ارزش آفرینی در کسب و کار چیست و چطور ایجاد می شود؟
ارزش آفرینی در کسب و کار یکی از مفاهیم اساسی محسوب می شود بخصوص در ابتدای راه اندازی یک کسب و کار نوپا می تواند بعنوان یک شاخص کلیدی سازمان مطرح شود و برای مشتریان ارزش ایجاد کند. ارزش آفرینی در کسب و کار با در نظر گرفتن برخی عوامل در سازمان، در ایجاد اعتبار برند شما تاثیری زیادی دارد.
در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که منظور از کارهای ارزش آفرین چیست؟ و چطور می توان به ارزش آفرینی در کسب و کار پرداخت. به طور کلی با شناخت ارزش های کلی سازمان به طراحی مسیر شغلی خود پرداخته و با تمرکز بر اصول مبتنی بر این ارزش ها تصمیمات و اقدامات اساسی را در سازمان و کسب و کارتان اجرا کنید.
منظور از کارهای ارزش آفرین چیست؟
ارزش آفرینی در کسب و کار از طریق کسب اعتبار بدست می آید. ارزش آفرینی در خدمات و محصولات مربوط به کسب و کار اعمال می شود و شما با هدف ارزش آفرینی و ایجاد ارزش جدید به ارائه محصولات و خدمات جدید می پردازید. به طور مثال شما به عنوان یک تولید کننده کالا از طریق تولید آن کالای خاص با پاسخگویی به نیازهای مشتریان ارزش آفرینی کرده اید؛ اما برای حضور دائم در بازار رقابتی مربوط به محصولات و خدماتتان نیاز به ارزش آفرینی نو و خاص هستید و با تکیه بر آن ارزش و ویژگی جدید موفق به حضور فعال در بازار رقابتی و جذب مشتریان شوید.
برای درک این مسئله دو شرکت تولید کننده گوشی موبایل را در نظر بگیرید. شرکت شماره یک تلفن همراه با ویژگی ها و امکانات معمول را به عنوان محصول عرضه می کند؛ اما شرکت شماره دو علاوه بر ویژگی های عمومی محصول، امکانات ویژه ای هم در گوشی همراه در نظر گرفته و با توجه به آپشن هایی که در نظر گرفته، تلفن همراه را با قیمت بالاتری عرضه می کند.
از نگاه مشتریان محصول شرکت شماره دو به دلیل ارزش آفرینی که داشته شایسته پرداخت هزینه بالا برای خرید هست. این ارزش آفرینی در کسب و کار می تواند با ایجاد یک امکان اختصاصی باشد برای کاربردی تر شدن کالا، استفاده راحت از کالا یا انتقال احساس بهتر و مثبت تر به مشتری باشد.
پس شما بعنوان شرکت تولید کننده یا ارائه دهنده خدمات با ارزش آفرینی و هر چیزی که ارزش تلقی شود احساس رضایت را به مشتریان منتقل می کنید و درنتیجه موجب کسب اعتبار برای برند و ارزش آفرینی در کسب و کار خواهید شد.
چگونه ارزش ایجاد کنیم؟
ایجاد ارزش در کسب و کار از اصول اولیه سازمان بشمار می رود و مشاغل برای ورود موفق به عرصه بازارایابی همیشه در پی ارزش آفرینی به مشتریان خود هستند. مشتریان از طریق ارزشی که ایجاد کرده اید شما را می شناسند و در ذهنشان ماندگار خواهید شد. از طرقی ارزش آفرینی موجب رشد و رونق کسب و کارتان می شود.
ارزش در کسب و کار از طریق ارائه محصول با کیفیت، ارائه امکانات جدید و پیشرفته با در نظر گرفتن استانداردها و اصول بازار رقابتی صورت می گیرد و با رعایت اصل اساسی گام مهمی در ارزش آفرینی کسب و کار برمی دارید. بسیاری از شرکت هایی که بازار محصولات و خدمات یکسانی دارند برای رقابت با رقبا روی خدماتی که ارائه می دهند زمان بیشتری می گذارند و از طریق تمرکز بر نیازمشتریان و بازار ارزش بیشتری ایجاد می کنند و در نیجه فروش بیشتری هم دارند.
با تحلیل بازار رقابتی و شناخت سلیقه های مشتریان براحتی خواسته های مشتریان را شناسایی کرده و در راستای تمایز از سایر رقبا محصولات و خدمات به روز و جدید ارائه می دهید. با کسب اطلاعات بیشتر در خصوص پرسونای مشتری (شخصیت مشتری) و تحلیل رفتار مشتریان به این موضوع پی می برید که مشتریان چه محصولی می خواهند و در راستای جستجویی که مشتریان راجع به محصول انجام داده اند خدمات جدید همراه با ارزش آفرینی در کسب و کار ارائه می دهید.
ارزش آفرینی در کسب و کار
مشتریان همیشه به دنبال خدمات جدید همراه با ارزش های نو هستند و همه صاحبان کسب و کار هم به دنبال رفع نیاز این مشتریان هستند. در این بین کسب و کارهایی موفق خواهند شد که در راستای خواسته های مشتری خلق ارزش کنند. منظور از کارهای ارزش آفرین عواملی است که شما بعنوان صاحب یک برند یا کسب و کار با اولویت بندی آنها و توجه به آنها ارزش جدیدی ارائه می دهید.
با توجه به این کارهای ارزش آفرین، کسب و کارتان رشد قابل توجهی داشته و با رونق کسب و کار در نگاه مشتریان جایگاه ویژه ای خواهید داشت. در حالیکه بسیاری از مشاغل به بعد تولید و کسب درآمد توجه می کنند و از ارزش آفرینی غافل هستند.
پس اولین گام در برپایی کسب و کار، شناسایی ارزش های کسب و کار است که شما را در راستای تحقق اهداف بلند مدت سازمان یاری می کند.
برای ارزش آفرینی در کسب و کار باید مشتریان را بشناسید و بدانید که چه خواسته هایی دارند. با تلاش در راستای پاسخگویی به نیازهای مخاطبن خود قطعا در طراحی و تولید محصولات با کیفیت و ارائه خدمات بهتر موفق خواهید بود. افراد با کارهای ارزش آفرین موجب بهبود سبک زندگی افراد شده و با جلب اعتماد و رضایت آنها هم لذت داشتن مشتریان وفادار را تجربه می کنند و هم به افزایش درآمد آینده ای نزدیک امیدوار هستند.
سخن پایانی
ارزش آفرینی بعنوان یک مزیت رقابتی برای محصول بشمار می رود که روند بازاریابی موفق را هم تسهیل می کند. مشتریان به دانش روز و جستجوی امکانات خاص برای محصولات و خدمات در واقع ایده هایی را برای ارزش آفرینی در کسب و کار به شما بعنوان صاحبان مشاغل ارائه می دهند. در نتیجه با شناخت مخاطب، تحلیل رفتار او موفق به ارزش آفرینی خواهید شد.
سازمان ها بدون ارزش آفرینی نمی تواند انتظار رشد و رونق کسب و کارشان را داشته باشند. برای موفقیت در بازاریابی نیاز به خلق ارزش دارید هرچه ارزش آفرینی و خلق ایده نو داشته باشید قطعا بازدهی کسب وکار شما نیز افزایش می یابد.
منبع : کیلنیک مدیر ناب
دیدگاه ها