دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۰ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۷ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۰ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
چگونه با نوجوانان ارتباط برقرار کنیم؟ 5 مشکل رایج بین نوجوانان
32
زمان مطالعه: 8 دقیقه
ارتباط برقرار کردن با نوجوانان خیلی مهم است. کودک شما به طورمعمول رفتار مناسبی دارد، اما زمانی که وارد دوره نوجوانی می شود ممکن است مشکلاتی با طرز نگرش ان ها در این زمان پیش بیاید.

ارتباط با نوجوانان موضوع خیلی با اهمیتی است. مهم نیست که چقدر این وضعیت سخت است اما باید بتوانیم ان را کنترل کنیم.او ممکن است در این دوره به درستی پاسخ سوالات را ندهد، نگرش بی تفاوتی داشته باشد،نظرات خود را بیان کند و بدتر از همه ممکن است شما را از زندگی خود بیرون کند و هیچ چیزی را با شما مشورت نکند.

بر طبق نوشته بالا نوجوان شما ممکن است شما را نادیده بگیرد و فقط نظرات خود را بیان کند و خودمحور باشد و فرض می کنند که از شما خیلی بهتر اطلاعات دارند. نوجوانان ممکن است برای تمام اتفاقات ناگوار زندگی خود، شما را مقصر بدانند.

مشکلات نوجوانان با والدین

نحوه برخورد با نوجوانان در سن بلوغ

چگونه با جوانان رفتار کنیم

چرا با فرزند نوجوانم دچار مشکل هستم؟

شما باید قبول کنید که فرزندتان بزرگ شده و به سمت بزرگسالی می رود و موقعیت الان برای او هم متفاوت است. نوجوان شما در حال حاضر احساسات و عواطفی را که تا به حال نداشته تجربه می کند. او دایما در تلاش است تا استقلال خود را در زمینه های مختلف به اثبات برساند. به خاطر همین ویژگی ها می باشد که اغلب نوجوانان با والدین خود دچار مشکل می شوند.
از طرف دیگر شما هنوز نوجوان خود را به چشم یک کودک میبینید. او در تمامی مدت زندگی خود به شما وابسته بوده و شما الان نمیتوانید قبول کنید که او هم بزرگ شده است.در نتیجه والدین فرزندان را به عنوان کودک در نظر می گیرند در صورتی که فرزندان خود را بزرگ تصور می کنند .همین طرز تفکر باعث اختلاف بین ان ها می شود.

قطعا عده زیادی از والدین چنین دغدغه هایی دارند :

رفتار با نوجوان پسر چگونه باید باشد ؟

رفتار با نوجوان دختر در سن بلوغ ؟

ارتباط موثر والدین با فرزندان ؟

در این مقاله سعی میکنیم به این مشکلات پاسخ درخور توجهی دهیم.

ارتباط با نوجوانان
مشکلات نوجوانان

چگونه والدین با مشکلات نوجوانان مقابله کنند ؟

اختلاف زیاد بین دو دیدگاه باعث بسیاری از مشکلات بین نوجوان و والدین می باشد. رویکرد درست مرتبط با این مسیله می تواند باعث حل این مشکلات شود.

۱- ناگهان نصیحت شما بی تاثیر می شود

درک می کنم که این مسیله کمی دور از ادب است. اما از نظر فرزند نوجوانتان نصیحت شما دیگر اهمیتی ندارد. اکثر نوجونان در زمانی که والدین سعی می کنند مشکلات را برطرف کنند ، مشکل درست می کنند.

راه حل :

• سعی کنید با بی محلی های او کنار بیایید، شما به فرزندتان نصیحت لازم را بکنید اما بدانید که ممکن است او ان را رد کند.
• ناامید نشوید چون الان او فقط روی محور خواسته های خود می چرخد و این رفتار کاملا طبیعی است.
• اگر متوجه شدید فرزندتان به راه خلافی می رود به او فشار نیاورید و سعی کنید رابطه تان را بهبود دهید.

۲- نوجوانتان خودش برای زندگیش تصمیم می گیرد

شما اولین و مهم ترین بخش زندگی فرزند خود هستید. او برای هر چیزی از جمله غذا خوردن،لباس پوشید و حرف زدن به شما وابسته بوده است.اما امروز او فقط به تصمیمات خود اهمیت می دهد و نظر شما برایش مهم نیست.

راه حل :

• بله درست است. در ابتدا این مسیله دشوار به نظر می رسد
• شما هم این دوره را گذراندید پس حالا نوبت نوجوان شما می باشد.ان را قبول کنید و به ان احترام بگذارید.
• با خود و فرزندتان صادق و مهربان باشید تا بتوانید در مورد موضوعات مختلف صحبت کنید.

ارتباط با نوجوانان
ارتباط والدین با نوجوانان

۳- نوجوان شما در حال گسترش خواسته های خود است

فرزند شما در هر حالی در اطراف خانه وقت خود را می گذراند اما ناگهان او دوست دارد به مهمانی ها برود و تا دیر وقت بیرون باشد.

راه حل :

• شما باید میزان آزادیش را با قوانین واضح برای او مشخص کنید.
• برای ساعت بیرون او محدودیت هایی در نظر بگیرید و به او بگویید برای محدودیت های کمتر، باید صبور باشد تا سن او کمی بیشتر شود.
• شما هم این دوره را گدراندید پس اجازه دهید که او بتواند دوران نوجوانی خود به راحتی و سلامت بگذراند.

۴- نوجوانتان تذکرات شما را نمیبیند

این وضعیت کمی خسته کننده است زیرا شما تمام تلاشتان را می کنید تا نوجوانتان تذکرات لازم را بفهمد و دچار اشتباهی نشود.اگر شما ان ها را از کاری منع کنید در واقع باعث خشمگینی ان ها می شوید و ان ها تلاش می کنند کارهایی را انجام دهند که شما ان ها را درست نمی دانید.

راه حل :

• باید این واقعیت را که نظر نوجوان شما با خودتان فرق می کند را قبول کنید حالا چه شما درست بگید و یا او اشتباه کند و بالعکس.
• شما دو نفر ممکن است دو دیدگاه کاملا متفاوت نسبت به مسایل داشته باشید.و یا حتی شخصیت شما هم متفاوت باشد.
• به جای اینکه تسلیم رفتارهای او شوید سعی کنید بر کارهای او نظارت داشته باشد.

راه های مقابله با مشکلات نگرش نوجوانان

ارتباط با نوجوانان
ارتباط با نوجوانان

نوجوانی دوره اشفتگی می باشد پس اگر شما کمی صبر کنید و این شرایط را درک کنید در واقع کار خود را نصف کردید. در زیر اطلاعات بیشتری در مورد نحوه برخورد با مشکلات نوجوانی صحبت می کنیم.

۱- نادیده گرفتن و صبر کردن

شما به عنوان پدر و مادر سعی دارید راه درست را به فرزندتان نشان دهید پدر و مادر اولین معلم های زندگی کودک هستند.اما اگر فرزند نوجوانتان در مقابل حرف هایتان شانه بالا می اندازد و توجهی نمی کند بهترین راه برای مقابله با این نگرانی ها نادیده گرفتن ان است. پس به زندگی عادی خود بازگردید.
هیچ چیزی رفتار بی ادبانه یک نوجوان را توجیه نمی کند. ولی اگر او به رفتارهای خود ادامه داد باید به او بفهمانید که این رفتار نادرست است.

۲- با ارامی رفتار بی ادبانه او را کنترل کنید

شما به روش های مختلفی با فرزندتان صحبت کردید اما هیچ کدام از ان ها پاسخ نداده و فرزندتان همچنان رفتار نادرستی دارد. شما باید از این وضعیت کمی استفاده کنید و به جای اینکه سخنرانی های رسمی انجام دهید به فرزندتان نشان دهید که این رفتارشان قابل تحمل نیست. اگر او به رفتار ناپسندش ادامه داد شما باید اقدامات خاصی را برای مقابله با او انجام دهید.
بعضی اوقات رفتار فرزندتان بی ادبانه نیست و فقط از شما دوری می کنند که اگر ان ها متوجه شوند که شما این کار را دوست ندارید ان را انجام نمی دهند.

۳- سبک خود را تغییر دهید

شما ممکن است فرزندتان را در شرایطی ببینید و تشخیص دهید الان زمان خوبی برای تنبیه کردن او و متوجه کردن اشتباهاتش است. اما مجازاتی مثل گرفتن گوشی او و یا اینکه او را در خانه زندانی کنید باعث می شود که او را تحریک کنید.
به جای این روش ها،با او در مورد چیزهایی که با ارزش است صحبت کنید. مثلا از او بخواهید در کار خانه به شما کمک کند یا هر چیز دیگری که صلاح میدانید.

۴- از حس شوخ طبعی خود استفاده کنید

هر موقعیتی با وجود کمی شادی بهتر می شود شما می توانید خشم یا شادی را برای واکنش نشان دادن انتخاب کنید ولی بدانید خندیدن بهترین درمان است. بنابراین با استفاده از طنز می توانید موقعیت را بهتر کنید و به شما کمک می کند بهتر با مشکلات تان مقابله کنید.
این کار باعث ارام شدن هر دو طرف می شود.اما توجه کنید که مسخره نکنید چون این کار باعث بدتر شدن وضعیت می شود.

۵- قدردانی کردن

حتی قدردانی کردن برای ما بزرگ تر ها هم خوشایند است. هر زمانی که فرزندتان کار خوبی انجام داد از او قدردانی کنید. این کار باعث می شود او بفهمد که شما به او غر نمی زنید و از او سپاس گذار هستید.اما مراقب باشید که در این مورد زیاده روی نکنید.

اگر فرزندتان از موفقیت هایش به شما حرفی زد فقط با کلمه تبریک می گم به ان خاتمه ندهید و از او در مورد نحوه انجام دادن اون کار بپرسید.

همه این مشکلات باهم ممکن است خسته کننده به نظر برسد ولی انرژی خود را از دست ندهید.چون هر وقت مشکلی باشد راه حل ان هم وجود دارد.راهنمایی های بالا به همراه صبر و تحمل می تواند در این راه کمک کننده باشد.با مرور زمان این مشکلات برطرف می شود.


ارتباط موثر والدین با نوجوانان


با کمک گرفتن از راهنمای بالا، بخوبی میتوانید بسیاری از مشکلاتی که نوجوانان در این دوره از زندگی خود پشت سر میگذارند را حل کنید. نظرات و پیشنهادات خود را از طریق قسمت کامنت ها با ما در میان بگذارید. همراه مجله اینترنتی دلگرم باشید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.2 از 5 (32 رای)  
    توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

    دیدگاه ها

    اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !

    
    hits