دلگرم
امروز: جمعه, ۱۳ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۳۰ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۰۴ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
شرایط نگهداری از بونسای جنسینگ در منزل
15
زمان مطالعه: 7 دقیقه
با نحوه نگهداری بونسای جنسینگ آشنا شوید : بونسای یکی از گیاهانی است که خاستگاه آن نواحی شرق آسیا می باشد. یکی از فراوان ترین گونه های آن بونسای جنسینگ می باشد.

آموزش نگهداری از بونسای جنسینگ

نگهداری از بونسای جنسینگ در منزل و شرایط محیطی مورد نیاز آن به شرح زیر است:

۱. خاک : بنسای جنسینگ نیاز به خاک سبک، حاصلخیز و با زهکش کافی دارد. بهترین خاک برای کاشت و نگهداری بنسای جنسینگ ترکیبی از (تورب + پرلیت) یا (کوکوپیت + پرلیت) است.

۲. آبیاری : نیاز آبی بنسای جنسینگ متوسط است. بهترین زمان برای آبیاری این گیاه زمانی است که سطح رویی خاک گلدان تا حدود ۲ سانتی‌متر خشک شده باشد. توجه داشته باشید آبیاری بیش از اندازه گیاه باعث پوسیده شدن ریشه می‌شود، همچنین در هنگام آبیاری از ریختن آب روی تنه بنسای پرهیز کنید. توصیه می‌شود برای آبیاری این گیاه از آب بدون کلر استفاده کنید.

۳. نور : بنسای جنسینگ نیاز به نور کافی و غیر مستقیم خورشید دارد. بهترین مکان برای نگهداری بنسای جنسینگ در آپارتمان پشت پنجره‌های جنوبی است و لازم است برای رشد یکنواخت گیاه، روزانه آن را ۹۰ درجه بچرخانید. توجه داشته باشید یکی از علت‌های اصلی ریزش برگ‌های بنسای جنسینگ دریافت نور کم خورشید و سرماست.

نحوه نگهداری بونسای جنسینگ

۴. دما : بهترین دما برای این گیاه دمایی بین ۲۲ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد است. بنسای جنسینگ بومی مناطق گرمسیری است و به سرمای بیش از حد هوا حساس است. همچنین جابه‌جایی‌های مکرر و قرار دادن گیاه نزدیک بخاری یا باد کولر باعث از بین رفتن گیاه خواهد شد.

۵. رطوبت : تامین رطوبت مورد نیاز گیاه به رشد بهتر آن کمک می‌کند. برای تامین رطوبت گیاه پیشنهاد می‌شود گلدان را با کمک سنگریزه، چند سانتی‌متر بالاتر از زیر گلدانی قرار دهید و داخل زیرگلدانی آب بریزید تا به تدریج آب تبخیر شده و رطوبت مورد نیاز گیاه تامین شود. همچنین می‌توانید روزانه برگ‌های گیاه را اسپری آب مرطوب کنید.

۶. بیماری : بنسای جنسینگ به بیماری‌ها به ویژه آلودگی‌های قارچی حساس است. همچنین شته، کنه و شپشک از دیگر آفات شایع این گیاه هستند. به منظور پیشگیری و مبارزه با آفات بایستی از سموم قارچ‌کش و حشره‌کش مخصوص استفاده شود.

۷. کوددهی : استفاده از کود مایع و کود NPK در طول فصل رشد گیاه، دو هفته یکبار همراه با آب آبیاری، به رشد بهتر گیاه کمک می‌کند.

۸. تعویض گلدان : بهترین زمان برای تعویض خاک و گلدان بونسای جنسینگ زمانی است که گیاه به اصطلاح خواب است و به‌زودی فصل رشد شروع خواهد شد. این زمان برای بنسای جنسینگ اسفند ماه است.

۹. هرس : برای نگهداری بنسای جنسینگ برای مدت طولانی لازم است که گیاه را در طول فصل رشد (بهار و تابستان) هرس کنید. به این منظور لازم است پس از رویش ۵ یا ۶ برگ در شاخه‌های جدید آن‌ها را با هرس به ۲ یا ۳ عدد برسانید.

معرفی و نگهداری بونسای جنسینگ (فیکوس)

گیاه شناسی بنسای جنسینگ

بونسای جنسینگ از پیوند زدن گیاه فیکوس بر روی جنسینگ حاصل می‌شود. گیاه جنسینگ از گیاهان دارویی مهم در آسیای شرقی است که به دلیل زیبایی تنه و نحوه رشد ریشه و ساقه آن طرفداران زیادی دارد و در کشور ما نیز یکی از پرفروش‌ترین انواع بنسای محسوب می‌شود.برگ‌های این درخت سبز روشن، بیضی شکل و نوک تیز است و شاخه‌ها حالت ارتجاعی و آویزان دارند. گفتنی است برگ‌های این بونسای برای حیوانات خانگی سمی است و اگر آن را ببلعند خطرناک خواهد بود، پس این درخت را دور از دسترس آن‌ها قرار دهید.

