به گزارش دلگرم، در دنیای مجازی، ردپای هوش مصنوعی به وفور قابل مشاهده است. به عنوان نمونه، اخیراً تصویری در توییتر (اکنون شبکه ایکس) منتشر شد که به موجودی عجیب و ناشناخته در انزلی اشاره داشت. در توضیحات این عکس آمده بود: «موجودی که ساعاتی پیش به دام صیادان افتاده است. به نظر میرسد بیشتر از آنکه با یک موجود باستانی روبرو باشیم، با نوعی جهش ناشی از تشعشعات رادیواکتیو مواجه هستیم.»
تصویری که در آن چند صیاد این موجود غیرمعمول را از دریا گرفتهاند. جالب اینجاست که در انتهای متن، نویسنده هشتگ «هوش مصنوعی» را اضافه کرده و به نوعی به مخاطبان یادآوری کرده که این تصویر واقعی نیست. اما به رغم این هشدار، این تصویر در مدت کوتاهی بیش از یک میلیون بار مشاهده شد و در صفحات مختلف اینستاگرام به اشتراک گذاشته شد تا مردم را به تماشای این هیولای انزلی ترغیب کند.
ماجرا به جایی رسید که مدیرکل شیلات گیلان اعلام کرد این تصویر از یک ماهی خاویاری که در فضای مجازی منتشر شده، جعلی است و ساخته هوش مصنوعی است. او از مردم خواست تا به منابع خبری معتبر اعتماد کنند و اخبار را از رسانههای معتبر پیگیری نمایند.
این تنها یک نمونه از سوءاستفادههای هوش مصنوعی و انتشار اخبار جعلی در فضای مجازی است. این نوع اخبار کاذب به راحتی میتواند در بین مردم پخش شود؛ از بارش بادمجان در تهران گرفته تا کج شدن برج میلاد! حال که این ابزار جدید به زندگی ما نفوذ کرده، ضروری است که تفاوت اخبار واقعی را با جعلی تشخیص دهیم و با انتشار دوباره این اخبار، کسی را گمراه نکنیم. تشخیص اخبار جعلی کار دشواری نیست؛ کافی است تا به سایر وبسایتها و رسانههای معتبر مراجعه کنیم و ببینیم آیا این خبر را پوشش دادهاند یا خیر. همچنین، منابع معتبر ذکر شده در متن را باید مورد بررسی قرار داد.
منبع: همشهری
۱ دیدگاه