رمز دوم یکبار مصرف (پویا) چیست ؟
نحوه دریافت رمز دوم پویا بانک سپه موضوع مورد بحث ماست. این روزها کلاهبرداری اینترنتی با روشهای مختلف برداشت غیرمجاز از حسابهای بانکی در کشور بسیار گسترده شده و بسیاری از کسانی که اطلاعات کمی از روشهای سارقان امروزی دارند دچار ضررهای هنگفتی شدهاند.
پلیس فتا اعلام کرده که در سال ۹۷، ۲۰ تا ۲۵ هزار پرونده برداشت غیرمجاز که بخش مهمی از آن ها به خاطر ناآگاهی مردمی بوده تشکیل شده است. در این میان، براساس آنچه پلیس فتا اعلام کرده فیشینگ عامل شکلگیری یک سوم جرایم سایبری در کشور است.
به همین خاطر استفاده از رمز دوم یکبار مصرف به جای رمز ثابت در دستور کار قرار گرفته است؛ به طوری که پیشبینی میشود با جایگزین شده رمز دوم یک بار مصرف از سوی تمامی بانک ها میتوان میزان قربانیان فیشینگ را به طور جدی کاهش داد.
به خاطر همین مقرر شده است که از خردادماه 98 رمز دوم ثابت حذف شود و رمز دوم یکبار مصرف فعال شود. رمز دوم یکبار مصرف (One Time Password یا OTP) که به نام رمز دوم پویا نیز شناخته میشود، یک کد 7 رقمی است که کارکردی مشابه رمز دوم/اینترنتی کارتهای بانکی دارد؛ اما با دو تفاوت:
- رمز دوم یکبار مصرف پس از تولید، تنها تا 60 ثانیه معتبر میباشد.
- با استفاده از رمز پویا فقط می توان یک تراکنش بانکی را انجام داد.
پس اگر تا 60 ثانیه از رمز خود استفاده نکنید، لازم است رمز جدیدی دریافت نمایید تا بتوانید تراکنش مورد نظر خود را انجام دهید. همینطور اگر با استفاده از رمز خود یک تراکنش آنلاین انجام داده باشید و بخواهید پیش از اتمام 60 ثانیه تراکنش بعدی خود را به انجام رسانید، باز هم لازم است رمز دوم جدیدی دریافت کنید.
رمز ساز یک بار مصرف بانک سپه چیست؟
یکی از راه های احراز هویت در سامانه های مختلف همانند صفحه ایمیل یا اینترنت بانک، دریافت نامکاربری و رمز ورود میباشد. ولی همیشه این تهدید وجود دارد که نام کاربری و رمز ورود به شکلی ناخواسته افشا گردد و مورد سوء استفاده افراد سودجو قرار بگیرد.
نگهداری امن رمزها به خصوص اگر به مسائل مالی مربوط شود، اهمیت بیشتری پیدا میکند. برای نگهداری امن رمزها، روش های مختلفی پیشنهاد شده است. یکی از این روشها استفاده از رمز یک بار مصرف (OTP) میباشد.
در این روش رمز را با وسیله رمزساز بانک سپه تولید میکنند. هر رمز نیز فقط یکبار قابل استفاده است. از آنجا که رمز به منظور استفاده ای تولید شده است؛ اگر در حین استفاده به هر دلیلی افشا شود؛ دیگر فاقد اعتبار است و امکان سوء استفاده از آن وجود ندارد.
آموزش و راهنمای دریافت رمز یکبار مصرف بانک سپه
مرحله اول: برای دریافت رمز یکبار مصرف بانک سپه، ابتدا باید اپلیکیشن رمزساز سپه را روی تلفن همراه خود نصب کنید. برای نصب آخرین نسخه این برنامه، ابتدا به سامانه اینترنت بانک سپه به نشانی www.ebanksepah.ir مراجعه کنید و روی گزینه «اینترنت بانک قدیم سپه» کلیک کنید.
مرحله دوم: سپس وارد صفحهای مانند صفحهی زیر میشوید که باید روی گزینه «رمزساز سپه» در سمت راست صفحه کلیک کنید.
مرحله سوم: با توجه به سیستم عامل تلفن همراه خود، یکی از گزینههای «دریافت نسخه اندروید» و یا «دریافت نسخه iOS» را انتخاب و اپلیکیشن رمزساز سپه را دانلود و نصب کنید.
مرحله چهارم: در اولین اجرای این اپلیکیشن، نیاز به فعالسازی برنامه است. برای فعال سازی برنامه، ابتدا روی گزینه «ساخت کاربر جدید» کلیک کنید.
مرحله پنجم: سپس باید اطلاعات خواسته شده را پر کنید. این اطلاعات شامل «شماره مشتری»، «شماره سریال» و «کد فعالسازی» است.
توجه داشته باشید که برای دریافت «شماره مشتری»، «شماره سریال» و «کد فعالسازی» باید به یکی از شعب بانک سپه مراجعه و فرم درخواست رمز یکبار مصرف را پر کنید.
بعد از وارد کردن موارد خواسته شده، روی گزینه «تایید» کلیک کنید.
مرحله ششم: سپس از شما خواسته میشود تا «نام کاربری دلخواه» و «رمز عبور دلخواه» خود را وارد کنید.
مرحله هفتم: در نهایت بعد از طی این مراحل، نام کاربری شما در اپلیکیشن رمزساز سپه ثبت میشود. برای دریافت رمز یکبار مصرف نیز بعد از وارد شدن به این اپلیکیشن، باید «نام کاربری» و «رمز عبور» را که در هنگام فعالسازی برنامه، انتخاب کرده بودید را وارد کنید.
مرحله هشتم: در نتیجه وارد صفحهی اول این اپلیکیشن میشوید که برای دریافت رمز یکبار مصرف، باید گزینه ی «دریافت رمز» را لمس کنید.
مرحله نهم: در نهایت، رمز یکبار مصرف به شما نمایش داده میشود. فقط توجه داشته باشید که این رمز تنها ۳۰ ثانیه اعتبار دارد و بعد از گذشت این مدت، رمز جدید به شما نمایش داده میشود.
غیر فعال سازی برنامه رمزساز بانک سپه
با لمس گزینه غیرفعال سازی رمزساز در صفحه تنظیمات رمزساز وارد این صفحه می شوید.
در صورتی که مایل هستید تا دسترسی رمزساز شما بطور کامل در مرکز غیر فعال شود، از این گزینه استفاده کنید. در این حالت رمزهای تولید شده در سایر دستگاه های فعال سازی شده نامعتبر می باشند و گزینه مربوط به رمزساز از کلیه درگاه های مورد استفاده شما حذف می گردد.
برای این کار باید رمز ورود خود را وارد کنید، سپس کلید «تایید »را لمس کنید. در صورتی که مجدداً بخواهید از دستگاه رمزساز استفاده کنید باید به شعبه مراجعه کرده و درخواست رمزساز جدید کنید.
با لمس دکمه «بازگشت » به صفحه تنظیمات رمزساز برمی گردید. برای انجام غیرفعال سازی نیاز است به اینترنت دسترسی داشته باشید.
بیشتر بخوانید:
آموزش کامل دریافت رمز دوم یکبار مصرف بانک تجارت و نحوه کار با آن
آموزش کامل دریافت رمز دوم یکبار مصرف بانک مسکن و نحوه کار با آن
نحوه دریافت رمز دوم یکبار مصرف برای همه بانک ها + آموزش مرحله به مرحله
آموزش کامل فعال سازی و کار با رمز یکبار مصرف بانک حکمت ایرانیان
دیدگاه ها