دلگرم
امروز: جمعه, ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ برابر با ۱۲ ذو القعدة ۱۴۴۴ قمری و ۰۲ ژوئن ۲۰۲۳ میلادی
آیا تقلب روزه را باطل می کند ؟
7
زمان مطالعه: 3 دقیقه
تقلب در زمان روزه داری چه حکمی دارد ؟ تقلب روزه را باطل می کند ؟ تقلب چه حکمی دارد ؟ برای رسیدن به سوالات خود درباره روزه و تقلب با ما همراه باشید .

تقلب کردن روزه را باطل می کند ؟

اگر روزه‌دار با التفات به اینکه روزه دارد عمداً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه او باطل می‌شود، چه خوردن و آشامیدن آن چیز معمول باشد مثل نان و آب، چه معمول نباشد، مثل خاک و شیره درخت، و چه کم باشد، چه زیاد، حتی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و دوباره به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو برد، روزه باطل می‌شود، مگر آنکه رطوبت مسواک آن‌قدر اندک باشد که در آب دهان از بین رفته حساب شود.

حال که فصل امتحانات و ماه رمضان است تقلب در امتحانات میتواند روزه را باطل کند ؟

تقلب در امتحانات روزه را باطل نمی کند ولی تقلب کردن در شأن مسلمان نیست و حرام است.

حکم تقلب در امتحان چیست ؟

تقلب در امتحانات چه حکمی دارد؟

نظر تمامی مراجع: تقلب در امتحان، غیرقانونی و حرام است.

بعضى از بچه ها که سنشان کم است و در امتحانات تقلب مى کنند و یا کسانى که عمدا تقلب مى کنند، حکمشان چیست؟

آیت الله بهجت: زمینه سازى شود تا اطفال ـ هر چند تکلیف ندارند ـ به این کار عادت نکنند و افراد بالغ هم ـ در صورتى که تضییع حق دیگرى در آن باشد گناه کار هستند.

اگر دانش آموز یا دانشجویی در امتحانات با تقلب نمره قبولی کسب کند و به مرحله ی بالاتر برود و از مزایای آن استفاده کند، حکم استفاده از این مزایا چیست؟

آیت الله خامنه‌ای: تقلب حرام است، ولی اگر تخصص و مهارت لازم را برای کاری که برای آن استخدام شده دارد و مقررات استخدام رعایت شده، استخدام و دریافت حقوق اشکال ندارد.

آیت الله فاضل لنکرانی (ره): مشکل است، شرعاً نمی تواند از این مزایا استفاده کند.

آیت الله بهجت: باید جبران کند آن درس را.

آیت الله صافی گلپایگانی: تقلب در هر امری جایز نیست.

آیت الله مکارم شیرازی: در صورتی که در یکی دو ماده ی درسی تقلب کرده باشد، هرچند کار خلاف کرده، ولی مدرک گرفته شده و ادامه ی تحصیل و استخدام با آن مدرک اشکال ندارد.

تقلّب در سرجلسه امتحان، چه طرف دوّم راضى نباشد و چه طرفین راضى باشند.آن هم درمدرسه یا مکانى که توسط بیت المال مسلمین هزینه مى شود، چه حکمى دارد؟

آیت الله مکارم شیرازی: تقلّب در امتحانات جایز نیست، خواه در اماکن مربوط به بیت المال باشد یا اماکن دیگر و خواه طرفى که از او مى گیرد راضى باشد یا نه، ولى تقلّب در انجام تکالیف، زیانش متوجّه خود اوست و در صورتى که در نمره هاى امتحانى تأثیرى نداشته باشد، حرام نیست، مگر این که بگوید خودم نوشته ام که از باب دروغ حرام مى شود

اگر استاد امکان تقلب را فراهم کند، مثلاً حین امتحان از جلسه کاملاً خارج شود، نوشتن از روی کتاب اشکال دارد؟

تقلب در امتحان، به هر شکل ممکن حرام است.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.4 از 5 (7 رای)  


دیدگاه ها
اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !