دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
بهترین مواد غذایی برای سلامت کلیه ها که باید در رژیم غذایی گنجاند!
0
زمان مطالعه: 7 دقیقه
در این مطلب به معرفی مواد غذایی برای سلامت کلیه ها، پرداخته شده است.

همان طور که می دانیم کلیه ها یکی از مهمترین اندام داخلی بدن است. ناکارآمدی این اندام، تمام سلامت ما را تحت تأثیر قرار می دهند. بنابراین حفاظت و نگهداری از این اندام بسیار مهم است. بر همین اساس تغذیه مناسب می توان کلیه ها را که هر 30 دقیقه، تمام خون بدن را پاک می کنند و برای سلامتی بسیار مهم هستند، سالم نگه داشت. در این مطلب به معرفی مواد غذایی برای سلامت کلیه ها، پرداخته شده است.

معرفی و عملکرد کلیه در بدن

دو کلیه لوبیایی شکل که در پشت و دو طرف ستون فقرات قرار دارند 12 سانتی متر طول و هر کدام حدود 160 گرم وزن دارند. باید بدانید که کلیه ها روزانه حدود 1700 لیتر خون دریافت می کنند. هر 30 دقیقه، کلیه ها تمام خون بدن انسان را پاک می کنند.کلیه ها خون را پاک می کنند تا مواد زائد را از بین ببرد و به آن اجازه می دهد تا از طریق ادرار دفع شود.

کلیه ها در فرآیند پاکسازی خون، فقط مواد مفیدی را که برای عملکرد صحیح بدن لازم است را ذخیره می کند.تنظیم و ثابت نگه داشتن ترکیب خون (آب، نمک، تعادل پتاسیم) از وظایف کلیه ها است. به علاوه به حفظ فشار خون در سطح مناسب کمک می کند. این دو عضو لوبیایی شکل، ماده ای به نام اریتروپویتین تولید می کنند که تولید گلبول های قرمز را تحریک می کند. بخش سلامت مجله خبری چشمک با مطلب مواد غذایی برای سلامت کلیه ها همراه شوید.

مواد غذایی برای سلامت کلیه ها

ناکارایی و نارسایی کلیه زمانی رخ می دهد که کلیه ها دیگر نتوانند عملکرد پاکسازی خود را انجام دهند. مواد زائد و مایعات در بدن جمع می شوند. تغذیه نقش مهمی در مدیریت بیماری مزمن کلیوی و پیشگیری از بیماری کلیوی با جلوگیری از تجمع سمومی که به طور معمول توسط کلیه ها دفع می شود و کاهش بار کاری کلیه ها ایفا می کند. انتخاب غذا و نوشیدنی مناسب برای سلامت کلیه ضروری است. در ادامه به معرفی مواد غذایی برای سلامت کلیه ها پرداخته شده است.

سیب

میوه سلامت، سیب یکی از سالم ترین و مفیدترین میوه هاست. کارشناسان خوردن حداقل 1 سیب در روز را توصیه می کنند. سیب کم کالری، سرشار از فیبر است و حرکت روده را بهبود می بخشد. به علاوه سیب به دفع سموم از بدن کمک می کند. مصرف منظم سرکه سیب نیز توصیه می شود.

بهترین مواد غذایی برای سلامت کلیه ها که باید در رژیم غذایی گنجاند!

هویج

نوعی سبزی ریشه ای است که تقریباً در تمام طول سال یافت می شود. هویج برای سلامت کلیه ها مفید است، زیرا غلیظ فیبر و ذخیره ای از ویتامین های A، B و E است. همچنین سیستم قلبی عروقی را تقویت می کند، به بهبود سلامت چشم کمک می کند و با پیری سلولی مبارزه می کند. همچنین دارای خواص ادرار آور است و برای کبد، کلیه ها و کیسه صفرا عالی است. می توانید به راحتی از هویج در سوپ، آب میوه، سالاد و غذا استفاده کنید.

کلم

یکی دیگر از مواد غذایی برای سلامت کلیه ها، کلم است که برای عملکرد کلیه ها مفید است. کلم از نظر ویتامین و مواد معدنی بسیار غنی است. باید گفت که سبزیجات چلیپایی برای کلیه ها توصیه می شود، از جمله گل کلم، شاهی، کلم بروکلی.

زغال اخته

باید اشاره کرد که همه میوه های جنگلی، زغال اخته برای سلامتی عالی است و فواید زیادی دارد. زغال اخته دارای اثرات آنتی اکسیدانی قوی است. این میوه ها به طور طبیعی غنی از فیبر و شیرین است. اما بهتر از همه، زغال اخته حاوی فسفر و پتاسیم است و برای کلیه ها عالی است.

ماهی

براساس مطالعات محققین، توصیه می شود گوشت کمتری مصرف شود تا فشار زیادی به کلیه ها وارد نشود. البته این بدان معنا نیست که شما باید پروتئین حیوانی را به طور کامل حذف کنید. می توانید ماهی بخورید تا نیازهای پروتئین و امگا 3 خود را تامین کنید. به خصوص ماهی باس جایگزین خوبی است، زیرا از جمله ماهی هایی است که دارای کمترین فسفر است و کلیه ها را خسته نمی کند.

