دلگرم
امروز: جمعه, ۱۶ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۳ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۶ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
تفاوت ورزش های هوازی و غیر هوازی چیست؟

فرق ورزش های هوازی و بی هوازی چیست؟

تفاوت ورزش های هوازی و غیر هوازی چیست؟
153
زمان مطالعه: 8 دقیقه
تفاوت بين ورزش هوازی و بی هوازی چيست؟ راه دیگری برای پاسخ دادن به سوال «ورزش هوازی چیست؟» این است که آن را با تمرین بی هوازی مقایسه کنید. اگر هوازی به اکسیژن مرتبط باشد، پس از آن "بی هوازی" به معنی "بدون اکسیژن" است. با این حال، این بدان معنی نیست...

فرق تمرین هوازی و بی هوازی چیست؟

ورزش های هوازی و بی هوازی چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟

ورزشکاران حرفه ای معمولاً رشته ی خاص خود را دارند و در آن پیشرفت می کنند، آن ها معمولاً با توجه به استعدادهای جسمی و روحی خود، مانند علاقه به ورزشی خاص و یا تفاوت هایی در نوع اندام و تار عضلانی ورزش مناسب و مورد علاقه ی خود را انتخاب خواهند کرد.

البته باید بدانیم ورزش حرفه ای بسیار متفاوت است از ورزش معمولی و روزمره که صرفاً اهدافی مانند سلامتی جسمی و روحی و یا حتی تفریحی را دارد. وزش حرفه ای و ورزش روزانه کاملاً باید جدا باشند و به هیچ وجه نباید با یکدیگر مقایسه شوند.

ورزشکاران حرفه ای که ورزش مخصوص خود را دنبال می کنند معمولاً از شکل اندام شان به خوبی مشخص می شود که ورزش آن ها هوازی است یا بی هوازی. معمولاً ورزشکاران هوازی اندام کشیده و لاغر دارند و ورزشکاران ورزش های بی هوازی اندامی ورزیده تر و درشت تر.

اما ما برای انتخاب ورزشی برای استفاده ی روزمره ی خودمان و با هدف صرفاً سلامتی بهتر است اطلاعات کمی درباره ی هر دو نوع ورزش ها داشته باشیم و بعد با توجه به این اطلاعات نوع ورزش خود را انتخاب کنیم.

ورزش هوازی

به ورزشی گفته می شود که در طی آن باعث شود خونی که حمل کننده ی اکسیژن است به تام عضلات و نقاط بدن رفته و این اکسیژن را در شدت بیشتری به این قسمتها برساند. به ورزشی که حضور اکسیژن در آن تاثیر بسیار زیادی دارد هوازی گفته می شود.

همانطور که گفته شد این ورزش در حضور اکسیژن صورت می گیرد و همانطور که می دانیم اکسیژن مکمل خوبی برای سوخت چربی ها است همچنین ورزش های هوازی معمولاً در مدت زمان های طولانی انجام می شوند مانند ورزش های استقامتی.

به همین دلیل است که ورزش های هوازی یکی از بهترین روش ها برای چربی سوزی است و برای افرادی که قصد لاغری دارند توصیه می شود. پس هر نوع ورزشی که سبب افزایش ضربان قلب و تنفس برا یمدت نسبتاً طولانی شود فعالیت های هوازی نام دارد که انواع مختلفی دارد.

مانند شنا کردن، دویدن، دوچرخه سواری و… همچنین باید به این نکته توجه داشت که یک ورزش نمی تواند کاملاً بی هوازی باشد بلکه منظور از هوازی بودن یا بی هوازی بودن آن است که این ورزش درصد بالایی باعث می شود که افزایش ضربان قلب و تنفس داشته باشیم پس هوازی است و یا برعکس.

ورزش‌های هوازی یا کاردیو به فعالیت‌هایی گفته می‌شود که با شدت کم و در مدت زمان طولانی‌تر انجام شده و با فعال کردن ماهیچه‌های بزرگ، باعث افزایش تپش قلب می‌شود.

فرق ورزش هوازی با بی هوازی

از جمله ورزش‌های هوازی عبارت است از:

1.دویدن روی پله‌ها

دویدن و یا بالا رفتن از پله‌ها یک روش خوب برای بالا بردن تپش قلب می‌باشد. این کار باعث تقویت عضلات پا می‌شود. البته مراقب باشید تا از پله‌ها نیفتید و صدمه و آسیب نبینید.

2. طناب زدن

طناب زدن فقط یه تفریح برای بچه‌ها محسوب نمی‌شود، بلکه یک فعالیت خوب و مناسب برای تقویت عضلات میان تنه، بازو و پا می‌باشد. این ورزش را در خانه هم می‌توانید به راحتی انجام دهید. طناب زدن می‌تواند تعادل شما را بهتر کرده و برای افرادی که می‌خواهند به ورزش بپردازند بسیار مناسب است.

3.حرکات پروانه‌ای یا جامپینگ جک (جهش عمودی و به هم زدن دست‌ها و پاها)

برای انجام حرکت پروانه اینطور عمل کنید: بایستید و دست‌ها را در کنار بدن قرار دهید. همراه با جهش دست‌ها را به سمت بالای سر برده، به هم بزنید و پاها را به اندازه عرض شانه باز کنید. سپس با یک حرکت جهشی به وضعیت اول برگردید. این کار را باید با جهش انجام دهید و برای چند بار تکرار کنید. این حرکت یک فعالیت خوب برای بالا بردن تپش قلب و سوزاندن کالری است.

