توانمندسازی دانشآموزان اندونزی برای تحقق رویاها
اندونزی یکی از کشورهای با بیشترین جمعیت کودکان در جهان است. این کشور نیز مثل برزیل، هند و چین، بهعنوان یک بازار نوظهور شناخته میشود. اما، طبق دادههای سازمان بهداشت جهانی و استاتیستا (Statista) مربوط به ماه مارس سال ۲۰۲۳، تقریباً ۲۵.۹ میلیون اندونزیایی در فقر زندگی میکنند. کمتر از ۷۰ درصد کودکان به آموزش دسترسی دارند و تعداد زیادی ترک تحصیل کردهاند. چیزی که موضوع را پیچیدهتر میکند این واقعیت است که حدود چهار میلیون کودک و نوجوان زیر ۱۷ سال مجبورند کار کنند و حتی بسیاری از آنها مجبورند شرایط استثمارگرانه و خطرناکی را تحمل کنند. خیریه کوینکس، که یک سازمان خیریه بینالمللی است، در پاسخ به این وضعیت مبرم، طرح بازگشت به مدرسه را راهاندازی کرده است. هدف این طرح کمک به کودکان بیبضاعت اندونزی برای دسترسی به آموزش و اهدای بستههای سلامت به خانوارهای فقیر در جوامع محلی است.
در میان زبالههای اندونزی، یعنی جایی که پسماندهای پوسیده، قوطیهای نوشابه لهشده، زبالههای پلاستیکی و لباسهای پارهشده روی هم انباشته شدهاند، بسیاری از بچههایی که دمپاییهای پوسیده به پا دارند، زبالهها را بهدقت غربال میکنند. آمل و شکار، که دو کودک یتیم هستند، از طریق زبالهگردی و گدایی زیر پل هوایی امرار معاش میکنند. محل سکونت آنها شامل سازههای درهم و برهمی است که از تکههای چوب و فلز متصل به هم ساخته شده است. دامار و دادان نیز اگرچه یتیم نیستند اما با چالشهای مشابهی روبرو هستند، زیرا خانواده آنها با مشکلات مالی مواجه است و مجبورند هر روز در زبالهدان به زبالهگردی بپردازند
کودکی مشغول به زبالهگردی در یک زبالهدان در اندونزی.
دامار، آمل و شکار در حال حاضر تحت حمایت مستقیم خیریه کوینکس، که یک سازمان خیریه بینالمللی است، قرار دارند. طی بازدید اخیر تیم خیریه کوینکس در سال جاری، به این کودکان راهنماییها و راهحلهایی برای چالشها و نگرانیهایشان و همچنین فرصت دسترسی به آموزش ارائه شد. یکی از اعضای تیم خیریه کوینکس میگوید: «طرح بازگشت به مدرسه ما تمام کودکان بیبضاعت سراسر جهان را مد نظر دارد که بسیاری از آنها مجبورند کار کنند، و درصدد هستیم تا آنها به مدرسه بازگردند و تحصیل خود را ادامه دهند. ضمناً برآنیم تا اهمیت تحصیل و آموزش را برای والدین آنها تبیین کنیم. به هر حال، این کودکان بدون آموزش بهسختی میتوانند در بلندمدت خود را از دام فقر نجات دهند.»
بازدید خیریه کوینکس از خانوادهای فقیر در اندونزی
خیریه کوینکس تصمیم دارد به کودکانی مثل آمل کمک کند که به مدرسه برگردند، آنها را از بند معضلات روزانه زبالهگردی در زبالهدانها رها کند و آسایش زندگی خانوادههای آنها را فراهم نماید. تیم خیریه کوینکس در اولین گام طرح بازگشت به مدرسه از چندین خانوار اندونزیایی بازدید کرد. این تیم طی بازدیدهای خود درباره شرایط زندگی دانشآموزان فقیر آگاهی پیدا کرد و کمکهایی را به آنها اهدا نمود. طی این بازدیدهای خانگی، مواردی چون ابزار و تجهیزات یادگیری و ضروریات روزانهای مثل کتاب، لوازمالتحریر، لباس و غذا به آنها اهدا شد به گونهای که این موارد به دست فقیرترین دانشآموزان برسد.
خیریه کوینکس طرح کمک هزینه تحصیلی را هم پیادهسازی کرده است. هدف از این طرح کاستن از بار مالی روی دوش دانشآموزان بیبضاعت است. این طرح نه تنها هزینههای شهریهای بلکه هزینههای آموزشی دیگری را نیز پوشش میدهد و تضمین میکند که دانشآموزان در تمام دوره آموزش علمی خود حمایت پیوسته و پایداری را دریافت میکنند. خیریه کوینکس قصد دارد با اعطای این کمک هزینه دانشآموزان را توانمند سازد تا آنها پتانسیل کامل خود را آشکار سازند و بتوانند آرزوهای خود را برآورده کنند. کمک هزینه ارائهشده از سوی خیریه کوینکس نه تنها هزینههای شهریهای بلکه هزینههای مربوط به کتابها و هزینه زندگی را نیز پوشش میدهد. این کودکان فقیر با وجود این حمایتها میتوانند تحصیلات خود را با موفقیت به پایان برسانند و پایهای محکم برای آینده شغلی خود بسازند.
طرح بازگشت به مدرسه، که توسط خیریه کوینکس آغاز شده است، حمایت و توجه زیادی را از سوی دولت و جوامع محلی به دست آورده است. مقامات رسمی دولتی باور دارند که این تلاشها تا حد زیادی فرصتهای آموزشی در دسترس دانشآموزان بیبضاعت را افزایش داده و در نهایت مسیری برای آیندهای روشنتر را ترسیم میکند. موسسات آموزشی محلی نیز قدردانی عمیق خود را به سبب مشارکت سخاوتمندانه خیریه کوینکس ابراز کرده و اثر مثبت آن بر زندگی دانشآموزان را اعلام کردهاند.
خیریه کوینکس در ادامه قصد دارد طرح بازگشت به مدرسه خود را گسترش دهد و حمایت و فرصتهای آموزشی را برای دانشآموزان بیبضاعت بیشتری در سطح جهان فراهم نماید. خیریه کوینکس امیدوار است که این طرح به کار خیری منجر شده و دری را برای موفقیت و شادی کودکان نیازمند باز کند و در نهایت بتواند مأموریت خود، یعنی مأموریت «تبدیل جهان به جایی بهتر از طریق بلاکچین»، را محقق نماید. علاوه بر آن، این سازمان خیریه قصد دارد سازمانهای خیریه و خیرین دیگر را نیز ترغیب کند تا به رفاه آموزشی توجه نشان دهند و بتواند با همکاری آنها فقر را کاهش و استانداردهای آموزشی را بهبود دهد.
دیدگاه ها