دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
۱۰۰ میلیون ستاره در تصویر ۱.۵ میلیارد پیکسلی از کهکشان آندرومدا
2
زمان مطالعه: 2 دقیقه
100میلیون ستاره در تصویر ۱.۵ میلیارد پیکسلی از کهکشان آندرومدا- 100میلیون- ستاره -کهکشان- آندرومدا- کهکشان آندرومدا

تلسکوپ هابل تصویر واضح و فوق‌العاده باکیفیتی را از کهکشان آندرومدا تهیه کرده است؛ این تصویر، با کیفیت‌ترین و عظیم‌ترین تصویر از کهکشان آندرومدا است.

تصویرِ پانارومایی که در ادامه مشاهده می‌کنید توسط دوربین‌های فوق‌ِ پیشرفته‌ی کارگذاشته در تلکسوپ هابل تهیه شده است تا از طریق آن، دانشمندان بتوانند روی کهکشان آندرومدا تحقیق کنند.

 میلیون ستاره در تصویر ۱.۵ میلیارد پیکسلی از کهکشان آندرومدا

آنچه در تصویر کهکشان مشاهده می‌کنید، شامل ۱۰۰ میلیون ستاره در طول ۴۰ هزار سال نوری در فضا است. این میلیون‌ها ستاره در کهکشانی قرار دارند که حدود ۲.۵ میلیون سال نوری از کهکشان ما فاصله‌ دارد. آندرومدا بزرگ‌ترین کهکشان از گروه کهکشانی محلی است که شامل راه شیری، آندرومدا، سه‌تکه و ۳۰ کهکشان کوچک‌تر است.

100میلیون ستاره در تصویر ۱.۵ میلیارد پیکسلی از کهکشان آندرومدا

نخستین رصد ثبت‌شده از کهکشان آندرومدا، در سال ۹۶۴ میلادی توسط منجم ایرانی، عبدالرحمان صوفی انجام گرفت که از آن به عنوان «ابر کوچک» نام برد.

اولین توصیف از جرم بر پایه رصد تلسکوپی، توسط منجم آلمانی به نام سیمون ماریوس در سال ۱۶۱۲ انجام شد. شارل مسیه سال ۱۷۶۴ این جرم را در فهرست خود تحت نام M31 دسته‌بندی کرد و به طور غلط کاشف آن را ماریوس نامید در صورتی که عبدالرحمان صوفی پیش از او به وجود این کهکشان پی برده بود.

سال ۱۷۸۵ منجمی به نام ویلیام هرشل یک منطقه قرمز رنگ کم فروغی را در هسته M31 ثبت کرد. او این جرم را سحابی بزرگ نامید. اطلاعات بیشتر در این باره در ویکی‌پدیا ...

 100میلیون ستاره

این تصویر ۱.۵ میلیارد پیکسلی آنقدر بزرگ است که برای دیدن آن در سایز واقعی نیاز به ۶۰۰ تلویزیون فول‌اچ‌دی در کنار یکدیگر است.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits