ، التهاب استخوانی یا آستیو آرتروز ، آرتروز مفصل بوده که اغلب در افراد مسن رخ می دهد مهم ترین علایم آن این است که هنگامی که بیمار از خواب بیماری می شود احساس درد و سفتی مفصل می کند ممکن است انگشتان فرد به قدری دردناک بوده که حتی نتواند یک مداد را نگه دارد - این بیماری بیشتر در خانم ها و پس از سن ۴۰ سالگی رخ داده و ممکن است هر مفصلی را گرفتار کند اما مفصل های انگشتان زانو ، ران و پشت بیشتر از مفصل های دیگر درگیر می شوند . علت بروز التهاب استخوانی تغییرات هورمونی در زنان ضربه شدید فشار کار و اضافه وزن است .

علت کج شدن انگشت

علایم التهاب استخوانی

برجستگی استخوانی در مفصل انگشتان
سفتی مفصل
کاهش خم کردن مفصل

پیشگیری از التهاب استخوانی

داشتن وزن طبیعی
جلوگیری از ضربه به مفصل
ورزش
برنداشتن اجسام سنگین
مراجعه به پزشک

2.سندروم De Quervain :

سندروم دکوروان به التهاب غلاف در برگیرنده دو تاندون حرکت انگشت دست گفته می شود این سندروم نیز از جمله علت کج شدن انگشتان دست می باشد ؛ این سندروم در زنان بیشتر از مردان بوده و در سن ۳۰ تا ۵۰ سالگی رخ می دهدعلت اصلی این بیماری ناشناخته بوده و در این رابطه مطالعاتی که ریسک فاکتورهای شغلی را پیشنهاد می کند مورد بحث است .

علایم سندروم دکوروان :

درد در مچ دست هنگام فعالیت
درد هنگام خم کردن انگشت
احساس درد هنگام گرفتن اشیاء

درمان سندروم دکوروان

فیزیوتراپی بیماری دکوروان
اصلاح حرکات و فعالیت ها
استفاده از اتل و اسپلیت

علت خم شدن انگشتان دست

۳.تاندونیت فلکسور :

یک برش عمیق در کف انگشتان دست یا برخی فعالیت های ورزشی مانند سنگ نوردی یا بیماری های خاص مانند روماتیسم مفصلی باعث آسیب به تاندون های فلکسور می شود آسیب به تاندون خم کننده می تواند خم کردن انگشتان یا انگشت شست را غیر ممکن کند .

علایم تاندونیت فلکسور

بیحسی نوک انگشتان دست
برآمدگی در طول تاندون
خم کردن انگشتان همراه با درد
آسیب دیدگی باز مانند بریدگی کف دست در قسمتی که پوست با خم شدگی انگشت تا می شود
حساسیت درکف دست

درمان تاندونیت فلکسور

آتل بندی
دارو اعم از مسکن , تزریق کورتیکو استرئیدها و PRP
فیزیوتراپی
درمان با امواج صوتی
سوزت خشک برای تحریک فاکتورهای درمانی تاندون
جراحی پس از ۷ الی ۱۰ روز پس از آسیب

۴.سندروم تونل کارپال :

علت کج شدن انگشتان می توان سندروم تونل کارپال باشد این سندروم با عنوان سندروم تایپیست ها نیز شناخته می شود این سندروم در اثر فشرده شدن عصب مدین در مچ دست ایجاد شده که ممکن است به دلایل مختلف روی دهد مثلا این فشرده شدن ممکن است در اثر ضربه یا اثر شکستگی انتهای ساعد و یا در اثر خم و راست کردن طولانی مدت یا تکراری مچ دست و انگشتان باشد از جمله علایم شایع مرتبط با این سندروم می توان به فشار خون بالا , بیماری های خود ایمنی , دیابت , بد عملکردی تیروئید ااشاره نمود .

علایم سندروم کارپال

علایم سندروم کارپال

درد و بی حسی و گزگز در یک یا همه انگشتان دست و یا در سمت کف دست
دردهای شبانه
بدتر شدن درد با تایپ کردن , نگه داشتن فنجان یا رانندگی

درمان سندروم تونل کارپال

استفاده از اسپیلنت شبانه ( مچ بند ) و در صورت امکان روزانه
تزریق کورتیزون ( اما اثر ان ۲ یا ۴ ماه بعد از بین می رود )
فیزیوتراپی
جراحی ( در این جراحی لیگامان عرضی را برش و و فشار را از روی عصب مدین برمی دارند )

علت کجی انگشتان پا

آرتروز نیز باعث بدشکلی انگشتان می شود این روند تا هنگام رسیدن به ناهنجری انگشتان چگالی پا ادامه دارد , آسیب به مچ پا , آرتریت روماتوئید و گاهی مواقع سکته مغزی با این بیماری مرتبط است دیابت نیز از جمله عوامل این بیماری است ؛ برای کنترل این بیماری و نرسیدن آن به مرحله جراحی می توان در صورت داشتن پینه یا میخچه ان را درمان کفش خود را تعویض و از محصولات ضربه گیر بین انگشتان استفاده نمود و نیز انگشت چگالی پا را باندپیچی کرد .

درمان جراحی انگشت چگالی

هنگامی که روش غیر جراحی تأثیر گذار نباشد می توان از روش جراحی استفاده کردرایج ترین روش های درمانی شامل ، صاف کردن انگشت و افزایش طول تاندون است .

مطلب : بهاران طب

توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.
مسابقه ایرانی باش

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits