رادیاتورهای پکیج
رادیاتورها در دنیای امروزی از لحاظ جنس بدنه به دو بخش تقسیم می شوند:
- رادیاتور پره ای یا آلومینیومی
- رادیاتور پنلی یا فولادی
مزایای رادیاتور آلومینیومی یا پره ای
جنس رادیاتورهای آلومینیومی از نوع آلومینیوم خشک می باشد، به علت وزن سبک، رادیاتور آلومینیومی به راحتی قابل نصب بر روی دیوار می باشد. امکان تعویض و اضافه نمودن پره در صورت خراب شدن و همچنین امکان تعمیر پره وجود دارد.
به علت آلومینیومی بودن جنس رادیاتور ضریب هدایتی بیشتری وجود دارد.
میزان گرمادهی رادیاتور پره ای بین 100 تا 135 کیلوکالری بر ساعت می باشد. البته رادیاتورهای آلومینیمی با میزان گرمادهی 220 کیلوکالری بر ساعت نیز موجود می باشد اما بر اساس درخواست مشتری فروش رادیاتور پره ای بین 100 تا 135 بیشتر می باشد زیرا قیمت رادیاتورها به صرفه تر می باشد.
معایب رادیاتور آلومینیومی یا پره ای
به علت گران بودن آلومینیوم قیمت رادیاتورها نیز گران می باشد. پس هزینه ی بالاتری باید پرداخت شود. در رادیاتور های پره ای احتیاج به هواگیری وجود دارد که هر چند مدت در میان باید هواگیری رادیاتور انجام شود.
رادیاتور های پره ای به نسبت رادیاتور پنلی گرما دهی کمتری دارند. به نسبت رادیاتور پنلی اگر بخواهید گرمای یکسانی بگیرید سایز بزرگتری دارند. برای نصب احتیاج به نصاب حرفه ای دارند زیرا احتمال شکستن رادیاتور های پره ای بسیار بالاست و نصب آن به دلیل سر هم بندی کردن هم زمان زیادی احتیاج دارد و هم سختر می باشد.
رادیاتورهای پره ای مصرف انرژی بیشتری دارند. گاز هیدروژن تولید می کنند که در صورت رسیدن این حباب ها به پمپ پکیج سبب خراب شدن پمپ می گردد.
مزایای رادیاتور پنلی یا فولادی
قیمت رادیاتور فولادی یا پنلی ارزانتر می باشد و هزینه نصب آن نیز به علت نصب آسان، کمتر می باشد و دوام و کیفیت بالای فولاد و مقاومت زیاد آن در برابر آب و رطوبت و زنگ زدگی این فلز را منحصر به فرد کرده است.
فولاد مورد استفاده در ساخت رادیاتور گریدهای مختلفی دارد و هر چه گرید بالاتری داشته باشد از کیفیت و عمر بالاتری برخوردار است. رادیاتور پنلی احتیاج به هواگیری ندارد و میزان گرما دهی آن نسبت به رادیاتور پره ای بیشتر است که باعث کاهش مصرف انرژی می گردد.
کوچک بودن سایز رادیاتور پنلی باعث انتخاب این رادیاتور در خیلی از منازل می شود.
فاکتور زیبایی یکی از مواردی هست که کاملا با سلیقه مصرف کننده ارتباط دارد و به همین دلیل نمی توان مقایسه ای در این مورد داشت اما با توجه به ساختار رادیاتور پنلی که به صورت یکپارچه هستند و بدون درز هستند شاید بتوان گفت با منازل مدرن امروز خانواده ها همخوانی بیشتری دارد.توجه به این نکته نیز دارای اهمیت است که از نظر بهداشتی، تمیز کردن رادیاتور پنلی به نسبت پره ای آسان تر است.
بیشتر بخوانید:
آشنایی با انواع رادیاتورهای پنلی
لیست قیمت انواع شوفاژ و رادیاتور در بازار
ضریب حرارتی بالاتر در رادیاتور پنلی و سازگاری فولاد رادیاتور که مانع خوردگی مس پکیج می شود.
از لحاظ گرمادهی هر متر رادیاتور پانلی فولادی 2000 کیلوکالری بر ساعت گرما تولید می کند، هر متر رادیاتور پانلی معادل 16 پره 125 کیلوکالری می باشد. هر پره دارای 5/8 سانتی متر طول می باشد پس cm136=8/5*16. بنابراین یک متر رادیاتور پنلی فولادی گرمای معادل cm 136 رادیاتور پره ای را داراست.
سازگاری رادیاتور پره ای و پنلی با پکیج دیواری
با توجه به مصرف بالای پکیج دیواری، اکثر مصرف کنندگان می خواهند بدانند رادیاتور پنلی یا پره ای با پکیج کارایی بهتری را دارند ؟
با توجه به اینکه جنس مبدل پکیج دیواری از مس می باشد، مس داخل مبدل با آلومینیوم داخل رادیاتور پره ای تشکیل پدیده پیل الکترولیتی را می دهد، که این موجب تولید مداوم گاز هیدروژن داخل رادیاتورها و مدار گرمایش می شود که عملا در رادیاتور پره نیاز مداوم به هوا گیری را ایجاد می کند.
البته ذکر این نکته نیز مهم است که این هوا گیری مداوم باعث پایین آوردن عمر مفید پمپ و منبع انبساط پکیج دیواری می شود. در نتیجه در صورت استفاده از پکیج دیواری انتخاب رادیاتور پنلی می تواند گزینه بهتری باشد.
علت تشویق بیشتر برخی فروشندگان و تولیدکنندگان به خرید رادیاتورهای فولادی پنلی چیست؟
یکی از دلایل آن تولید ساده تر و کم هزینه تر رادیاتور پنلی است. قیمت پایین تر ماشین آلات و مواد اولیه به تولید کنندگان این امکان را می دهد تا محصول خود را به قیمت مناسب تری روانه بازار نمایند.
و قطعا این مسئله سود بیشتری برای فروشندگان دارد و از این رو، فروشندگان سیستم های گرمایشی این رادیاتورها را به مشتریان خود پیشنهاد می دهند.
البته توضیحات بالا بر این مبنا نمی باشد که رادیاتور های آلومینیومی پره ای از رادیاتور های فولادی پنلی بهتر هستند و تنها در این مطلب سعی شد تا مقایسه ای بی طرف میان این دو نوع رادیاتور صورت بگیرد.
همان طور که مشاهده شد هر کدام از این رادیاتور ها مزایای خود را داشته و نهایتا ساختمان به دمای مورد نظر مصرف کننده می رسد. ضمن آنکه طبق مقایسه صورت گرفته، رادیاتورهای آلومینیومی مزایای بیشتری داشتند ولی باید به مسئله قیمت نیز توجه گردد.
رادیاتور آلومینیومی پره ای بهتر است یا رادیاتور فولادی پنلی ؟
با جستجو در فضای وب و یا پرسش از تولید کنندگان و فروشندگان این محصولات، متوجه خواهیم شد که پاسخ روشن و قانع کننده ای یافت نخواهد شد و دلایل آن نیز روشن است.
هر یک از افراد فوق در تلاش برای فروش محصول خود هستند و صرفا محصولی که موجود است و یا سود بیشتری دارد؛ به عنوان محصول با کیفیت تر معرفی می شود و این کار را برای انتخاب نوع رادیاتور برای مصرف کننده سخت می کند.
از نکات مثبت رادیاتورهای آلومینیومی پره ای باید به وزن سبک، تعادل در انتقال حرارت، یکنواختی دما در محیط و امکان تغییر در تعداد پره ها اشاره نمود و از ایراداتی که به این نوع رادیاتور وارد می شود؛ باید به هوا گرفتن رادیاتور، رسوب پذیری، طولانی بودن زمان گرم شدن رادیاتور و عدم سازگاری با پکیج شوفاژ دیواری اشاره کرد.
رادیاتور های فولادی پنلی نیز سرعت انتقال حرارت بیشتری دارند و به نسبت جرم خود، حرارت بیشتری منتقل می کنند. بیان این نکته خالی از لطف نیست که فولاد به مراتب قیمت مناسب تری نسبت به آلومینیوم دارد و همچنین نصب رادیاتورهای فولادی پنلی ساده تر و کم هزینه تر است.
فروشندگان و حتی برخی تولید کنندگان نیز بر این باورند که فلز فولاد، سازگاری بیشتری با فلز مس (جنس مبدل حرارتی در داخل پکیج شوفاژ دیواری از مس است) دارد. اما از نکات منفی این رادیاتور می توان به عدم مقاومت کافی در برابر زنگ زدگی، وزن زیاد، سرعت بالای از دست دادن حرارت، عدم یکنواختی دمای اتاق اشاره کرد.
بیشتر بخوانید:
لیست قیمت انواع شوفاژ و رادیاتور در بازار
لیست قیمت انواع رادیاتور برقی در بازار
رادیاتور چیست و چه کاربردی دارد ؟
دیدگاه ها