به گزارش دلگرم به نقل از همشهری، بیش از 6میلیون خانوار در ایران مستأجرند و از این میزان بالغ بر 2میلیون نفر متقاضی دریافت وام کمکودیعه بودهاند که فقط 606هزار نفر از آنها موفق به دریافت وام شدهاند. بر همین اساس، از زمان شیوع کرونا به بعد، سیاست پرداخت تسهیلات کمکودیعه به مستأجران واجد شرایط بهعنوان یک قشر آسیبپذیر در دستور کار دولتها قرار گرفت و هر سال با تعیین منابع اختصاصی این موضوع، شرایطی برای حمایت از این مستأجران فراهم میشود، گرچه در عمل میزان موفقیت طرح و اعطای تسهیلات همچنان کمتر از رقمی است که بتواند مشکل کل این قشر را برطرف کند.
شرایط پرداخت وام ودیعه مسکن در آخرین بخشنامهای که بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات کمکودیعه مسکن ابلاغ کرده است این تسهیلات فقط به متقاضیان متأهل یا زنان مجرد بالای 35سال و مردان بالای 45سال پرداخت میشود و اولویتبندی متقاضیان باید بر مبنای تصویبنامه هیأت وزیران انجام شود. طبق این مصوبه، اولویت پرداخت این تسهیلات، بهترتیب، خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی، زنان سرپرست خانواده، خانوادههای دارای 3فرزند و بیشتر، زوجهای جوان و خانوارهای دهکهای پایین درآمدی هستند.
چطور وام ودیعه بگیریم؟ در کنار معیارهای مربوط به اولویتبندی خانوارها و شرایط سنی مجردان برای دریافت وام ودیعه مسکن، متقاضی این تسهیلات باید دارای اجارهنامه جاری با کد رهگیری از بنگاه املاک یا سامانه خودنویس باشد.
همچنین متقاضی باید اطلاعات اقامتگاه استیجاری خود را در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت کرده باشد تا امکان ثبت درخواست وام کمکودیعه مسکن در سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به نشانی saman.mrud.ir را پیدا کند.
اخذ وام ودیعه در صورت نداشتن کد رهگیری مستأجرانی که قرارداد اجاره دستنویس یا فاقد کد رهگیری دارند یا قرارداد سالهای قبل را بهصورت دستی تمدید کردهاند باید قرارداد خود را در سامانه خودنویس ثبت و کد رهگیری دریافت کنند. دریافت کد رهگیری در این سامانه رایگان است و مؤجر و مستأجر میتوانند خودشان بدون دخالت بنگاه نیز این کار را انجام دهند. پس از این اقدامات، مستأجر با ورود به سامانه حمایتی وزارت راه و شهرسازی از بخش تسهیلات ودیعه درخواست خود را ثبت میکند و بعد از پایش اطلاعات، در صورت واجد شرایط بودن، از طریق پیامک برای تعیین بانک فراخوان میشود و بعد از تعیین مبلغ درخواستی و انتخاب بانک، ادامه کار را در بانک انجام میدهد. مستأجرانی که فرم جیم آنها سبز است، یعنی تاکنون از حمایتهای دولتی حوزه مسکن استفاده نکردهاند و از سال95 ملک مسکونی به نام آنها ثبت نشده، واجد شرایط دریافت وام ودیعه هستند. همچنین متقاضیانی که در سالهای قبل وام ودیعه گرفتهاند مشمول دریافت دوباره این تسهیلات نیستند، مگر اینکه تسویه تسهیلات قبلی آنها در بانک ثبت شده باشد.
نکته
اگر بنگاه قرارداد امسال را بدون کد رهگیری برای شما نوشته است، باید در ازای دریافت 10 درصد مبلغ حق کمیسیون قرارداد بهعنوان مالیات ارزش افزوده، برای شما کد رهگیری بگیرد.اگر قرارداد قدیمی است که به صورت دستی تمدید شده و کد رهگیری آن بیاعتبار است، ممکن است بنگاه برای ثبت آن کل حق کمیسیون را بگیرد یا روی رقمی با شما توافق کند. ثبت قرارداد اجاره و دریافت کد رهگیری در سامانه خودنویس رایگان است و موجر و مستأجر با هم میتوانند قرارداد خود را ثبت کنند.
رماییدمن چه کنم.باتشکر