
روش افتتاح حساب بانکی
حساب بانکی یکی از بهترین مکان ها برای نگهداری پول ها در دنیای امروز است. حساب بانکی علاوه بر نگهداری از پول و سرمایه می تواند به عنوان یک روش سرمایه گذاری نیز در نظر گرفته شود.
اگر بخواهید در بانک افتتاح حساب کنید، کافی است شناسنامه و کارت ملی خود را به همراه یک نسخه کپی به بانک ببرید. پس از تحویل مدارک به متصدی بانک و تکمیل فرمهای مربوط به افتتاح حساب، به شما کارت داده میشود.
توجه داشته باشید اگر میخواهید از خدمات اینترنتبانک، همراه بانک و اساماس بانک استفاده کنید، باید فرم مربوط به این خدمات را دریافت کرده و خدمت مورد نظرتان را علامت بزنید.
پس از دریافت کارت، فرآیند افتتاح حساب بانکی عملا تمام شده است. اکنون متصدی بانک به شما تعدادی کاغذ میدهد که حاوی رمز کارت، رمز اینترنتی و همراهبانک است. برای تغییر رمز کارت باید به دستگاه خودپرداز همان بانک مراجعه کرده و رمز دلخواه کارت خود را تغییر داده و همچنین رمز دوم کارت خود را ثبت کنید.
برای کسانی که تاکنون از رمز دوم (رمز اینترنتی) استفاده نکردهاند، دانستن کاربردهای این رمز مفید است:
یکی از قابلیتهایی که در وقت و انرژی شما صرفهجویی میکند، حساب الکترونیکی بانک است که لازمهی داشتن آن، فعال کردن اینترنت بانک و دریافت رمز دوم(رمز اینترنتی) است.
با داشتن این ابزار، شما میتوانید اکثر کارهای بانکی خود را از طریق اینترنت انجام دهید، مثلا عملیات کارت به کارت انجام دهید و یا گزارش حساب خود را در هر روز بررسی و کنترل کنید. همچنین امکان پرداخت اینترنتی برای خریدهای آنلاین را فراهم میکند.
چه مدارکی جهت افتتاح حساب بانکی لازم است؟
مدارک مورد نیاز جهت افتتاح حساب بانکی مطابق بخشنامه های بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و داخلی این بانک:
1. افتتاح حساب بانکی برای اشخاص حقیقی:
- اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی
- تکمیل فرم افتتاح حساب
2. افتتاح حساب بانکی برای اشخاص حقوقی
- درخواست افتتاح حساب جاری
- اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی مدیران و امضاء داران شرکت
- اصل و تصویر اساسنامه شرکت
- اصل و تصویر روزنامه های رسمی که حاوی ثبت شرکت، آگهی تاسیس و آخرین تغییرات اعضاء هیات مدیره و امضاء داران
- صورتجلسه آخرین تغییرات
- صورتجلسه مجمع عمومی
مدارک لازم برای افتتاح حساب بانکی بین المللی شخصی و شرکتی
- اصل و کپی برابر اصل پاسپورت و کارت ملی
- اصل و کپی برابر اصل قبوض خدماتی که باید به نام خود فرد باشد(آب ، برق ، گاز و یا تلفن ثابت مربوط به سه ماه اخیر )
- یک معرفی نامه از بانک شما در ایران به زبان انگلیسی (نمونه متن آن برای شما ارسال خواهد شد تا بانک بر آن اساس معرفی نامه را صادر و تائید نماید)
- یک معرفی نامه شغلی به زبان انگلیسی جهت تائید نام و مشخصات و آدرس شما (نمونه متن آن برای شما ارسال خواهد شد.)
- تکمیل فرمهای مربوط به افتتاح حساب بانکی و امضای تعهد نامه استفاده از خدمات
- کپی برابر اصل محضری از ست کامل اسناد ثبتی و مدارک شرکت
توضیحات: ابتدا فقط اسکن مدارک بالا را به ایمیل ما ارسال می نمائید و پس از اخذ تائیدیه و موافقت بانک با افتتاح حساب بانکی برای شما، باید اصل کلیه مدارک ذکر شده را به جهت ارائه به بانک به ما تحویل دهید.
انواع حساب بانکی
فرض کنید به بانکی مراجعه کرده و میخواهید یک حساب بانکی افتتاح کنید. کارمند شعبه از شما میپرسد قصد افتتاح چه حسابی را دارید؟ جاری یا پسانداز؟ چه جوابی میدهید؟
(شاید در ذهنتان این سوال پیش بیاید که تفاوت این حسابها در چیست؟) مسلما اگر کاربرد هر حساب بانکی را بدانید بهتر میتوانید از سیستمهای بانکی و خدمات آنها استفاده کنید.
در ادامه انواع حساب بانکی را به شما معرفی کنیم تا هنگام مراجعه به بانک بتوانید بهدرستی و برحسب نیازتان تصمیمگیری کنید.
بهطور کلی میتوان گفت حسابهای بانکی به دو گروه “قرضالحسنه” و “سرمایهگذاری” طبقهبندی میشوند. در ادامه به معرفی انواع آنها و ویژگیهایشان میپردازیم.
1. حساب بانکی قرضالحسنه
حسابهای قرضالحسنه فاقد سود هستند و بانک در ازای دریافت پول سپردهگذار به آن سودی نمیدهد. این حسابها در دو نوع کلی هستند:
- سپرده قرضالحسنه جاری
این همان حسابی است که به آن دسته چک تعلق میگیرد. برای افتتاح این حساب شخص باید شرایط لازم برای افتتاح حساب جاری را داشته باشد، یعنی کارمند باشد، شرکت داشته باشد، دارای جواز کسب باشد و یا ادلهای برای استفاده از چک داشته باشد. برداشت از این حساب میتواند از طریق کارت هم صورت گیرد.
- سپرده قرضالحسنه پسانداز
این حساب از نوع حسابهایی است که در قرعهکشیها شرکت داده شده و به آنها جایزه تعلق میگیرد. این حساب برای تراکنشهای کوچک و پول کم مناسب است.
2. حساب بانکی سرمایهگذاری
این نوع حسابها ذاتا از انواعی هستند که به آنها سود تعلق میگیرد. البته بانکها طی سال، سود علیالحساب تضمین شده را واریز و در پایان سال سهم سود هر حساب را به صورت واقعی محاسبه میکنند و در صورتیکه سهم سود از مبالغ واریز شده طی سال بیشتر باشد، اضافه سود به حساب اشخاص واریز میشود.
سپرده سرمایهگذاری هم انواعی دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت
این نوع حساب بانکی متداولترین حساب سپرده سرمایهگذاری است که بانک به صورت روزشمار به آن سود میدهد. مبنای محاسبه سود در هر روز کمترین مبلغی است که در حساب فرد باقی میماند.
مثلا اگر کسی ۱۰۰ هزار تومان در حسابی داشته باشد و در روز اول خرداد ماه مبلغ ۲۰۰ هزار تومان به حساب خود واریز کند و مجددا مبلغ ۲۵۰ هزار تومان از حساب برداشت کند، آنگاه حداقل مبلغ مانده حساب او در روز اول خرداد ماه برابر ۵۰ هزار تومان است که مبنای محاسبه سود قرار میگیرد.
سود این نوع حساب به صورت ماهانه به همان حساب بانکی واریز میشود و برداشت از آن با دفترچه و یا کارت بانکی مقدور است.
سپرده سرمایه گذاری مدتدار
به این نوع حساب بانکی نیز سود تعلق میگیرد، البته با توجه به مدت قرارداد، فرد نمیتواند از حساب بانکی برداشت کند، در غیر اینصورت مشمول سود کوتاهمدت میشود. اکثر بانکها برای این نوع حسابها دفترچه صادر نمیکنند و صرفا یک گواهی به فرد میدهند.
به این نوع حسابها کارت تعلق نمیگیرد. سود این حسابها به صورت ماه به ماه به حساب بانکی دیگری که سپرده کوتاه مدت است واریز میشود. انواع این حساب با توجه به مدت زمان سپرده گذاری به شرح زیر است. (هرچه مدت سپردهگذاری بیشتر باشد، نرخ سود نیز بیشتر است.)
- سپرده سرمایه گذاری ۳ ماهه
- سپرده سرمایه گذاری ۶ ماهه
- سپرده سرمایه گذاری ۹ ماهه
- سپرده سرمایه گذاری یکساله
- سپرده سرمایه گذاری مدتدار ویژه
حساب بانکی برای کودکان
برای ایجاد حساب پسانداز کودکان، تعدادی از بانکها مثل صادرات و ملی سپرده سرمایهگذاری تامین آتیه را بهوجود آوردهاند که مزایا و شرایط هرکدام را میتوانید در سایت آنها مطالعه کنید.
اما بهجز بانکها، شرکتهای بیمه نیز شرایط مناسبی برای تامین آتیه فرزندان شما در نظر گرفتهاند که در قالب بیمه عمر و پسانداز کودکان جای میگیرد. از مزایای بیمه عمر کودکان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دریافت سود تضمینی
- دریافت وام
- دریافت سود معاف از مالیات
بیشتر بخوانید:
اجاره دادن حساب بانکی چه مجازاتی دارد ؟
با موبایل موجودی حساب بانکی خود را چک کنیم
۱ دیدگاه