دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۱۶ جمادى الأول ۱۴۴۵ قمری و ۰۱ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی
اصول کاشت و نگهداری کامکوات
39
زمان مطالعه: 7 دقیقه
کامکوات یا پرتغال تزئینی درختان پاکوتاهی هستند که برگ های ریزی دارند.


معرفی درختچه کامکوات یا پرتقال تزئینی


کامکوات (کومکوات) درختان پاکوتاهی هستند که برگ های ریزی دارند. میوه های کامکوات به شکل کشیده یا گردهستند.میوه های کامکوات پالم گاردن به رنگ زرد طلایی و کوچک اند (به قطر حدود ۲/۵ سانتی متر) که به مدت طولانی قابلیت نگهداری دارند.چون پوست این میوه ها تلخ نیست؛ بلکه کمی ترش مزه و دارای طعم مطبوعی هسـتـنـد، از آنها برای تهیه مربا، کنسرو شده، مارمالاد و یا به صورت تازه خوری همراه با پوست استفاده می کنند. در ضمن، به علت پاکوتاهی، به صورت زینتی در گلدان نیز نگهداری می شود.از نظر زمان رسیدن میوه، در گروه زودرس تا میان رس قرار گرفته و میوه های آن ها را می توان به خوبی و بدون کاهش قابل توجه وزن، به مدت طولانی روی درخت نگهداری نمود.

شرایط نگهداری کامکوات


نور مناسب کامکوات :

کامکوات به مکانی با نور کامل و مستقیم آفتاب حداقل به مدت ۸-۶ ساعت نیاز دارد. هر مقدار که از میزان نور کم شود، گلدهی و در نهایت میوه دهی آن نیز کاهش خواهد یافت. البته در مورد نمونه های گلدانی باید گلدان را در مکانی گذاشت که در طی صبح از نور و بعد از ظهر از سایه برخوردار باشند.

آبیاری کامکوات

آبیاری منظم یکی از نکات کلیدی برای رشد هر نوعی از درختان مرکبات است، به ویژه آنهایی که در گلدان‌ها رشد می‌کنند. هدف این است که خاک این گیاه مرطوب نگه داشته شود، نه خیس. انگشت خود را به خاک بزنید، حداقل تا بند دوم از انگشت. اگر در انگشت احساس رطوبت کردید باید تا نوبت بعدی آبیاری صبر کنید. اگر احساس کردید که خاک خشک است به گیاه‌تان آب بدهید، تا زمانی که ببینید آب از زیر گلدان بیرون می‌آید. اگر گیاه‌تان را در خانه نگه می‌دارید، خصوصاً در زمستان که وسایل گرمایش کار می‌کنند، خوب است که کمی آب به برگ‌های گیاه اسپری کنید. اینگونه درخت‌تان را خوشحال می‌کنید.

خاک و تغذیه مورد نیاز کامکوات

کامکوات در خاک‌های نسبتاً اسیدی بهتر عمل می‌کند. افزودن زیاد مواد ارگانیک همواره باعث کمک‌کردن به مرکباتتان می‌شود.در فصل بهار، به وسیله یک تقویت‌کننده چند منظوره مرکبات (که به آرامی آزاد می‌شود)، به گیاه کامکوات غذا بدهید. در طول فصل رشد نیز دادن منظم تقویت‌کننده مایع رقیق، مانند کلپ مایع، امولسیون ماهی یا جلبک دریایی و ترکیب امولسیون ماهی یک ایده خوب است.

کامکوات

برداشت میوه‌های کامکوات

کامکوات‌ها زمانی رسیده‌اند که پوستشان نارنجی پُر رنگ باشد و هنگام لمس تا حدودی نرم به نظر برسند. از یک چاقو یا قیچی برای کندن میوه‌ها از درخت استفاده کنید تا به درخت‌تان آسیب نرسانید (با کندن قسمتی که نیاز نیست). کندن میوه به همراه کمی از ساقه آن با برگ‌هایی که به ساقه متصل‌اند، دکور زیبایی را برایتان فراهم می‌کنند.

روش تکثیر کامکوات


بذر : بعد از بیرون آوردن دانه به خوبی باقیمانده میوه را از روی آن با آب بشویید و قبل از خشک شدنشان نسبت به کاشت آنها اقدام کنید. مخلوطی از خاک معممولی+شن برای کاشت آنان مناسب است و قبل از کاشت به خوبی آنرا خیس کنید و سپس نیم ساعت صبر کنید تا آب اضافی خارج شود و بعد بذرها را بکارید. عمق مناسب کاشت نیز حدود ۲ سانتمیتر است. روی سطح گلدان را پلاستیکی شفاف بکشید تا به حفظ رطوبت بیشتر کمک شود. گلدان را در مکانی روشن اما به دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید و دمای هوا برای جوانه زنی در حد ۲۲-۱۸ درجه مناسب است. در طی مدت جوانه زنی سطح خاک را هر زمان که نسبتا خشک شده بود با روش غبارپاشی آب ، آبیاری کنید. معمولا جوانه زنی در صورت مساعد بودن شرایط و عدم رکود بذرها در حدود ۴-۲ هفته بعد روی می دهد.


قلمه : روش دیگر تکثیر کاشت قلمه این گیاه است. قلمه از شاخه های جدید و در اوایل تابستان به طول حدود ۱۵ سانتیمتر تهیه می شود.وجود ۳-۲ گره (ناحیه اتصال برگ به ساقه ) ضروری است. استفاده از پودرهای ریشه زایی به شکل گیری و رشد ریشه ها کمک می کند. از مخلوطی سبک همانند شن +خاک برگ می توان برای کاشت قلمه ها استفاده کرد. گلدان حاوی قلمه ها در مکانی روشن و بدور از نور مستقیم آفتاب و دمای ۱۸ درجه قرار میگیرند. ریشه زایی حدود ۸-۶ هفته طول می‌کشد. روش پیوند زنی روش دیگر تکثیر این گیاه است که از پایه سایر مرکبات همانند نهال نارنج استفاده می شود.

میوه

میوه‌ی کامکوات

ظاهر میوه‌ی کامکوات

این میوه، ظاهر و اندازه‌ی زیتون را دارد. درهرحال، رنگ و بافت قسمت بیرونی همانند پرتقال است. این گیاه بسیار حاصل‌خیز بوده و تقریباً در تمام طول سال میوه دارد.

طعم کامکوات

این گیاه در خانواده‌ی مرکبات نادر می‌باشد، زیرا می‌توان پوست آن را نیز خورد. درواقع، پوست این میوه قسمت شیرین آن بوده و گاهی اوقات، تنها قسمتی است که خورده می‌شود. گوشت این میوه آبدار بوده اما بسیار ترش و اسیدی است و طعمی مشابه با لیموترش دارد. وقتی که اکثر پوست میوه به رنگ نارنجی تبدیل شد و فقط یک نشانه‌ی سبز کوچک در بالای میوه باقی ماند، یعنی آن میوه رسیده است.

فصل میوه‌دهی کامکوات

میوه در انتهای زمستان به بلوغ می‌رسد. اما به نظر درختان کامکوات ناگامیِ من این کتاب‌ها را نخوانده‌اند، زیرا در تمام طول سال میوه می‌دهند.

میوه کامگوات

مصارف غذایی کامکوات


اگر طعم ترش را دوست دارید، میوه‌ی خام را در دهانتان انداخته و آن را میل کنید. اگر میوه را به صورت یک‌باره میل کنید، می‌تواند تاثیر شدیدی را بر قوه‌ی چشایی شما بگذارد. وقتی که میوه‌ی کامکوات ناگامی را این‌گونه می‌خورم، طعمش من را به یاد آدامس گاتورید می‌اندازد.


برخی از مردم صرفاً پوست میوه را می‌خورند، چون شیرین است و قسمت آبدار میانی را دور می‌اندازند. میوه‌ی کامکوات ناگامی برای ساخت کمپوت، مربا و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد.از آن برای ساخت نوشیدنی استفاده می‌شود. طعم ترش آن را می‌توان برای ساخت لیموناد استفاده نمود.می‌توانید کل میوه را به صورت نازک قاچ کرده و در سالاد استفاده نمایید.

مصارف منظره‌ای کامکوات


کامکوات یک درختچه‌ی بزرگ یا درخت کوچک با رشد آرام، شمایل دایروی و شاخ‌وبرگ پرتراکم همیشه‌سبز می‌باشد. از آن‌جایی که کامکوات ناگامی در میان مرکباتی قرار می‌گیرد که سرما را تحمل می‌کنند، می‌توان آن را در بخش‌های پایین ‌تر حیاط کاشت که جریان هوای سرد از آن‌ها بیشتر گذر می‌کند. درهرحال، گفته می‌شود که اگر میوه در محیط‌های گرم‌ تر پرورش یابد، شیرین‌تر می‌شود.

کامکوات دارای گل‌ های معطر و سفیدرنگی می‌باشد که ظاهرشان با سایر گل‌های مرکبات یکسان است. درختان کامکوات همواره در تابستان شکوفه می‌دهند، این درخت تمایل دارد به صورت متناوب در تمام طول سال گل بدهد. میوه‌ی پرتقال کوچک باعث می‌شود که این گیاه بسیار تزئینی باشد. این گیاه بسیار حاصل‌خیز است. در فصل میوه‌ دهی اصلی (زمستان) این درخت آن ‌قدر بار می‌آورد که شاخه‌ های درختان خم می‌شوند.

separator line

بیشتر بخوانید:

معرفی گل شیشه شور : نحوه تکثیر و کاشت گیاه شیشه شور

پرورش و نگهداری گل آزالیا ( گل زینتی آپارتمانی )

نگهداری و تکثیر گیاه کاکتوس

separator line






این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.8 از 5 (39 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits