چگونه همیشه در حال یادگیری باشیم ؟
در این عنوان از سری جدید مقالات موفقیت مجله دلگرم قصد داریم تا در مورد یکی از مهم ترین فاکتورهایی که موفقیت یا عدم موفقیت ما را تعیین میکند صحبت بکنیم. امروز میخواهیم عبارت "یادگیری مادام العمر" را مورد بررسی قرار بدیم. توصیه میکنم حتما ادامه مطلب را دنبال کنید.
امروزه در جهانی زندگی میکنیم که هر لحظه در حال پیشرفت است، هرثانیه اختراعاتی جدید معرفی میشود و انسان بیشتر و بیشتر تکامل پیدا میکند. برای اینکه از این سرعت سرسام آور دنیای کنونی عقب نمانید باید همیشه به روز (آپدیت) باشید و دائما تشنه اطلاعات و دانش جدید باشید. یک فرد موفق را نام ببرید و من به شما ثابت خواهم کرد که آن ها همیشه بروز هستند و مداوم اطلاعات و دانش خود را افزایش میدهند و سعی میکنند که از آموخته های جدیدشان به شکلی خلاقانه استفاده کنند.
چگونه همیشه در حال یادگیری باشیم ؟
استراتژی های زیر را برای پرورش میل خود برای دانش و تبدیل آن به موفقیت در نظر بگیرید.
قدم اول : مطالب چالش برانگیز بخوانید
افزایش دانش صرفا به معنای یادگرفتن چیزهای بیشتر نیست بلکه کیفیت و ارزش مطالب جدیدی که یاد میگیریم هم بسیار مهم است. پس از مدتی که شروع به مطالعه کردید، درمیابید که به چه موضوعاتی علاقه بیشتری دارید. البته نباید فراموش کرد که مطالبی را باید فراگرفت که علاوه براینکه مورد علاقه ماست، ارزشمند هم باشد. آنتونی رابینز که یک سخنران انگیزشی بسیار موفق است هم از این تکنیک استفاده میکند، او تا کنون بیش از 10 هزار جلد کتاب خوانده است و دائما در حال افزایش سطح دانش و اطلاعات خود است.
ممکنه که در ابتدا پیدا کردن منابعی که هم ارزشمند و هچنین سرگرم کننده باشد کمی دشوار بنظر برسد اما در انتها خوشحال خواهید بود که این سختی را به جان خریده اید. یکی از راهکارهایی که میتواند به شما کمک بکند مشاوره گرفتن از افراد خبره در رشته تحصیلی یا زمینه کاری خودتان است. ممکن است که خود این افراد کتاب هایی را نوشته باشند، کتاب های دیگری را به شما معرفی کنند و یا حتی دوستانشان نویسنده های خوبی باشند. سعی کنید برای خود یک هدفگذاری داشته باشید. مثلا هفته ای 4 یا 5 مقاله یا مطلب جدید بخوانید.
زمانی که در حال مطالعه کردن محتوا جدید هستید باید حسابی حواستان به نظرات منتقدان باشد. فرقی نمیکند که یک کتاب میخوانید یا یک مقاله علمی جدید را بررسی میکنید و یا هر چیز دیگر، به هر حال همیشه افرادی هستند که نظر مخالف دارند. هرگز بخاطر نظرات منفی دیگران نسبت به مطالبی که میخوانید دلسرد نشوید، اتفاقا برعکس، سعی کنید که کامل مطالعه کنید و دلیل انتقاد آن ها را درک کنید.
پس از اینکه یک کتاب مفید را مطالعه کردید باید بتوانید یک نکته مهم از آن استخراج و بلافاصله در زندگی خود استفاده کنید. اگر قادر به انجام اینکار نباشید یعنی با کیفیت کافی مطالعه نکردید و نتوانستید عمق مطلب را درک کنید.
قدم دوم : به دنبال انتقاد سازنده باشید
علاوه بر اینکه باید مطالعه کردن را تبدیل به یکی از عادت های خود بکنید، همچنین به دنبال نقد های سازنده باشید. یادگیری صرفا از مطالعه کردن بدست نمیاید بلکه شما باید نظرات افرادی که از بیرون در حال مشاهده شما هستند را بررسی کنید. خیلی اوقات خود فرد نمیتواند برخی از مشکلاتی که ممکن است داشته باشد را ببیند و در چنین شرایطی استفاده از یک جفت چشم دیگر میتواند کمک شایانی به ما بکند.
"باب دینگن" از دانشگاه کمبریج اهمیت بازخوردها و انتقادات را اینگونه بیان میکند : زمانی که شما در سطحی کار میکنید که ممکن است با افرادی از کشورها ، فرهنگ ها و آداب و رسوم متفاوت روبرو باشید ممکن است گاهی به دلیل ناآشنا بودن با افراد دچار مشکلاتی شوید و یا حتی کاری انجام دهید که در فرهنگ آن ها بی ادبی باشد. بهترین راه برای جلوگیری از چنین موقعیت هایی استفاده از بازخوردهای افراد است. مهم نیست که در سطح بین المللی یا داخلی فعالیت دارید، به هر حال استفاده کردن از دیدگاه ها، بازخوردها و یا حتی انتقادات دیگران ابزار بسیار خوبی برای ارتقا سطح کاری و شخصیتی شما محسوب میشود.
ممکنه بپرسید که آیا پذیرفتن انتقادات آسان است؟ البته که اینطور نیست. تحمل شرایطی که یک فرد دیگر در حال برآورد کارها و نتایج شماست بسیار سخت است، اما باید پوست کلفت شوید و بجای مقابله با افراد، از بازخوردهای آن ها در جهت موفقیت های بیشتر استفاده کنید.
قدم سوم : جوری یاد بگیرید که بتوانید به بقیه آموزش دهید
بدست آوردن دانش جدید و استفاده از آن در زندگی، شانس شما را برای رسیدن به اهدافتان به طرز باورنکردنی بالا میبرد. زمانی که این اتفاق برای شما میافتد افرادی که به شما نزدیک تر هستند متوجه موفقیت هایتان خواهند شد و از شما سوال خواهند کرد که چگونه به این نقطه رسیده اید. در چنین موقعیتی شما میتوانید همان منابعی که خود مطالعه کردید را به آن ها نیز پیشنهاد کنید. در زمان به اشتراک گذاری دانش و اطلاعات خصاصت به خرج ندهید. حتی امام علی (ع) میفرمایند :
ذکات علم نشر آن است
به کسانی که کنارتان هستند به چشم رقیب نگاه نکنید بلکه آن ها را به عنوان متحدانی قدرتمند بدانید که میتوانند به شما برای کسب موفقیت های بیشتر کمک کنند.
خیلی وقت ها شنیدیم که گفته میشود زمانی شما واقعا یک مطلب را آموخته اید که بتوانید آن را به دیگران آموزش دهید. این مطلب کاملا درست است و حتی خودتان میتوانید آن را امتحان کنید. آموزش دادن شما را مجبور به بیان تفکراتتان خواهد کرد اما صرف بیان این افکار کافی نیست، باید طوری نظراتتان را بتوانید بیان کنید که دیگران کاملا آن را درک کنند.
اگر کمی در این مورد فکر کنیم متوجه خواهیم شد که معلم های بسیاری به خود ما کمک کرده اند تا به جایی که امروزه هستیم برسیم. شاید کلیشه ای بنظر برسد اما این مسئله مصداق واضح ضرب المثل " دیگران کاشتند و ما خوردیم، ما بکاریم و دیگران بخورند" است. پس از هر موقعیتی برای به اشتراک گذاشتن دانش و اطلاعات استفاده کنید.
اگر واقعا تبدیل به فردی شوید که همیشه در حال یادگیری است، نه تنها موفقیت های خودتان بلکه موفقیت های دیگران نیز شما را خوشحال خواهد کرد و همیشه علاقمند هستید تا محیطی را بوجود آورید که موجب یادگیری و رشد مداوم میشود. هیجان و علاقه شدید شما به یادگیری و رشد خود قطعا باعث میشود برای دیگران الهام بخش باشید.
پس هر چقدر که میتوانید کتاب بخوانید، از نظرات و بازخوردهای سازنده استفاده کنید و پس از آن آموخته های خود را به اشتراک بگذارید. جهان یک مخزن بزرگ دانش است که محدودیتی ندارد اما کشف کردن آن به عهده ماست.
امیدوارم از مطالبی که بیان شد نهایت استفاده را ببرید. نظرات و پیشنهادات خود را از طریق قسمت کامنت ها با درمیان بگذارید. منتظر عناوین بعدی سری جدید مقالات موفقیت دلگرم باشید.
- برچسبها
- یادگیری
- یاد گرفتن
- یادگیری دائم
- یادگیری همیشگی
دیدگاه ها