دلگرم
امروز: یکشنبه, ۰۲ مهر ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ ربيع الأول ۱۴۴۵ قمری و ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی
راز مرگ زنبور پس از نیش زدن مشخص شد

علت مرگ زنبور پس از نیش زدن چیست؟

راز مرگ زنبور پس از نیش زدن مشخص شد
12
زمان مطالعه: 3 دقیقه
چرا زنبور‌ها پس از نیش زدن می‌میرند؟ زنبور نر که معمولا وظیفه‌اش بارور کردن ملکه است، به علت نداشتن نیش، توانایی جمع‌آوری شهد و گرده را ندارد و تنها ۲۴ روز زنده می‌ماند.

آیا زنبور عسل پس از نیش زدن می‌میرد؟

حتما شنیده‌اید که می‌گویند زنبور فقط یک بار می‌تواند نیش بزند و بعد از نیش زدن می‌میرد. اما این باور چقدر درست است. در این مطلب به این سؤال پاسخ می‌دهیم که آیا زنبور عسل پس از نیش زدن می‌میرد یا نه.

زنبور یک بار نیش می‌زند یا چند بار؟

نیش زدن زنبور اتفاقی معمولی است و فقط باعث درد می‌شود اما گاهی نیش آن‌ها کشنده است. نیش زنبور وسیله‌ای دفاعی برای محافظت از کندو و زنبورهای نوزاد است. برخی از زنبورها پس از نیش زدن می‌میرند اما نه همه آن‌ها و بستگی به نوع زنبور دارد.

زنبورهای عسل بعد از نیش زدن می‌میرند اما خرزنبوران یا زنبورهای بزرگ، زنبورهای سرخ بی عسل و سایر زنبورها پس از نیش زدن همچنان می‌توانند زنده بمانند. در بین زنبورهای عسل و زنبورهای بی عسل فقط ملکه روی تخم‌ها می‌خوابد و سایر زنبورهای ماده از نیش خود برای دفاع دربرابر حشرات استفاده می‌کنند.

کندوهای زنبور عسل هم معمولا پوشیده از زهر این حشره‌اند. تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که عناصر ضد میکروبی در این سم وجود دارد و این خاصیت باعث می‌شود تا زنبورهای تازه به دنیا آمده از آلودگی‌های میکروبی در امان باشند.

چرا زنبور عسل پس از نیش زدن می‌میرد

مرگ این زنبور‌ها بعد از نیش‌زدن به دلیل نوع نیش آنهاست. نیش زنبور‌های کارگر خاردار است، به این معنی که پس از نیش زدن و ورود زهر به بدن موجوداتی که ساختار گوشتی دارند، نیش درمحل گزش گیر می‌کند و زنبور تمام تلاش خود را برای بیرون آوردن نیش خود می‌کند که این تلاش با پاره شدن شکم، در ‌‌نهایت منجر به مرگ زنبور پس از چند دقیقه بعد از گزش می‌شود.

این نوع از زنبورها پس از نیش زدن وقتی پرواز می‌کنند، دستگاه گوارش آنها شامل کیسه‌های سمی و شاخک‌های سوزنی نیش از شکم زنبور جدا شده و کنده می‌شود. زنبور عسل به همین دلیل و به علت پارگی شکم پس از نیش زدن می‌میرد. از این رو زنبور عسل فقط یک بار می‌تواند نیش بزند. همین اتفاق هم باعث شده تا همه زنبورها در کنار یکدیگر و به صورت گروهی زندگی کنند تا بتوانند از خودشان در برابر خطرات دفاع کنند.

همچنین بخوانید:

فواید نیش زنبور عسل برای بدن

علت و درمان بیماری های زنبور عسل

درمان گزیدگی نیش زنبور در منزل

علائم؛پیشگیری و درمان یبوست در زنبور عسل


این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.4 از 5 (12 رای)  


۱ دیدگاه
شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

رهپویان | ۳ سال پیش
ممنون از اینکه نام منبع را ذکر کرده اید.
0
1
hits