نحوه تکثیر بنسای جنسینگ

تکثیر گیاه بنسای مشکل است و انجام آن برای افراد مبتدی توصیه نمی‌شود. با این وجود اگر علاقه‌مند به باغبانی هستید می‌توانید بنسای جنسینگ خود را از طریق قلمه زدن ساقه تکثیر کنید.

مراحل تکثیر بنسای جنسینگ به شرح زیر است:

ابتدا یکی از ساقه‌های سالم و قوی گیاه را انتخاب و به وسیله قیچی باغبانی یا چاقوی تیز که قبلا ضد عفونی کرده‌اید، جدا کنید.یکی دو برگ انتهای قلمه ساقه را جدا کنید.قلمه جدا شده را در بستر گیاهی مخلوط POTTING MIX با پایه پیت که قبلا آن را مرطوب کرده‌اید، بکارید.برای ایجاد شرایط گلخانه‌ای برای گیاه، روی گلدان را با پلاستیک شفاف بپوشانید. این کار باعث می‌شود رطوبت اطراف خاک و برگ‌ها محفوظ بماند.گلدان را در محلی با دریافت نور کافی و غیر مستقیم خورشید قرار دهید. پس از گذشت ۴ تا ۶ هفته و به تدریج طی یک هفته پلاستیک را باز و خارج کنید.اکنون قلمه باید تعدادی ریشه سالم داشته باشد. سپس باید نگهداری و آبیاری را شروع کنید و به تدریج نور را افزایش دهید.

حتماً بخوانید:
نحوه ی قلمه زنی بن سای

نحوه ی قلمه زنی بن سای

نحوه ی کاشت /نگه داری و تکثیر بن سای قلمه یه روش خیلی خوب و بهتری نسبت به سایر روش ها مثل کاشت بذر و پرورش اون برای بونسای به شمار میاد . در بعضی…

نگهداری بونسای جنسینگ

بیماری های بونسای جنسینگ : برخی بی توجهی ها و اشتباهات در نگهداری بونسای جنسینگ باعث می شود این گیاه دچار بیماری و آلودگی های مختلف شود. مهم ترین و معروف ترین بیماری که بونسای جنسینگ به آن دچار می شود، بیماری های قارچی است.علاوه بر این شته، کنه و شپشک نیز می توانند باعث آلودگی و ایجاد آفت در این گیاه شوند. برای مقابله و پیشگیری از این مشکلات می توانیم از سموم قارچ کش و حشره کش مخصوص استفاده کنیم. البته استفاده از قارچ کش معمولاً از همان زمان آغاز پرورش و تکثیر این گیاه شروع می شود.همان طور که گفتیم بونسای جنسینگ به شدت به قارچ حساس است و در صورت عدم نگهداری صحیح، می تواند به راحتی به بیماری های قارچی مختلف مبتلا شود که این خود مشکلات دیگری را برای این گیاه و دیگر گیاهانی که در آن محیط پرورش می یابند، به وجود می آورد. پس برای نگهداری بونسای جنسینگ به تمام نکات بهداشتی توجه داشته باشید.

 بونسای جنسینگ

سوالات متداول:

۱- دلیل زرد شدن برگ‌های بونسای جنسینگ چیست؟

پاسخ: علت اصلی زرد شدن برگ‌ها آبیاری زیاد، بیماری‌های قارچی، سرما و نور کم می‌باشد.

۲- علت ریزش برگ‌های بونسای جنسینگ چیست؟

پاسخ: ریزش برگ‌ها نیز مانند زرد شدن برگ‌ها می‌تواند به دلیل آبیاری زیاد، بیماری‌های قارچی، سرما و نور کم باشد.

۳- آیا بونسای جنسینگ نیاز به کوددهی دارد؟

پاسخ: بله می‌توانید با کودهای NPK در فصل رشد گیاه را هر دو هفته یک بار آبیاری کنید.

۴- بهترین زمان برای تعویض گلدان بونسای جنسینگ چه زمانی است؟

پاسخ: بهترین زمان برای تعویض خاک و گلدان بونسای جنسینگ زمانی که گیاه خواب است و به‌زودی فصل رشد شروع خواهد شد. که برای اکثر گیاهان اسفند ماه می‌باشد.

نکته: تمام فیکوس‌‌ها معمولا پس از جابه‌جایی از یک مکان به مکان دیگر در شش هفته حدود بیست درصد از برگهای خود را از دست می‌دهند. تفاوت در آبیاری،‌ رطوبت هوا و شدت نور، تغییر فصل را به درخت نشان می‌دهد و آنها در پاسخ دچار ریزش برگ می‌شوند. در این مورد جای نگرانی نیست و در دو هفته برگ‌های درخت مجدد شروع به رویش خواهند نمود.
هشدار: برگهای این بونسای برای حیوانات خانگی سمی است و اگر آن را ببلعند خطرناک خواهد بود پس این درخت را دور از دسترس آنها قرار دهید


این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.3 از 5 (15 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits