دلگرم
امروز: جمعه, ۱۳ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۳۰ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۰۴ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
شرایط نگهداری کاسکو در خانه
2
زمان مطالعه: 9 دقیقه
نگهداری کاسکو ها در منزل با چه شرایطی باید انجام شود؟ کاسکوها پرندگانی باهوش و زیبا هستند. شرایط نگهداری کاسکو در خانه به مهیا کردن قفس، طریقه انتقال به قفس، غذا دادن و نکات دیگری برمی‌گردد که رعایت آن‌ها الزامی است.

مهم ترین نکته در نگهداری کاسکو

کاسکو، یکی از بهترین تقلید کننده های صدا در میان پرندگان است و می تواند شادی و خوشحالی را به خانه شما بیاورد. در اصل کاسکوها، پرنده هایی وحشی هستند؛ ولی انسانها دوست دارند به این پرنده ها آموزش دهند و کاسکو را به پرنده ای اهلی تبدیل کنند.

با آنکه کاسکوها پرنده هایی سرگرم کننده و جالب هستند، اما نمی توان زیاد به آنها اطمینان کرد؛ زیرا کاسکو پرنده ای غیرقابل پیش بینی است. کاسکو، پرنده ای قوی و پر از انرژی است. اگر این پرنده را خشمگین یا عصبانی کنید ممکن است شما را گاز بگیرد یا پنجه بکشد.

با این همه، نگهداری از کاسکو ارزشش را دارد که این سختی ها را تحمل کنید. کاسکوها از عقل و قدرت تفکر بالایی برخوردار هستند. آنها می توانند میزان صمیمیت افراد را تشخیص دهند و با یکی از افراد خانواده ارتباط عاطفی عمیقی برقرار کنند. این پرنده ها به قدری عاطفی هستند که دوری از این فرد و ندیدن او، برای کاسکو بسیار آزار دهنده است، تا جایی که می تواند منجر به حتی مرگ و بیماری کاسکو شود.

نکته نگهداری کاسکو در خانه

به همین دلیل، مهمترین نکته در نگهداری کاسکو، رفتارشناسی کاسکو و برخورد صحیح با کاسکو است.

کاسکوها انواع مختلفی دارند که هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خودشان را دارند. نگهداری کاسکو از جمله راه هایی است که هم شما را سرگرم می کند و هم برای شما درآمدزایی می کند. شما می توانید در خانه خود نیز اقدام به نگهداری کاسکو کنید.

نگهداری از کاسکو

نگهداری کاسکو در منزل

گفتیم که شما می توانید کاسکو را در منزل خود نگهداری کنید. برای این کار ابتدا لازم است پرنده را از مغازه های پرنده فروشی خریداری کند و به خانه خود بیاورید. برای خرید کاسکو، به مغازه های معتبر مراجعه کنید.

نکات زیر برای نگهداری کاسکو در منزل به شما کمک می کند :

  • وقتی کاسکو می خرید، قفس کاسکو را نیز خریداری کنید. قفسی که می خرید نباید آلوده باشد، زیرا این آلودگی به محیط خانه شما منتقل می شود.
  • بعد از خرید پرنده، او را در قفس بیندازید و پارچه سفیدی را روی قفس بیندازید و وقتی او را به خانه آوردید، پارچه را از روی قفس بردارید.
  • برای کاسکوی خود اسم مناسبی انتخاب کنید و هنگام رسیدگی به او و غذا دادن به پرنده، با محبت نامش را صدا بزنید.
  • قفس کاسکو را هرگز در معرض باد کولر یا بادی که از پنجره وارد می شود قرار ندهید.
  • قفس کاسکو را روی زمین قرار ندهید تا حشرات به دور پرنده جمع نشوند، بهترین ارتفاع برای نصب قفس کاسکو، 1.5 متر است.
  • در اوایل ورود کاسکو به خانه خود، قفس پرنده را در مکانی آرام قرار دهید که محل تردد زیاد افراد خانه نباشد، بهتر است کاسکو از دور، خانواده شما را ببیند تا به تدریج به شما عادت کند.
  • یک نفر باید مسئول اصلی رسیدگی به کاسکو باشد. در بیشتر مواقع، صاحب کاسکو مسئول آن است.
  • کارهایی نظیر فریاد کشیدن، دویدن، ترکاندن بادکنک و پرتاب کردن اشیا موجب ترس و استرس کاسکو می شود. پس شما باید این گونه کارها را انجام ندهید.
  • یک هفته پس از ورود کاسکو به محل جدید، می توانید با دستانتان به او غذا بدهید و به او بفهمانید که غذا را از دست شما بگیرد.
  • اگر قصد آموزش دادن به کاسکو را دارید، از خوراکی مورد علاقه او به عنوان جایزه استفاده کنید. بیشتر کاسکوها به سیب درختی، پسته، بادام و تخمه آفتابگردان علاقه دارند، هر زمان خواستید کاسکو را تشویق کنید، از این خوراکی ها به او بدهید.
  • در خانه خود، موسیقی را با صدای ملایم گوش دهید تا کاسکو اذیت نشود.
  • کاسکو را در مکان سرد و خشک قرار ندهید.
  • یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنید، دما و رطوبت مناسب برای نگهداری کاسکو است. در منزل خود باید شرایط مهم برای رشد و زندگی سالم کاسکو را فراهم کنید تا پرنده شادابی داشته باشید.

دما و رطوبت مناسب برای نگهداری کاسکو :

اکثر گونه های طوطی ها، به هوای گرم و مرطوب عادت دارند. وقتی رطوبت محیط زندگی کاسکو کم شود، با مشکلاتی از قبیل خارش پوست مواجه می شوند. همچنین کاهش رطوبت، میزان پر کنی کاسکوها را بیشتر می کند. تکان دادن بیش از حد سر، خارش دهان و بینی و عطسه کردن از جمله علائمی است که کاسکو موقع کم شدن رطوبت از خود بروز می دهد.

رطوبت نسبی ایده آل برای محیط زندگی کاسکو بین 30 تا 50 درصد است. برای افزایش رطوبت در منزل، می توانید از دستگاه های بخور استفاده کنید. دستگاه بخور سرد و دستگاه بخور گرم دو مدل دستگاه های بخور موجود در بازار هستند که می توانید از آنها استفاده کنید.

بهتر است دستگاه بخوری تهیه کنید که مجهز به رطوبت سنج باشد تا بتوانید رطوبت را میان 30 تا 50 درصد تنظیم کنید.کاسکوها را باید در برابر افت دما نیز محافظت کنید. دمای هوای محیط زندگی کاسکو نباید کمتر از 18 درجه سانتیگراد باشد، زیرا برای پرنده خطرناک است.

کاسکوها را حتی از بادهای سرد سریع و کوچک محافظت کنید تا مبتلا به بیماری هایی نظیر سرماخوردگی نشوند. در طول فصل زمستان، هوای منزل خود را با بخاری و دیگر وسایل گرمایشی گرم نگه دارید. همچنین حواستان به رطوبت داخلی محیط نیز باید باشد.

نگهداری از کاسکو

نگهداری کاسکو سخنگو :

قبل از نگهداری کاسکو سخنگو باید خوب به این قضیه فکر کنید و تمام مسئولیت نگهداری از این پرنده را بر عهده بگیرید. اگر زمان کافی برای مراقبت و نگهداری کاسکو سخنگو را ندارید، بهتر است این کار را شروع نکنید.

کاسکو سخنگو، موجودی اجتماعی است و به توجه زیادی نیاز دارد. اگر نتوانید به این پرنده توجه و محبت کنید، بعد از مدتی کسل و افسرده می شود. پرهای خود را می کند و رفتارهای خشونت آمیز از خود نشان می دهد. نگهداری کاسکو سخنگو برای افراد پرمشغله که دائم در سفر هستند یا وقت کمی را در خانه سپری می کنند توصیه نمی شود.

همه طوطی ها از جمله کاسکوها، همدم هایی خوب و مهربان هستند. اگر به خوبی از این پرنده های پرانرژی مراقبت کنید، انرژی خوب و نشاط آنها به شما منتقل خواهد شد. نگهداری کاسکو سخنگو برای افراد سالمند، بازنشسته و عاشقان کاسکو بسیار مناسب است و روحیه آنها را شاد نگه می دارد.

وقتی کاسکو سخنگو را به خانه آوردید از او انتظار نداشته باشید که خیلی سریع شروع به حرف زدن کند، معمولا کاسکوها زمانی حرف می زنند که با محیط جدید کاملا انس گرفته باشند و از اعضای خانواده خجالت نکشند. هوش کاسکوهای سخنگو باهم متفاوت است.

بعضی از کاسکوها هرگز نمی توانند صدای انسان را تقلید کنند، در حالی که انواع دیگری از کاسکوها هستند که می توانند هر روز یک کلمه جدید یاد بگیرند و بر زبان بیاورند.

قار کشیدن و سوت زدن برای کاسکوهای تازه خریداری شده کاملا عادی و طبیعی است. در روزهای ابتدایی ورود کاسکو، بیشتر اوقات شنیدن قار کشیدن او خواهید بود. این موضوع به این دلیل است که پرنده هنوز احساس ناامنی دارد و خوی وحشی او قوت بیشتر فعال شده است.

نگهداری کاسکو دم قرمز :

طوطی های خاکستری یا کاسکوها دو نژاد اصلی به نام «کنگو» و «تیمنه» دارند. کاسکوهایی که انتهای دم آنها سیاه است، به کاسکوهای تیمنه شهرت دارند و کاسکوهایی که انتهای دمشان قرمز است، به کاسکوی قرمز معروف هستند.

طول بدن کاسکو دم قرمز، 30 تا 35 سانتی متر است؛ در حالی که طول بدن کاسکوی دم سیاه حدود 25 سانتی متر است. کاسکوی دم سیاه در ایران به دم شرابی و دم شکلاتی نیز معروف است. هم کاسکو دم سیاه و هم کاسکو دم قرمز پرطرفدار هستند؛ اما کاسکوی دم قرمز به دلیل بزرگتر بودن جثه و قرمزی رنگ دمش، طرفداران بیشتری دارد.

کاسکو دم قرمز، پرنده ای بسیار باهوش است و هوش آن با هوش بچه های 4 ساله برابری می کند. کاسکو دم قرمز، قدرت زیادی در برقراری ارتباط با دیگران دارد و می تواند از طریق صحبت کردن با افراد، با آنها ارتباط برقرار کند. کاسکو دم قرمز، نسبتا آرام است و کمتر جیغ می زند. برای اهلی شدن کاسکو دم قرمز باید صبور باشید. وقتی این پرنده اهلی شد، می توانید آموزش دادن به او را شروع کنید.

مشکلات و مضرات نگهداری کاسکو :

با اینکه کاسکوها پرندگانی باهوش و عاطفی هستند، اما نگهداری آنها مشکلات خاص خودش را دارد. مشکلاتی مانند:

  • کاسکوها، پرنده هایی پر سروصدا هستند. سروصدای این پرنده ها می تواند شما را اذیت کند و مزاحم استراحت شما شود.
  • نگهداری از کاسکو، محیط خانه شما را شلوغ و کثیف می کند. وقتی کاسکو را در منزل نگهداری می کنید، باید به ریختن پرهای آنها و پخش شدن دانه هایشان در قفس و در کف خانه عادت کنید؛ زیرا کاسکوها عادت به پخش کردن دانه هایشان دارد.
  • برای کاسکوها، علاوه بر دانه ها یا محصولات آماده باید خودتان نیز غذا آماده کنید. مثلا برای آنها تخمه آفتابگردان بشکنید، میوه ها و سبزیجات را برایشان خرد کنید و کارهای مشابه را برایشان انجام دهید. این موضوع ممکن است برای شما وقت گیر باشد.
  • نگهداری از کاسکو هزینه بردار است؛ زیرا شما باید برای تهیه قفس، دانه های خوراکی و اسباب بازی های او پول خرج کنید. گاهی اوقات این هزینه ها بسیار زیاد می شود.
  • احتمال بروز حساسیت و بیماری از طریق نگهداری این پرنده ها وجود دارد.
  • منقار پرنده ممکن است روی دیوارهای خانه شما خراش بیندازد یا مبل و لباسهای شما را سوراخ کند.
  • وقتی کاسکو عصبانی می شود، اقدام به گاز گرفتن و پنجه کشیدن می کند؛ در نتیجه خانه هایی که در آن بچه های خردسال وجود دارد، باید بسیار مراقب این قضیه باشند.

همچنین بخوانید:

نحوه تشخیص نر یا ماده بودن کاسکو

علت و درمان پرکنی طوطی کاسکو

نکاتی برای قبل از خرید کاسکو

۱۳ بیماری شایع در طوطی سانان و درمان آن + فیلم



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits