
ویژگیهای یک بالش خوب
خوابیدن روی یک بالش نامناسب می تواند سلامتی شما را به خطر اندازد و شما را به بیماری هایی نظیر تشدید سردردها، بی حس شدن شانه و بازو و خرخر کردن دچار کند. برای جلوگیری از درد کمر و گردن، تنها کافی است کافی است یک بالش بلند زیر سرتان قرار دهید.با دلگرم همراه باشید تا با یک بالش مناسب آشنا شوید.
بالش خواب
بیشتر ما روی بالش هایی می خوابیم که بسیار کثیف و قدیمی هستند. متخصصان خواب توصیه کرده اند که هر 12 یا 18 ماه یک بار، باید یک بالش جدید بخرید. اگر عمر بالش شما بیش از دو سال است، مطمئنا زمان تعویض آن فرارسیده است.نه تنها یک بالش کهنه وسیله ای مناسب برای برطرف کردن نیاز شما به خواب مناسب نیست، بلکه این بالش ارزش ابتدایی خود را نیز از دست داده است و می تواند کوله باری از مواد آلرژن مانند قارچ، کپک و گردوغبارهای بسیار ریز باشد که نیمی از وزن بالش کهنه شما را اشغال کرده اند.
خوابیدن روی یک بالش نامناسب می تواند سلامتی شما را به خطر اندازد و شما را به بیماری هایی نظیر تشدید سردردها، بی حس شدن شانه و بازو و خرخر کردن دچار کند. برای جلوگیری از درد کمر و گردن، تنها کافی است کافی است یک بالش بلند زیر سرتان قرار دهید.بالش مناسب به بالشی گفته میشود که بتواند هنگام خواب، قوس گردن ما را وقتی که به پشت میخوابیم، به خوبی پر کند.
این بالش باید به گونهای باشد که در صورت خوابیدن ما به پهلوها، بتواند به سادگی فاصله میان گردن و شانههایمان را پوشش دهد. با این حساب شاید بتوان گفت به طور کلی بالشهایی برای خوابیدن طولانیمدت شبانه مناسبترند که خیلی سفت نیستند و قابل فشرده شده هستند.انتخاب یک بالش خوب و مناسب، نقش بسیاری در خوابی راحت دارد زیرا بالش نامناسب سبب به وجود آمدن علائمی مانند سردردهای شدید و بی حس شدن شانه و بازو می شود اما سوال اینجاست که چه بالشی مناسب است؟
بالش سفت یا نرم؟ کوتاه یا بلند. متخصصان استخوان و مفاصل معتقدند یک بالش مناسب باید به اندازه ای سفت باشد که سر و گردن را با ستون فقرات به طور موازی قرار دهد، درست مانند وقتی که در حالت ایستاده هستیم.انتخاب یک بالش مناسب بستگی به خوابیدن افراد دارد. البته کسانی نیز به دلیل بعضی از علائم و بیماری ها و شرایط ویژه نیز باید از بالش هایی خاص استفاده کنند.
1) بالش نرم و سبک برای افرادی که روی شکم می خوابند مناسب است زیرا از فشار آمدن به گردن، جلوگیری می کند.
2) بالش متوسط و سفت، در شرایطی خوب است که سر در تماس با آن به جلو تمایل پیدا کند و نیز قوس بیشتری نسبت به سایر بالش ها داشته باشد. برای افرادی که به پشت یا طاق باز می خوابند این بالش بسیار مناسب است.
3) بالش نازک و سفت برای کسانی که به پهلو می خوابند بسیار مناسب است زیرا فضای خالی بین گوش و شانه را در این حالت پر می کند و بهترین تکیه گاه برای این افراد است. بهتر است بیشتر به پهلو یا پشت بخوابید زیرا خوابیدن به دمر می تواند مشکلاتی جدی برای کمر و ستون فقرات ایجاد کند.
و اما چه جنسی از بالش مناسب تر است؟
1) بالش هایی که از پَر، پُر شده است به نسبت نرم تر و البته گران ترند. شما اگر طرفدار بالشی سفت هستید، می توانید از بالش تمام پر یا مخلوط پر و کرک استفاده کنید. فقط اگر دچار حساسیت یا آلرژی هستید بالش پر را به شما توصیه نمی کنیم.
2) بالش هایی که از الیاف پلی استر پر شده اند، نازک و نرمند و قیمت مناسبی دارند ولی این گونه از بالش ها در اثر شست و شو دچار برآمدگی می شوند که می تواند برای گردن مضر باشد.
3) بالش های اسفنجی که بسیار نرم و گران هستند و شکل های منحنی مانندی دارند که پس از مدتی خوابیدن روی آن حالت سر را به خود می گجیرند ولی بالش های اسفنجی نیز پس از مدتی استفاده و شست و شو جمع می شوند. پس بهتر است پس از مدتی استفاده از بالش، برای راحتی و آسودگی بیشتر آن را عوض کنید.
جنس: فومی یا بادی؟
بالشهای طبی موجود، به 2 دسته فومی و بادی تقسیم میشوند که البته متخصصان توصیه میکنند اگر میخواهید از بالشهای طبی استفاده کنید بهتر است از انواع فومی آن استفاده کرده و بالشهای بادی را هنگام سفر که بحث کمبود فضا برای بستن بار سفر مطرح میشود، استفاده کنید. دلیل این توصیه هم به هوشمند بودن بالشهای طبی- فومی برمیگردد، چرا که این نوع بالش با تغییرات هوای محیط، تغییر حالت میدهد؛ یعنی اگر از یک بالش هوشمند دور گردن یا زیر سر خود استفاده کنید، آن قسمتی از بالش که گودی گردنتان را پُر میکند، برجسته میماند و سایر قسمتها (مخصوصا بخشی که وزن اصلی سرتان روی آن است) کمی فرو میرود و بعد از اینکه شما بالش را از زیر سر یا دور گردنتان برداشتید، کاملا به شکل اولیهاش بازمیگردد.
شکل: معمولی اما طبی
بالشهای طبی همان بالشهای سنتی خودمان هستند با این تفاوت که داخلشان به جای الیاف و پر و پنبه، از فوم استفاده شده است. سایز این بالشها 50×70 است و دارای رویه پنبهای هستند و وزنشان از 800گرم تا 1500گرم است. بهتر است هنگام خرید، میزان شکلپذیری بالش را امتحان کرده و ضدباکتری بودن یا نبودن آن را از فروشنده سؤال کنید. اگر برایتان سؤال شده که تفاوت این بالش با بالشهای معمولی چیست؟ بدانید تفاوتشان در صاف و یکتکهنبودشان است. این بالشها در قسمت پایینی کمی برآمدهتر از سایر بخشهایش است تا بتواند به راحتی گودی گردن را پوشش دهد.
یعنی این بالشها باید به قدری نرم باشند که بتوانند وقتی به پشت خوابیدهایم، قوس گردنمان را پر کنند و وقتی به پهلو میخوابیم، بتوانیم کمی آنها را به لبه بالایی تخت فشار دهیم و با زیاد کردن قطر قسمت پایینی آنها فاصله گردن تا شانههایمان را پوشش دهیم. در مورد بالشهای طبی هم باید گفت که برخی از انواع این بالشها دارای همین خاصیتهایی که گفتیم، حتی به شکل راحتتری، هستند و خوابیدن روی آنها باعث گردندرد یا حتی درد شانه نمیشود. اما برخی از آنها هم صرفا لقب طبی را به یدک میکشند و کار خارقالعادهای نمیکنند. با این وجود میتوان گفت راحتی هر فرد روی بالشی که میخوابد، میتواند معیار انتخاب بالش مناسب از نظر او باشد.
اگر گردن درد دارید
از بالشهای دورگردنی استفاده کنید. اگر مجبور هستید در طول روز با کامپیوتر کار کنید یا پشت فرمان بنشینید، این نوع بالش برای شما بهترین گزینه است. هنگام استفاده از این نوع بالش، سنگینی سر روی بالش میافتد و گردن مجبور به تحمل وزن سر نیست. البته نوع دیگری از این بالشهای u شکل وجود دارد که دور بدن قرار میگیرد و برای کسانی که گودی کمر داشته و مجبورند به پهلو بخوابند مناسب است.
اگر زانو درد دارید
برای افرادی که زانو درد دارند خوابیدن به پهلو باعث ساییدگی بیشتر زانوها و ایجاد درد شدید میشود. بالشتکهای مخصوص زانودرد، هنگام خواب بین زانوها قرار میگیرند و از ایجاد چنین دردهایی جلوگیری میکنند.
اگر باردار هستید
بیشتر خانمهای باردار بهخصوص در ماههای آخر بارداری خود به پهلو میخوابند و ممکن است بزرگی و سنگینی شکم باعث آزار آنها در طول مدت خواب شود. چاره مشکل این مادران باردار، استفاده از بالشهای بارداری است که برای قراردادن زیر شکم طراحی و تولید شدهاند و در بیشتر داروخانهها هم پیدا میشوند. البته بعد از زایمان هم میتوانید از این بالش بهعنوان بالش شیردهی و بعدتر برای آموزش نشستن به فرزندتان استفاده کنید.
اگر خر و پف میکنید
بله ! برای آسایش شما و اطرافیانتان هم تدابیری اندیشه شده و بالش مخصوص خرو پفیها ساخته شده است. اکثر بالشها برای مصرفکننده یا سفت است یا نرم، یا خیلی بلند و یا خیلی کوتاه. بالش ضدخروپف نرمی و سفتی متعادلی دارد و در ارتفاع استاندارد تولید شده است. وضعیت سر و گردن شما روی این بالش طوری است که تنفس شما بدون هیچ گرفتگی به راحتی انجام میگیرد.
بالشها را چطور بشوییم؟
تمام انواع بالشها را میتوان داخل ماشین لباسشویی انداخت و شست جز بالشهای پشمی و پنبهای. پشم و پنبه در اثر شستوشو داخل ماشین لباسشویی به هم میچسبند و بهاصطلاح، گولهگوله میشوند. برای شستن بالشهای پشمی و پنبهای باید پارچه رویی بالش را بشکافید و پشم و پنبه را جداگانه بشویید و پس از خشک شدن با دست آنها را از هم باز کنید و دوباره داخل پارچه بالش را با آنها پر کنید. بهتر است برای رهایی از شستن پردردسر بالشها، حتما روی آنها یک ملحفه ضخیم بیندازید و آن را هفتهای یکبار بشویید. در این صورت شستن بالش به سالی یکبار محدود میشود.
گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی
ووووووووووووووو
ووووووووووووووو
ووووووووووووووو
وووووووووون مرسیییییییییییی
یییییی
ولی به نظر من عادت مهمتره
یعنی ممكن بالش زیر سر یه نَفَر استاندارد نباشه ولی بهش عادت داره