هندوانه

هندوانه از میوه های تابستانی است. کالری بسیار کمی دارد، بیش از 90 درصد آب دارد و با آبی که دارد به عملکرد بهتر کلیه ها کمک می کند. همچنین از نظر ویتامین ها و مواد معدنی بسیار غنی است. مهمتر از همه، به جلوگیری از بیماری های موثر بر دستگاه ادراری کمک می کند و از کلیه ها محافظت می کند.

بهترین مواد غذایی برای سلامت کلیه ها که باید در رژیم غذایی گنجاند!

تره فرنگی

یک سبزی عالی برای کلیه و کبد است. تره فرنگی به دلیل خاصیت تصفیه کنندگی و ادرار آور بودن شهرت دارد. این امر آن را به یک غذای اصلی برای جلوگیری از عفونت های دستگاه ادراری تبدیل می کند. به علاوه برای از بین بردن اسید اوریک که کلیه ها را آرام می کند، شناخته شده است.

لیمو

این میوه به عنوان یک غذای فوق العاده در نظر گرفته می شود. نه تنها یک انبار ویتامین C است، بلکه یک معدن آنتی اکسیدانی نیز هست. لیمو از سیستم ایمنی محافظت می کند و سموم بدن را دفع می کند. می توانید هر روز صبح آب با لیمو بنوشید تا از فواید آن بهره مند شوید. همچنین، اگر جعفری را با لیمو ترکیب کنید، یک نوشیدنی سم زدایی فوق العاده قوی خواهید داشت.

روغن زیتون

همان طور که می دانید روغن زیتون اساس رژیم غذایی مدیترانه ای را تشکیل می دهد که به عنوان کلید سلامتی دیده می شود. تحقیقات ثابت کرده است که رژیم غذایی مدیترانه ای برای سلامتی عالی است. روغن زیتون سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی است. و فواید سلامتی بسیار زیاد است. بدن را سم زدایی می کند و بار کلیه ها را کاهش می دهد.

بهترین مواد غذایی برای سلامت کلیه ها که باید در رژیم غذایی گنجاند!

پاپریکا

باید بدانید که فلفل دلمه ای حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است. به خصوص فلفل دلمه ای قرمز یک ذخیره کامل ویتامین C است. همچنین این سبزی حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که به بدن در مبارزه با پیری سلولی کمک می کنند. به علاوه با مواد معدنی موجود در آن برای محافظت از کلیه ها عالی است. همچنین در تناسب اندام نقش مهمی ایفا می کند.

سیر

مصرف نمک خود را محدود کنید، به خصوص اگر کلیه های شما خسته باشند. لذا اگر به دنبال طعم خوب هستید، سیر را امتحان کنید. این طعم دستور العمل های شما را افزایش می دهد و باعث می شود نمک را فراموش کنید. مهمتر از همه، شما می توانید با افزودن آن به دستور العمل های خود، از تمام مزایای سلامتی بهره مند شوید. به ویژه سرشار از ویتامین C و B6 است و یک ضد التهاب قوی است.

آناناس

این میوه جزو میوه های عجیب و غریب است. برخلاف سایر میوه های مشابه، از نظر پتاسیم فقیر است. این باعث می شود کلیه ها کمتر کار کنند. اگر مشکلات کلیوی دارید در خوردن آن تردید نکنید. آناناس منبع خوبی از فیبر، منگنز و ویتامین C است. همچنین با ماده ای به نام بروملین موجود در بدن به کاهش التهاب در بدن کمک می کند.

بهترین مواد غذایی برای سلامت کلیه ها که باید در رژیم غذایی گنجاند!

علائم بیماری کلیوی

بیماری مزمن کلیه می تواند برای مدت طولانی بدون علائم در بدن پیشرفت کند. به همین دلیل، اغلب به طور اتفاقی در طول آزمایش خون به دلیل دیگری کشف می شود.

از سوی دیگر، اگر فردی یک یا چند عامل خطر برای ابتلا به بیماری کلیوی (به ویژه دیابت و فشار خون بالا) دارد، باید معاینات منظم انجام شود. تشخیص زودهنگام نارسایی کلیه و مدیریت مناسب بیماری باعث جلوگیری از پیشرفت آن می شود.

بیماری های کلیوی معمولاً با علائم زیر ظاهر می شوند:

- خستگی مداوم

- رنگ پریدگی

- اختلالات گوارشی

- بی اشتهایی، حالت تهوع، استفراغ

- کاهش وزن

- گرفتگی عضلات پا، بی قراری به خصوص در شب

- خارش شدید روی پوست

- اختلالات خواب

ادرار طبیعی نشان دهنده عملکرد کلیه ها نیست. حتی در مراحل پیشرفته نارسایی کلیه نیز می توان شبانه روز به ادرار طبیعی ادامه داد.

در بیشتر موارد، بیماری هایی که کلیه را مختل می کنند، همیشه هر دو کلیه را تحت تأثیر قرار می دهند. اگر فقط یک کلیه بیمار باشد یا دیگر کار نکند، علائم بالینی یا بیولوژیکی معمولاً حاکی از نارسایی کلیه رخ نمی دهد، دیگری اختلال عملکرد کلیه را جبران می کند. بنابراین، تنها با یک کلیه می توان زندگی کرد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits