
کاهش خطر ابتلا به سرطان رحم ، را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم قرار داده ایم , با مجله دلگرم همراه باشید.
کاهش خطر ابتلا به سرطان رحم
رحم یک عضو عضلانی در لگن است که مانند حفره ای در میانه بدن قرار گرفته و توسط بافتی به نام آندومتر پوشیده شده است. تا قبل از یائسگی هر ماه اندومتر ساخته شده و در دوره قاعدگی از بدن خارج می شود.
سرطان رحم ممکن است به علت تغییرات در سلول های اندومتر در طول چند سال قبل یا بعد از یائسگی بروز کند. سرطان رحم نباید با سرطان دهانه رحم که یک نوع سرطان کاملا متفاوت است اشتباه گرفته شود.
علل سرطان رحم چه چیزهایی هستند؟
هنوز به طور قطعی مشخص نشده است که علت رشد و سرطانی شدن سلول های غشای مخاطی چه چیزی است. برخی عوامل خطر وجود دارند که باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان رحم می شوند و اضافه وزن یکی از آنهاست.
بچه دار شدن باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان رحم می شود و از طرفی تجویز صحیح درمان جایگزینی هورمونی (HRT) نمی تواند باعث ایجاد سرطان رحم شود.
سرطان رحم در زنان زیر 30 سال به ندرت بروز می کند و به مراتب در زنان بالای 60 سال شایع تر است.
پژوهش محققان امپریال کالج لندن نشان میدهد قهوه علاوه بر نشاط زنان میتواند خطر ابتلا به سرطان مخاط رحم را نیز کاهش دهد.
محققان با استفاده از اطلاعات 456 هزار زن و بررسی عادات غذایی دو هزار و 800 نفر از آنها که مبتلا به سرطان مخاط رحم بودند،
دریافتند زنانی که روزانه حدود چهار فنجان قهوه در روز مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک فنجان قهوه مینوشند، 18 درصد در معرض خطر کمتری برای ابتلا به این سرطان قرار دارند.
البته محققان میگویند به دست آمدن این نتایج دور از انتظار هم نبوده چرا که با یافتههای پژوهشهای قبلی در تطابق است اما مقایسه این پژوهشها با یکدیگر میتواند اطلاعات بیشتری را در اختیار محققان قرار دهد
. در این تحقیق، تاثیر 84 ماده غذایی در ابتلا به سرطان مخاط رحم مورد بررسی قرار گرفت که از آن میان، قهوه نسبت به سایر مواد غذایی برتری داشت اما رابطه یاد شده را نمیتوان علت و معلولی دانست بلکه تنها وجود یک رابطه را نشان میدهد.
علاوه بر این، هنوز علت نقش قهوه کاملا مشخص نشده بلکه احتمال میرود که قهوه میزان استروژن بدن را کاهش داده و تعادل هورمونها را تغییر میدهد. در واقع اگر تعادل بین استروژن و پروژسترون بیشتر به سوی استروژن پیش برود، خطر سرطان مخاط رحم افزایش مییابد.
اضافه وزن، قاعدگی پیش از 12 سالگی و یائسگی با تاخیر نیز میتواند از عوامل خطر بروز این سرطان باشد.محققان خاطرنشان کردهاند که نباید از آنتی اکسیدانهای قهوه نیز غافل شد زیرا باعث جلوگیری یا کند شدن آسیب سلولی میشوند.
به علاوه به نظر نمیرسد که تاثیر قهوه بر بیماری ذکر شده را بتوان به کافئین موجود در آن نسبت داد چرا که پژوهشها تاثیر سایر خوردنیهای کافئیندار نظیر کاکائو را بر این سرطان مرتبط ندانستهاند.
این پژوهش در مجله "Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention" منتشر شده است.
دیدگاه ها