دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ برابر با ۱۷ ذو القعدة ۱۴۴۴ قمری و ۰۷ ژوئن ۲۰۲۳ میلادی
حکم شرعی لیفت و لمینت مژه چیست ؟
5
زمان مطالعه: 5 دقیقه
حکم شرعی لیفت و لمینت مژه از نظر مراجع این است که اگر موادی که در آرایش استفاده می‌شود، بر روی پوست حجمی ایجاد کند برای وضو و غسل اشکال دارد و باید موقع وضو یا غسل، بصورت کامل پاک شود.

حکم شرعی لیفت و لمینت مژه

حکم شرعی لیفت و لمینت مژه چیست ؟ آیا لیفت و لمینت مژه باعث نرسیدن آب وضو و غسل به پوست صورت می‌شود؟ مراجع در مورد خود این عمل اتفاق نظر دارند که هیچ اشکالی ندارد اما چیزی که موجب سؤال می‌شود این است که آیا پس از انجام لیفت و لمینت مژه، وضو گرفتن و انجام غسل دچار مشکل می‌شود یا خیر؟

مراجع هر کدام به روشی به این سؤال پاسخ داده‌اند، اما چیزی که بر سر آن اتفاق نظر دارند این است که فرد در هنگام وضو یا غسل باید یقین پیدا کند که آب وضو و غسل به تمام اعضایی که باید، می‌رسد. در ادامه این مطلب، قصد بررسی دقیق نظر مراجع تقلید را در این خصوص را داریم.

لیفت مژه چیست ؟

به منظور پرپشت کردن و تقویت مژه از دو ماده کراتین و مکمل ویتامین استفاده می شود. لیفت مژه در واقع رنگ کردن مژه با مواد، ایجاد حالت مناسب برای مژه و فر کردن آن می باشد. در این متد، مژه شما از پایه فر خواهد شد. لذا طول مژه بیشتر می شود و مژه بلند می گردد.

در این روش از ابزار شیمیایی و مضر استفاده نمی شود و همین فایده می تواند دلیل محبوبیت این متد باشد. خانم های شیرده و باردار نیز می توانند برای زیبایی مژه از این روش استفاده کنند. در متد لیفت مژه، مژه شما به شکل طبیعی و ملایم حالت می گیرد.

ضمن اینکه بلندتر و تیره تر می شود. قطعاً داشتن چهره ای با مژه های تیره و بلند می تواند هر کسی را زیبا کند. ضمن اینکه این روش جایگزینی خوبی برای فرمژه است.

فرمژه به دلیلی عملکرد نامناسب، مژه را از ناحیه کمر می شکند و در صورت استفاده مستمر ممکن است باعث ریزش مژه شود. حال اینکه با لیفت مژه می توانید به مدت زیادی از فر مژه راحت شوید

لمینت مژه چیست ؟

بعد از لیفت، عده ای اقدام به رنگ کردن و افزایش ضخامت مژه می کنند که به آن لمینت می گویند. در این روش با کراتین و ویتامین های مکمل مژه تقویت می شود. این متد بر روی مژه بین ۲ هفته تا ۳ ماه حفظ می شود.

لمینت مژه در طی یک روز و در چند مرحله انجام می شود. مواد قرار گرفته بر روی مژه از جنس کراتین هستند. لمینت مانند ریمیل بر روی مژه عمل می کند. یعنی مژه های شما را ضخیم، بلند و تقویت می کند.

نظر مراجع تقلید درباره حکم شرعی لیفت و لمینت مژه

چنانکه گفته شد، در غسل و وضو، شرط واجب آن است که آب غسل یا وضو به همه قسمت‌ها برسد و اگر این عمل انجام نشود، غسل یا وضو باطل است. همچنین این نکته را در خاطر داشته باشید که استفاده از بسیاری از وسایل آرایشی بلامانع است، ولی پس از استفاده از آن‌ها، انجام دادن احکام دینی تا حدودی دشوار می‌شود.

از جمله این وسایل آرایشی می‌توان به لاک ناخن اشاره کرد که استفاده از آن حلال است، اما برای وضو گرفتن بنا به نظر برخی از مراجع محترم، نیاز به پاک‌شدن از روی ناخن دارد.

نظر مراجع تقلید درباره حکم شرعی لیفت و لمینت مژه به شرح زیر است:


۱. نظر آیت الله خامنه‌ای درباره حکم لیف و لمینت مژه

وجود هرگونه مانعی روی پوست، طوری که مانع رسیدن آب به اعضای وضو و غسل شود، وضو و غسل را باطل می‌کند. حالا اگر از مواد یا ابزاری استفاده شود که روی مژه یا پوست حجمی ایجاد کند که مانع رسیدن آب وضو و غسل باشد، بنابراین وضو و غسل باطل می‌شود.


۲. نظر آیت الله جوادی آملی درباره حکم لیف و لمینت مژه

چنانچه این مواد طوری با پوست درگیر شود که باعث ایجاد یک لایه روی پوست شود یا اینکه این مواد چرب باشد، برای وضو و غسل اشکال دارد، اما زمانی که با موادی مثل مواد کراتینه یا رنگ این عمل صورت گیرد اشکالی ندارد، زیرا که این مواد صد در صد حالت روغنی ندارند.


۳. نظر آیت الله سیستانی درباره حکم لیف و لمینت مژه

در صورتی که مواد استفاده شده رنگ باشد و جسمیت نداشته باشد اشکالی ندارد، اما اگر این مواد جسمیت داشته باشد وضو و غسل را باطل می‌کند. این بدان معناست که اگر این مواد باعث ایجاد پوسته‌ای روی مژه شده و مانع رسیدن آب شود، وضو و غسل را باطل می‌کند.


۴. نظر آیت الله مکارم شیرازی درباره حکم لیف و لمینت مژه

در صورتی که وسیله‌ای مثل ژل باشد که مانع رسیدن آب به اعضای وضو و غسل شود اشکال دارد، اما اگر این تغییر حالت مژه به وسیله حرارت باشد اشکالی ندارد.


۵. نظر آیت الله وحید خراسانی درباره حکم لیف و لمینت مژه

اگر چیزی روی خود مژه نباشد و این تغییر حالات و تغییر رنگ مژه به وسیلۀ موادی باشد که این مواد مانع رسیدن آب به خود مژه می‌شود برای وضو و غسل اشکال دارد.

نظر عموم مراجع تقلید، درباره این مسئله وابسته به یک شرط است: اگر موادی که در آرایش استفاده می‌شود، بر روی پوست حجمی ایجاد کند (حجم مواد چرب یا ...) برای وضو و غسل اشکال دارد و باید موقع وضو یا غسل، بصورت کامل پاک شود.


بیشتر بخوانید :

حکم شرعی لیسیدن و خوردن آلت همسر از دیدگاه اسلام

حکم شرعی ازدواج سفید در ایران چیست ؟

حکم ناخن بلند در وضو و نماز چیست؟



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.6 از 5 (5 رای)  


    دیدگاه ها
    اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !