
به گزارش آهن استیل یکتا ایران به خاطر تولید ورقهای فولادی در کارخانههای مختلف به عنوان بزرگترین تولیدکننده این محصول در خاورمیانه شناخته میشود. ورقهای فولادی انواع مختلفی دارند که هر کدام دارای کاربردهای گوناگونی هستند. با توجه به اهمیت ورق فولادی در صنایع مختلف، در این مقاله قصد داریم شما را با انواع و کاربرد ورق فولادی و نکات مهم هنگام خرید این محصول آشنا کنیم.
انواع ورق فولادی
ورقهای فولادی انواع مختلفی دارند که به خاطر ویژگیهایی از جمله مقاومت بالا در برابر خوردگی، زنگ زدگی و فشار، سازگار با شرایط آب و هوایی مختلف و غیره بسیار پرکاربرد میباشند. در ادامه میخواهیم به معرفی انواع ورق فولادی و کاربردهای آنها بپردازیم.
ورق سیاه
یکی از پرکاربردترین ورقهای فولادی، ورقهای سیاه است. شاید تصور کنید که به خاطر ظاهر سیاه به این نام شناخته میشوند؛ درحالیکه تنها دلیل نام گذاری این ورقها، براق و صیقلی نبودن آن است. ورق سیاه به روش نورد گرم تولید میشود و به این صورت است که ابتدا شمس فولادی را حرارت داده تا خمیر گردد و سپس وارد مراحل نورد میشود. در مرحله نورد، خمیر فولادی پهن شده و به مکعب مستطیل با طول زیاد تبدیل میگردد. توجه داشته باشید که به خاطر حرارت بالای شمس فولادی، مسیر حرکت با آب خنک شده و پس از پایان هر مرحله، محصول خروجی وارد کوره میشود.برای خرید و استعلام قیمت ورق سیاه کلیک کنید.
کاربرد ورق سیاه
ورق کف خودرو بدنه خودرو تانکرسازی کشتی سازی انواع پروفیل لولههای درزدار
ورق روغنی
دلیل نام گذاری این ورقها هم مانند ورقهای سیاه ربطی به چرب بودن آن ندارد بلکه به خاطر سطح براق و صیقلی به ورق روغنی معروف است. ورقهای روغنی به روش نورد سرد تولید میشوند و به همین دلیل دارای سطح براق هستند. فرآیند تولید این ورقها به این صورت است که محصول خروجی نورد گرم وارد مرحله اسیدشویی میشود و در آخر روغن کاری شده و وارد فرآیند کلاف پیچی میگردد. در مرحله بعد ورقها وارد دستگاه نورد سرد شده و به صورت سرد از بین غلتکها عبور کرده و تا زمان رسیدن به ضخامت مورد نظر این فرایند ادامه دارد. در آخر ورقها دوبله کلاف پیچ میشوند. هم چنین در برخی از مواقع جهت از بین بردن آلودگی و چربی ناشی از فرآیند نورد سرد، شستشوی الکترولیکی انجام میشود. سپس ورقها جهت صافکاری، از بین بردن موج و لبه بری وارد مرحله اصلاح نهایی میشوند و در آخر برای جلوگیری از زنگ زدگی روغن کاری میگردند.
کاربرد ورق روغنی
تولید لوله تولید روکش محصولات مختلف از جمله روکش یخچال تولید لوازم خانگی مانند اجاق گاز ورق پایه جهت تولید ورقهای گالوانیزه
ورق گالوانیزه
یکی از انواع ورقهای فولادی، ورق گالوانیزه است که در برابر خوردگی و زنگ زدگی بسیار مقاومت هستند. برای تولید این ورقها از ورقهای روغنی استفاده میشود و به این صورت است که ورقهای روغنی در استخر مذاب فلز روی غوطه ور شده تا با توجه به ضخامت مورد نظر، فلز روی روی سطح آن قرار بگیرد. از ویژگیهای ورقهای گالوانیزه میتوان به مقاومت آن در برابر محیطهای مرطوب و اسیدی و هم چنین خوردگی اشاره کرد. به علاوه این ورقها با توجه به ضخامت روی در برابر خراشهای سطحی مقاوم هستند.
کاربرد ورق گالوانیزه
ساخت کابینت لولههای انتقال آب ساخت سقف سوله مخزن نگهداری آب
ورق رنگی
ورق رنگی در واقع همان ورقهای گالوانیزه هستند که یک پوشش الکترواستاتیک روی آن قرار میگیرد. ورقهای رنگی دارای تنوع رنگی بالایی هستند و جهت ساخت سقف سوله، آلاچیق و شیروانی، تولید تجهیزات گرمایشی و سرمایشی و تولید لوازم خانگی و اداری مورد استفاده قرار میگیرد. تولید ورقهای رنگی به این صورت است که ابتدا کلاف گالوانیزه جهت از رفع چربی و آلودگی وارد مرحله آماده سازی میشود. سپس ورقها روی غلتکها عبور کرده تا کاملا صاف شوند. در مرحله بعد سطح ورقها با آب شسته شده در در مجاورت هوا خشک میگردند. سپس ورقها وارد مرحله رنگ آمیزی میشوند. فرآیند رنگ آمیزی با آن چیزی شما تصور میکنید متفاوت است و به این صورت است که نوعی رنگ پایه پلیمر به صورت پودر روی سطح بالایی و پایینی ورقها پاشیده شده و سپس داخل کوره پخت قرار میگیرند. پس از سرد شدن ورقها، رنگ نهایی از جمله پلی استر، اپوکسی، پلی اورتان، پلی وینیل کلراید توسط غلتک روی سطح ورق اعمال میشود.
کاربرد ورق رنگی
صنایع فلزی تولید لوازم خانگی صنایع ساختمانی از جمله ساخت سقف و نمای داخلی و بیرونی ساختمان در صنعت حمل و نقل از جمله ساخت اتاقک خودرو، ماشینهای سنگین و غیره
ورق آلیاژی
ورق آلیاژی یکی از انواع ورقهای فولادی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. ورقهای آلیاژی از ترکیب چند فلز و عنصر با هم تولید میشوند. جالب است بدانید این ورقها به دو صورت نورد سرد و نورد گرم تولید میگردند. ورقهای آلیاژی انواع مختلفی دارند که از مهمترین آنها میتوان به ورقهای آلیاژی برنج، ورقهای آلیاژی پیوتر، ورق آلیاژی برنز و ورقهای آلیاژی با عناصر گران قیمت اشاره کرد.
کاربرد ورق آلیاژی
صنایع هواپیما سازی ساخت کشتی و تجهیزات دریایی مخازن حمل سوخت صنایع پتروشیمی، نفت و گاز
ورق استیل
ورق استیل یکی از پرکاربردترین ورقهای فولادی است که به خاطر آلیاژ به کار رفته در تولید آن دارای ویژگیهای مختلفی است که میتوان به بالا بودن سختی، استحکام بالا، ضد زنگ و قابل بازیافت بودن اشاره کرد. عناصر مختلفی در تولید این ورقها استفاده میشود که همین موجب خاصیت چکش خوری، مکانیکی- حرارتی و مقاومت بالای آن در برابر خوردگی میگردد. یکی از مواد تشکیل دهنده ورقهای استیل، کروم است که زمانی که در مجاورت اکسیژن هوا قرار میگیرد، یک لایه اکسید کروم روی سطح ورق تشکیل شده که از رنگ زدگی آن جلوگیری میکند.
کاربرد ورق استیل
صنایع غذایی ساخت تجهیزات مورد استفاده در آشپزخانه مانند قاشق و چنگال ساخت انواع تانکرها تولید لوازم خانگی ساخت بدنه وسایل نقیله همچون هواپیما، خودرو و کامیون
عوامل موثر بر قیمت ورقهای فولادی
جهت استفاده از ورقهای فولادی در پروژههای ساخت و ساز و صنایع مختلف، اطلاع از قیمت این محصول فولادی بسیار اهمیت دارد. از این رو در ادامه شما را با عوامل موثر در قیمت ورقهای فولادی آشنا میکنیم.
مواد اولیه فرایند تولید نیروی انسانی نوسانات ارزی وضعیت بورس ضخامت ورق رنگی یا رنگ نبودن ورقهای فولادی هزینه حمل و نقل میزان واردات و صادرات
نکات مهم هنگام خرید انواع ورق فولادی
همانطور که مطالعه کردید ورقهای فولادی انواع مختلفی دارند که هر کدام با توجه به ویژگیها در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. با توجه به تنوع بالای ورق فولادی باید هنگام خرید به نکاتی توجه کرد تا بتوانید بهترین ورق را با توجه به نیازتان خریداری کنید.
محل استفاده ورق
یکی از نکات مهم هنگام خرید انواع ورقهای فولادی این است که میخواهید از این محصول فولادی چه استفاده ای کنید.
بررسی مشخصات ورق
حتما مشخصات ورقی که به آن نیاز دارید را بدانید و متناسب با پروژه خود اقدام به خرید نمایید. از آنجاکه تنوع در ورقهای فولادی بسیار بالاست توجه نکردن به این نکته موجب گیج شدن شما حین خرید میشود.
مشاوره قبل از خرید
پیشنهاد میکنیم قبل از خرید ورقهای فولادی، حتما با افرادی که در این زمینه تخصص دارند، مشورت کنید تا بتوانید بهترین ورق را متناسب با نیاز و بودجه تان خریداری کنید.
محاسبه وزن ورق
یکی از کارهایی که قبل از خرید ورقهای فولادی باید انجام دهید محاسبه مقدار ورق مورد نیاز است. شما میتوانید با توجه به جدول وزن ورقها، وزن تقریبی آن را محاسبه کنید.
استعلام قیمت
حتما قبل از خرید با توجه به نوسانات بازار و هم چنین تفاوت قیمت ورقهای فولادی در کارخانههای مختلف از طریق سایتهای معتبر و کانالهای رسمی قیمت روز ورقها را استعلام بگیرید. توجه داشته باشید که برخی از افراد سودجو ممکن است از عدم آگاهی شما از قیمت ورق، سو استفاده کنند و به همین دلیل پیشنهاد میکنیم حتما قبل از خرید از قیمت روز انواع ورقهای فولادی اطلاع داشته باشید.
خرید از فروشندگان معتبر
حتما برای خرید ورقهای فولادی به فروشندگان معتبر و دارای مجوز رسمی مراجعه کنید. خرید از فروشندگان معتبر این اطمینان را به شما میدهد که محصول خریداری شده باکیفیت است.
درخواست پیش فاکتور
حتما از فروشنده درخواست پیش فاکتور کنید. داشتن پیش فاکتور این اطمینان را به شما میدهد که همه چیز طبق توافق انجام میشود.
بررسی بار ورق
قبل از تحویل بار و پرداخت هزینه، حتما آن از نظر آسیب دیدگی یا شوره زدگی بررسی کنید. هم چنین مطمئن شوید باری که برای شما ارسال شده با پیش فاکتور مطابقت دارد.
تسویه
شما میتوانید با موافقت فروشنده، مقداری از مبلغ را ابتدا پرداخت کرده و مابقی را بعد از تحویل بار و بررسی آنها بپردازید.
آهن یکتا، بزرگترین مرجع رسمی آنلاین قیمت روز آهن آلات
همانطور که اشاره شد برای جلوگیری از سو استفاده سودجویان حتما از طریق سایتهای معتبر قیمت روز ورق فولادی را استعلام بگیرید. آهن یکتا به عنوان یکی از بزرگترین و جامع ترین مرجع رسمی آنلاین قیمت آهن آلات صنعتی و ساختمانی فعالیت میکند. این مجموعه با داشتن کادری مجرب و باتجربه، شما را در خرید بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت کمک مینماید. جهت اطلاع از قیمت روز خرید و فروش آهن آلات میتوانید به آدرس اینترنتی ahanyekta.com مراجعه کنید.