به گزارش فارس، علی شجاعی در نشست خبری به مناسبت هفته ملی مبارزه با سرطان گفت: تشخیص زودتر سرطان سینه طول عمر بیمار را بیشتر میکند، این در حالی است که 5 مرحله در شیوع این سرطان وجود دارد و هر چه در سطوح پایین تر بیماری کشف شود به نفع بیمار است، اما متأسفانه در شرایطی بیمار مراجعه میکند که سرطان شیوع بالاتری دارد، این به دلیل آن است که روشهای غربالگری در کشور جدی گرفته نشده است.
وی ادامه داد: تحرک کافی، تغذیه مناسب و جدی گرفتن روشهای غربالگری باعث میشوند که سرطان سینه ایجاد نشود، یا در مراحل اولیه کشف شود. این سرطان زمانی که شیوع بالایی پیدا میکند اندامهایی مانند ریه، کبد، مغز و استخوان را درگیر میکند.
این متخصص پاتولوژی بالینی گفت: پیشگیری از ابتلا به این سرطان با سایر سرطانها متفاوت نیست، مصرف سبزیجات و میوهها بسیار مفید است که در این رژیم غذایی مصرف کلم بروکلی، هویج، گوجهفرنگی، انگور و ماهی توصیه میشود.
وی بر تحرک و ورزش به مدت 20 تا 30 دقیقه در روز تأکید کرد و گفت: مصرف ویتامین D در پیشگیری از اغلب سرطانها و بیماریهای قلبی مؤثر است، این در حالی است که کمبود ویتامین D حتی در مردان بسیار بالاست و این موضوع ارتباطی به تغذیه و پوشش افراد ندارد.
شجاعی افزود: مصرف روغن زیتون، شیر سویا و خوراکیهایی که امگا3 فراوان دارند، تأکید شده است، از طرفی مصرف الکل و دود سیگار در ابتلا به این سرطان مؤثر است، حتی افرادی که در معرض دود سیگار هم قرار میگیرند احتمال بیشتری برای ابتلا دارند.
این متخصص پاتولوژی بالینی تصریح کرد: مصرف مکملهای ویتامین D نیز باید توسط پزشک و بر اساس شرایط سنی و شغلی بیمار داده شود، که طبق بررسیهای انجامشده میزان ویتامین D در بدن بیش از 50 سطح باشد تا بتواند مؤثر واقع شود.
وی گفت: مصرف داروهای هورمونی در ابتلای مردان به سرطان سینه مؤثر است، چرا که میزان هورمون تستسترون را در آنها افزایش میدهد و اضافه این هورمون باعث افزایش نامتقارن بافت سینه میشود و فرد را مستعد ابتلا به سرطان میکند. متأسفانه مردان به دلیل اینکه فکر میکنند بافت سینه آنها افزایش یافته به پزشک مراجعه نمیکنند و در درجات بالا بیماری آنها کشف میشود.
-----------------------------------------------------------------------------
توجه: کاربر محترم؛ انتشار مطالب دیگر رسانه ها از سوی مجله اینترنتی دلگرم لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای بازنشر میشود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانهای منتشر نشده است از طریق ایمیل info@delgarm.com برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفههای لازم منتشر گردد.