4. پیاده‌روی و دویدن با گام‌های آهسته

مطالعات نشان می‌دهد که یک ساعت پیاده‌روی در روز می‌تواند وزن شما را ثابت نگه دارد. شاید دویدن به مچ پای افراد آسیب بزند اما پیاده‌روی یکی از معمول‌ترین ورزش‌ها بوده که مناسب برای همه سنین است و همچنین بعضی از بیماری‌ها مانند فشار خون و چاقی را برطرف می‌کند.

5. شنا

شنا یک ورزش مفید و مفرح است که بسته به نوع آن می‌تواند ماهیچه‌های متفاوتی را درگیر کند. این ورزش به اکثر افرادی که دارای اضافه وزن هستند توصیه می‌شود. شنا کردن باعث افزایش تپش قلب و تغییر شکل استخوان بندی بدن می‌شود.

6. دوچرخه سواری

دوچرخه سواری یک نوع فعالیت مفید، مفرح و مؤثر است که پرداختن به آن برای اکثر افراد امکان پذیر است. دوچرخه سواری، در عین حال که شما را به مقصد مورد نظر می‌رساند، بیشتر ماهیچه‌های شما را نیز درگیر می‌کند. می‌توانید بیرون از خانه دوچرخه سواری کنید یا اگر نمی‌خواهید در هوای آلوده به بیرون بروید از دوچرخه‌های ثابت در منزل استفاده کنید.

همچنین بخوانید:

ورزش پیلاتس چیست و چه فوایدی دارد؟

آیا ورزش بارفیکس برای افزایش قد مفید است؟

فواید ورزش والیبال

ورزش‌های غیرهوازی

ورزش‌های غیرهوازی به فعالیت‌هایی گفته می‌شود که با شدت بالا ولی در مدت زمان کم انجام می‌شوند. این ورزش‌ها باعث کاهش وزن و افزایش سوخت و ساز بدن می‌شوند و بیشتر از ورزش‌های هوازی به سوختن چربی کمک می‌کنند.

فرق ورزش هوازی با بی هوازی

از جمله ورزش‌های غیر‌هوازی عبارت است از:

1. دو با سرعت بالا

ورزش دو با اینکه به زانوهای شما آسیب می‌رساند، اما هنوز هم یک ورزش عالی محسوب می‌شود. البته بدانید که منظور ما از دو، با دویدن با گام‌های آهسته متفاوت است. دو با شدت و سرعت بیشتری باید انجام ‌شود. شما می‌توانید دور یک ورزشگاه یا زمین بدوید.

2. تمرین با وزنه

تمرین با وزنه باعث شکل دادن ماهیچه‌های دست و افزایش قدرت بدنی می‌شود. وزنه‌های متفاوتی برای تمرین وجود دارد. ابتدا با وزنه‌های سبک کار کنید و به تدریج وزن آن‌ها را افزایش دهید. اگر بخواهید از همان ابتدا با وزنه‌های سنگین کار کنید قطعاً به ماهیچه‌های خود آسیب می‌رسانید.

3.حرکت شنا روی زمین

حرکت شنا روی زمین یکی از بهترین حرکت‌ها برای تقویت عضلات بالا تنه شما است. برای انجام این حرکت به این صورت عمل کنید که: به شکم روی زمین دراز بکشید. پاهای خود را صاف کنید. پنجه‌های پا را روی سطح زمین نگهدارید.

سپس کف دستان خود را روی زمین قرار‌داده و سعی کنید با کمک بازوهای دست، خود را از زمین جدا کنید و بدن را به سمت بالا حرکت دهید. طوری که فقط کف دست‌ها و پنجه‌های پا روی زمین ثابت بماند و دوباره به حالت اول برگردید طوری که نوک بینی شما به زمین برخورد کند. این حرکت را تکرار کنید.

4. حرکت اسکات (اسکوات)

در این حالت ابتدا پاهای خود را در عرض شانه باز کنید. دست‌ها را کاملاً به سمت جلو بدن و در حالت افقی نسبت به بدن قرار دهید و به آرامی بنشینید، بدون اینکه کمر خود را خم کنید. البته می‌توانید به یک صندلی تکیه دهید یا روی آن بنشینید. سپس با حفظ حالت خود به آرامی بلند شوید. این نشستن و بلند شدن را تکرار کنید. حرکت اسکات یک حرکت خوب برای تقویت عضلات بالاتنه و پاها است.

5. حرکت برپی

برای انجام این حرکت به این شکل عمل کنید که اول بایستید سپس به حالت نیم‌خیز بنشینید و کف دست‌ها را روی زمین قرار داده، سپس با یک حرکت، پاهای خود را به سمت عقب پرتاب کنید و بدن را در حالت افقی قرار دهید طوری که پنچه‌های پاها با زمین در تماس باشند.

سپس به همان حالت نیم خیز برگردید و بلند شوید. بایستید و دست‌ها را بالای سر برده و پاهایتان را از زمین جدا کنید طوری که فقط پنجه‌های پا روی زمین باشند و این حرکات را تکرار کنید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.2 از 5 (153 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits