دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۵ دی ۱۴۰۳ برابر با ۱۳ رجب ۱۴۴۶ قمری و ۱۴ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی
آیا سفر به گذشته و آینده واقعا ناممکن است ؟
2
زمان مطالعه: 6 دقیقه
سفر به گذشته و آینده , سفر در زمان همیشه یکی از رؤیاهای بشر بوده است و عمر آن به قدمت تخیل انسان است. برای افرادی که عزیزی را از دست داده‌اند، سفر به گذشته و فرصت زندگی دوباره با او فراتر از یک رؤیاست.

تا به حال چقدر به این موضوع فکر کرده‌اید که به گذشته سفر کنید تا بتوانید اشتباهات خود را جبران کنید؟ یا چقدر دوست دارید آینده‌ی خود را ببینید که اگر برایتان راضی‌کننده نبود همین حالا فکری به حالش کنید؟ اگر سفر کردن به آینده یا گذشته به آسانی رزرو هتل در کیش یا اقامت در هتل های مشهد بود شما دوست داشتید به کدامیک سفر کنید؟

سفر در زمان همیشه یکی از رؤیاهای بشر بوده است و عمر آن به قدمت تخیل انسان است. برای افرادی که عزیزی را از دست داده‌اند، سفر به گذشته و فرصت زندگی دوباره با او فراتر از یک رؤیاست. سفر به آینده یا گذشته آن‌قدر برای بشر جذاب بوده که مضمون بسیاری از فیلم‌ها و داستان‌ها را به خود اختصاص داده است؛ اما این ایده همیشه در سطح رؤیا و تخیل بشر باقی می‌ماند؟

هربرت جورج ولز نویسنده و روزنامه‌نگار بریتانیایی حدود 125 سال پیش رمان علمی-تخیلی خود با نام «ماشین زمان» را منتشر کرد که بعدها دستمایه‌ی سریال‌ها و فیلم‎‌های زیادی شد. قهرمان رمان «ماشین زمان» با وسیله‌ای که ساخته به آینده می‌رود، آینده‌ای خیلی دور که در آن انسان‌ها دو دسته شده‌اند: انسان‌های ترسو و محافظه‌کار و انسان‌های نابینایی که از دسته‌ی اول تغذیه می‌کنند. قهرمان رمان در نهایت، با ماشین زمان خود به زمان حال برمی‌گردد و از آینده برای خود گلی به یادگار می‌آورد که هر هزار سال شکوفه می‌دهد.

شاید وقتی جورج ولز این رمان را می‌نوشت نمی‌دانست که تنها ده سال بعد از آن یک نابغه‌ی آلمانی، تخیل جورج را با نبوغ خود گره می‌زند و داستان سفر در زمان را یک قدم به واقعیت نزدیک می‌کند. نظریه‌ی نسبیت آلبرت انیشتین، فیزیک‌دان آلمانی، پاسخی به میل و تخیل انسان برای سفر به زمان بود.

آیا بشر می‌تواند به آینده سفر کند؟

انیشتین در نظریه نسبیت خاص اثبات کرد که افزایش سرعت یک جسم باعث می‌شود، زمان دیرتر و کندتر بر آن جسم اثر بگذارد؛ یعنی اگر جرمی بتواند با سرعت نور حرکت کند امکان سفر در زمان را برای خود مهیا کرده است. حتماً قضیه‌ی دوقلوها و نسبیت انیشتین را شنیده‌اید. تصور کنید یک دوقلوی همسان داریم که یکی از آن‌ها در خانه می‌ماند و دیگری با سرعتی نزدیک به سرعت نور به مدت 10 سال در یک ماهواره در فضا سفر می‌کند. وقتی قل دوم که در فضا سفر می‌کرده بعد از ده سال به خانه برمی‌گردد متوجه می‌شود برادرش تنها 10 سال پیر شده، در حالی که خود او حالا فردی کهنسال است. به این معنا که قل دوم به آینده پرتاب شده است. طبق این قانون اگر با حدود 86 درصد سرعت نور یک هفته سفر کنیم به صد سال آینده می‌رویم. دانشمندان می‌گویند از نظر فیزیک و ریاضیات سفر به آینده امکان‌پذیر خواهد بود!

آیا سفر به گذشته و آینده واقعا ناممکن است ؟

بازگشت به زمان نیاکان

شما هم از آن دسته آدم‌هایی هستید که همیشه می‌گویند کاش می‌شد به چند سال پیش برگردم تا فلان کار را انجام دهم یا برعکس، فلان کار ا انجام ندهم! همیشه شنیده‌ایم که گذشته، عبرت آدمی است و انسان باید از اشتباهات گذشته‌اش درس بگیرد! فکر کنید که می‌شد به گذشته برگشت و اشتباهات گذشته را یک به یک اصلاح کرد! حتی برای کسی که پدر یا مادر خود را از دست داده است بازگشت به گذشته و زندگی دوباره در کنار آن‌ها فراتر از آرزو خواهد بود! این رویایی‌ست که ذهن ایده آل طلب و کمال‌گرای بشر همواره در پی آن بوده است؛ اما با کمال تأسف باید بگویم که این رؤیا برای ممکن شدن با چالش‌هایی جدی روبروست و مهم‌ترین آن‌ها «پارادوکس پدربزرگ» است. تصور کنید شما توانسته‌اید به گذشته‌ی دور سفر کنید؛ جایی که پدربزرگ شما جوانی جویای نام است و می‌خواهد با مادربزرگتان ازدواج کند، نتیجه‌ی ازدواج آن‌ها تولد پدر شماست! حالا شما که در آن روزگارید و طی‌ اتفاقی پدربزرگ خود را می‌کشید! یا مانع ازدواج او با مادربزرگتان می‌شوید! در این صورت دیگر شما وجود نخواهید داشت و کسی که وجود ندارد نمی‌تواند سفر کند! البته فیزیکدانان سعی کرده‌اند با توجه به دنیاهای پارالل یا جهان‌های موازی به این چالش پاسخ دهند. بر اساس نظریه جهان‌های موازی، نه فقط یک دنیا که دنیاهای متفاوتی وجود دارد که در آن‌ها اتفاقات الزاماً با همان ترتیبی که در این دنیا رخ داده، رخ نمی‌دهد. پس طبق این نظریه وقتی در زمان سفر می‌کنیم می‌توانیم در جهان دیگری وجود داشته باشیم نه در آن جهانی که در آن هستیم. از نظر فیزیکدانان هزاران و بلکه میلیون‌ها جهان موازی وجود دارد که هر دخالت ما در بشر می‌تواند منجر به پدید آمدن جهانی جدید شود.

اما سؤال دیگری هم بر سر راه سفر در گذشته مطرح می‌شود که به اصل «واقعیت اکنون» معروف است. اصل واقعیت اکنون بیان می‌کند اگر بشر در آینده‌ای دور یا نزدیک سفر در زمان را برای خود امکان‌پذیر می‌کند پس باید در زمان حال یا سال‌ها و قرن‌های گذشته افرادی بودند که با قرائن و شواهد قابل پذیرش ادعا می‌کردند که از آینده به دوران ما سفر کرده‌اند؛ اما تا کنون چنین اتفاقی نیفتاده است.

گرچه رؤیای سفر به گذشته با قوانین فیزیک و دانش فعلی ما از قوانین طبیعت سازگار نیست اما حتی رؤیای آن جذاب و دوست‌داشتنی‌ست. تصور اینکه در یک سایت رزرو آنلاین هتل، یکی از گزینه‌های پیش روی شما رزرو هتل در عهد رنسانس باشد یا حتی دورتر از آن، بتوانید برای مدتی که خودتان انتخاب می‌کنید در اقامتگاهی در زمان حضرت مسیح زندگی کنید! شاید روزی در آینده، بشر به این دانش برسد که آیندگان با این تبلیغ روبرو شوند: «رزرو آنلاین هتل، یک اقامت تاریخی در کشتی نوح!»



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.5 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits